Neverovatno - Rezultati pokazali, Barsa prodaje 75% od najboljih!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.05.2020.
19:28
Izvor: Sportske.net

Da li je moguće?!

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Kao što znamo, svi timovi su tokom pandemije, oko šest nedelja morali da treniraju individualno, odnosno u svojim domovima.

Svaki stručni štab bio je primoran da napravi posebne vrste treninga za svakog igrača, a oni su, možda ne u svakom, ali u Barseloni - morali da "raportuju" svoje rezultate na GPS aparatima, kod nas poznatim kao "pulsmetri".

Zapravo, to je aparat za merenje fizičkih performansi, a igrači Barselone su tokom svakog treninga morali da ih koriste, a rezultati su "arhivirani", kako bi stručni štab dobio kompletan uvid u rad svojih fudbalera.

Rezultati su pokazali neverovatne stvari, a suština je u tome da od četvorice sa ubedljivo najboljim rezultatima, Barsa želi da se odrekne čak trojice!

Najspremniji su posle pauze bili - Frenki de Jong, Nelson Semedo, Arturo Vidal i Ivan Rakitić, svaki u različitom parametru.

De Jong je po ovim rezultatima pretrčao ubedljivo najviše, Nelson Semedo je imao najviše istrčanih kilometara u sprintu, ali najzanimljiviji su rezultati Vidala i Rakitića.

Čileanac je najizdrživiji pod najvećim fizičkim intenzitetom, samim tim - pretrčao je najviše pod visokim intenzitetom, popularnim fudbalskim rečnikom - "u crvenoj zoni".

S druge strane, Ivan Rakitić je pokazao najbrži oporavak posle trenažnog ciklusa, prevedeno to je možda i najvažnije u modernom fudbalu - može da trči do sutra i oporavi se daleko pre svih da sutra to opet može da ponovi!

Kazino

Zašto je ovo zanimljivo?

Pa, ovako, Barsa želi da proda ili da "utopi" u trampama Vidala i Rakitića koji pokazuju daleko najveću fizičku izdržljivost, i desnog beka, koji je imao najbolje rezultate u sprintu.

Trojicu od četvorice najboljih posle duge pauze Barsa želi da proda, kako bi dovela - Miralema Pjanića, Matiju De Šilja, Lautara Martineza, Seržinja Desta...

Naravno, postavlja se pitanje i da li su u Barsi dovoljne samo ove fizičke predispozicije, jer svi znamo koja je njihova filozofija, ali i kako se ona pretvorila u "mišiće" proteklih godina.

Sve u svemu, brojke su tu, crno na belo, pa valjda u sportskom sektoru na čelu sa Erikom Abidalom znaju šta rade.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Tuesday, 19.05.2020
01:17

Barca je vec odavno postavila na prodaju Vidala, Raketica i jos neke mladje igrace! De Jong, Artur Melo ne idu nigde! Tako da sto vi pisu oni prepisuju iz spanskih novina, i slabo prevode, kod spanskih medija ne pise sve ovo sto ov nasi pogresno preedu! To da barca gubi ili jeizgubila, to su svi veliki klubovi izgubili! Barca, Rea, Napoli, Junajted, Juve, Citi svi jaci i veliki kluubovi i ostali klubovi su izgubili! Ali to na proceni vrednosti igraca i celog kapitala, ane sto ovi ovde pisu, sa slabim prevodom! Klubovi sa igracima koji sa vrednosti preko 100 miliona njima je naj vise pala vrednost, ali ti klubovi te dobre i skupe igrace nece da prodaju, samo su procenjeni! Na primer Mbape je pre krize bio procenjen na 225 miliona sad je negde oko 175 miliona, ali to je samo procena, Mesi, Grizman, De Jong, Dembela nisu procenjivali zato sto je povredjen, Kutinjo nnije sad u Barcu, svi su oni izgubili na vrednos! U realu je samo jedan izgubio na vrednost to je Hazar, zato sto je on preko 100 miliona, svi drugi su ispod 100 miliona! PSZ je na Nejmara, Mbabapea izgubio! Ima jos neki su igraci izgubili na vrednost zbog krize, oni klubovi koji odigraju do kraja sezonu, njima ce d poraste cena, ne kao sto je bila ali ce da poraste! PSZ nece posto su oni zavrsili!

avatar
petar8
Monday, 18.05.2020
19:56

Po broju promasaja vidi se da ova uprava luta