NEVIĐENO - VAR napravio pometnju u Nemačkoj, igrači se vraćali iz svlačionice da izvedu penal!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.04.2018.
21:40
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica 30. kola nemačke Bundeslige između Majnca i Frajburga pamtiće se po situaciji koju fudbal nikada do sada nije video.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Večeras je u Majncu ispisana nova stranica fudbalske istorije i to ona na kojoj se beleže najčudnije situacije koje su se dešavale kroz vreme.

Na poslednjoj utakmici 30. kola nemačke Bundeslige između Majnca i Frajburga sudija Gvido Vinkman vratio je igrače dva tima iz svlačionice nakon što je video tehnologija utvrdila da je propustio da svira penal za domaće.

U poslednjem minutu prvog dela igre Majnc je imao dobru šansu ali je prilikom udarca ka golu jedan od igrača Frajburga odigrao rukom i pomogao svom golmanu da sačuva mrežu.

Arbitri na terenu nisu videli taj detalj i nekoliko sekundi kasnije Vinkman je označio kraj prvog dela i poslao igrače u svlačionice.

Minut ili dva kasnije glavni arbitar se vratio na teren i pokazao da je video tehnologijom utvrđeno da domaći treba da izvedu penal.

Igrači su se u čudu vraćali iz svlačionica i pitali se šta se dešava. Nekoliko minuta trajala je konfuzija dok se svi akteri utakmice nisu pojavili na terenu i dok se nisu stvorili uslovi da Pablo De Blasis izvede najstrožu kaznu.

Kao u rukometu, sudija Vinkman je pokazao De Blasisu da neće biti šanse za popravni ukoliko se lopta odbije od stative ili golman Frajburga odbrani njegov udarac.

De Blasis je bio precizan, a odmah zatim sudija je pokazao na centar i ujedno označio kraj prvog poluvremena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš Buščinski
Tuesday, 17.04.2018
08:05

Ako pogleda neki sudija utakmice od kada je Predsednik Partizana bio Mirko Marjanovic ,Karadzic,a kasnije Đura frizura i generalno iz 90-tih ,morace da poniste tolike titule.

avatar
Diskretni heroj
Monday, 16.04.2018
22:42

Ovo je super, posle tekme nece biti price da je sudija pokrao, kad bi kod nas uveli VAR bilo bi super. Ali Zvezdi ne odgovara, samo Partizan je podrzao inicijativu za uvodjenje VAR tehnologije.

avatar
Man.United99
Tuesday, 17.04.2018
00:11

Ma daj ovo je samo za nekog ko nije nikad igrao fudbal super. Sto parzizan kad mu odgovara Var nije nakon gola iz ofsajda protiv napretka trazio da se ponisti taj gol

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 17.04.2018
01:23

Samo Partizan podrzao? Pa nebi bili konkurentno ni Javoru kad bi se Partizanu gledao VAR na svakoj utakmici. Kakve vi Grobari imate jadne i nemocne izgovore. Pa ove sezone ima bar 10 situacija gde ste direktno ostetili protivnika.

avatar
Jack Rackham
Monday, 16.04.2018
22:02

Ahahhahsha da nije smesno bilo bi zalosno

avatar
Bidza i Tridza
Monday, 16.04.2018
22:02

Jednom ce sudija kuci posle meca pogledati snimak,videce da se zeznuo negde pa ce sve igrace vratiti na stadion : )