Neverovatni Rajković ispisao istoriju, Tumbaković ima dilemu manje?

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.03.2020.
21:53
Izvor: Sportske.net

Srpski golman pružio još jednu blistavu partiju.

Beta/AP Photo/Darko Vojinović
Beta/AP Photo/Darko Vojinović

Povezane vesti

U okviru 28. kola francuske Lige 1, Rems je ugostio Brest, domaćin je slavio sa minimalnih 1:0, najveće zasluge za pobedu nosi reprezentativac Srbije i bivši čuvar mreže Crvene zvezde Predrag Rajković.

On je letos stigao u redove Remsa, znali su Francuzi da dovede odličnog i vrlo perspektivnog golmana, ali verovatno nisu ni slutili da će Srbin izrasti u jednu od ključnih figura ekipe.

Rajković je u današnjem trijumfu Remsa odbranio svoj četvrti penal u Ligi 1 ove sezone. Da ovaj podatak još dobije na težini, susreo se sa udarcima kreča u pet navrata, što znači da je primio samo jedan gol sa bele tačke!

Od sezone 2006/07 to nije pošlo za rukom nijednog golmanu u francuskom šampionatu i trenutno je prema tom parametru najbolji u "ligama petice".

Večeras je uspeo da sačuva udarac Mendija sa 11 metara, još jednom je pokazao da ima zaista sjajne reflekse, bio je to jak šut fudbalera Bresta, ali je Rajković maestralno reagovao, uspeo je čak i da odbije loptu van kaznenog prostora prilikom intervencije.

baner

Pobedu Remsu je obezbedio Ture u 37. minutu, Rems je u 68. minutu ostao i sa igračem manje, kako je drugi žuti karton dobio N'Klomande.

Uspeo je Predrag Rajković da sačuva mrežu i sa igračem manjem, pružio je još jednu briljantnu partiju, dokazao je da je u sjajnoj formi, ako se objektivno pogleda u boljoj od Marka Dmitrovića, pa je realno očekivati ga među stativama reprezetancije Srbije u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Norveške.

Ovo je bio i 12. put ove sezone da je u Ligi 1 sačuvao mrežu, pa se izjednačio sa Alisonom, Kurtoom i Mandandom na vrhu liste golmana sa najviše mečeva bez primljenih pogodaka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 07.03.2020
23:04

Rajkovic- Ivanovic, Milenkovic, Pavlovic, Kolarov- Maksimovic,
???- Tadic, SMS, Ljajic- Mitrovic.