Neverovatna drama u Poljskoj, Zvezda je baš ovo čekala!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 12.05.2019.
17:31
Izvor: Sportske.net

Preokret u trci za titulu, smena na vrhu, koja se tiče i naših najboljih klubova.

Screenshot/YouTube/MAJSTER PL
Screenshot/YouTube/MAJSTER PL

Povezane vesti

Danima se u ovdašnjim medijima prati finiš sezone u Poljskoj, Rumuniji i Bugarskoj, jer od tog raspleta zavisi i da li će Crvena zvezda imati ulogu nosioca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, samim tim i lakši put ka ulasku u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja. S druge strane, i naši predstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope su zainteresovani za epilog u pomenuta tri šampionata, ali imaju suprotna očekivanja od beogradskih crveno-belih.

Danas smo bili svedoci dramatičnog kola u Poljskoj, posle kojeg je došlo do smene na vrhu koja će izuzetno obradovati sve pristalice srpskog šampiona.

Legija je neočekivano kiksnula na svom terenu, protiv poslednjeplasirane ekipe iz plej-of zone, Pogona iz Šćećina. Završeno je 1:1, pa je prvo mesto preuzeo Pjast, koji je par sati ranije na svom terenu u spektakularnoj završnici savladao Jageloniju.

Pjast je taj meč dobio sa 2:1, a odluka je pala u nadoknadi vremena. Prvo je Jodlovjec u 91. minutu postigao prelep gol za vođstvo domaćeg tima, ''skinuo je paučinu'' u gornjem desnom uglu gola gostiju, ali odmah zatim gosti su izborili jedanaesterac i bili u prilici da izjednače rezultat.

Međutim, šut Imaza u 94. minutu odbranio je golman Zmatula i tako sačuvao sva tri boda ekipi Pjasta. Da sve bude spektakularnije, Imaz je par minuta pre svega ovoga, u 89. minutu iskoristio prvi penal za goste, kada je Jagelonija izjednačila na 1:1.

Bilo kako bilo, dva kola pre kraja, Pjast ima bod više od drugoplasirane Legije.

Ako Pjast osvoji titulu u Poljskoj i ako Kluž u Rumuniji večeras potvrdi prvo mesto, Zvezda će biti nosilac u drugom kolu kvalifikacija za LŠ, jer pomenuta dva kluba imaju slabije koeficijente od srpskog šampiona.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Boranin
Sunday, 12.05.2019
18:02

Isto da zahvalimo i bosancu Zvonimiru Kozulju sto je uvalio Legiji gol u 4-tom min,kad je trebalo,dovoljno da im otkine 2 boda usred Warsave.

avatar
Boranin
Sunday, 12.05.2019
17:55

Zmatuia kralju,ruke ti se pozlatile !!! :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 12.05.2019
17:32

Dzabe se nadate...

avatar
Rajko Mitic
Sunday, 12.05.2019
19:14

Mi se makar nadamo za razliku od vas kome sudije izmisljaju nepostojece golove da bi bili 4-ti u Super Ligi 😂😂😂

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 13.05.2019
17:24

Cekaj, ali vi se dzabe nadate, shvatas?

avatar
Silent
Sunday, 12.05.2019
22:10

Dzaba se ti nadas da necemo biti nosioci