Nesvakidašnja slika u Premijer ligi, hoćemo li dobiti nove Nepobedive?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.10.2018.
11:50
Izvor: Sportske.net

Tri tima se posebno izdvojila.

screenshot - twitter.com
screenshot - twitter.com

Povezane vesti

Polako pada zavesa na deveto kolo Premijer lige, ostao je još samo večerašnji duel između Arsenala i Lestera, a favoriti su manje više bili sigurni.

Mančester Siti je prvi među jednakima, razbio je Barnli sa 5:0. Liverpul je golom Salaha teškom mukom savladao Hadersfild, dok je Čelsi "iščupao" bod na Stamford Bridžu golom Barklija duboko u nadoknadi vremena.

To znači da i posle odigranih devet kola ova tri tima ne znaju za poraz u domaćem prvenstvu. Ovakva situacija se desila još dva puta u prošlosti u sezonama 1978/79 i 1990/91, zanimljivo da je u sva tri puta Liverpul bio jedan od te izabrane trojke. Te te 1979. godine su osvojili titulu pod Bob Pejslijem.

U narednom kolu najteži posao da održi ovu formu imaće "Građani" pošto idu u goste Totenhemu, Sparsi su vezali konačno odlične partije i trenutno su u nizu od četiri pobeda zaredom.

Čelsi gostuje Barnliju, dok Liverpul na Enfildu dočekuje Kardif u 10. kolu Premijer lige.

Samo je onaj legendarni tim Arsenala iz 2004. godine uspeo da osvoji "zlatnu" Premijer ligu bez poraza, u istoriji će ostati upamćeni kao Nepobedivi.

Hoćemo li dobiti nove Nepobedive?

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Monday, 22.10.2018
18:57

Ali mi smo jedini bez poraza u svim takmicenjima! Taj Arsenalov tim nije imao poraz ali imao je sezonu sa 26 pobeda i 12 remija dakle bodovno nije ni top5 najboljih u istoriji PL. A i nisu objektivno plus je konkurencija bila smejurija.

avatar
Monday, 22.10.2018
13:18

To je nemoguce.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 22.10.2018
12:31

Zanimljivi su mi ti Nepobedivi, tih godina su svuda nakantavali Celsi, ako se dobro secam u FA kupu su ih redovno izbacivali a onda u najvaznijoj medjusobnoj utakmici ispadnu iz LS-a, a siguran sam da su prosli da bi osvojili klempavka, realno bili bi najkvalitetniji od svih polufinalista. Pitanje je da li bi dobili Murinja da nije uzeo LS, kako bi se zapravo promenio tok fudbalske istorije, eto od tog jednog meca.

avatar
Red Demon
Monday, 22.10.2018
12:19

Pa ne znam celzi ako bude nepobediv odjavljujem se sa sajta zauvek i zaposlicu se kod Borisa u sporcke da im cistim hodnike.

avatar
äxwell
Monday, 22.10.2018
12:15

Godinama vec govorimo "ova ce sezona biti najbolja do sada" i godinama to ne bude slucaj...Ova ce kako stvari stoje biti najzanimljivija u istoriji PL sve do samog kraja. Siti prvi favorit i po meni tim koji je sposoban zavrsiti sezonu bez poraza. Vec su se rijesili Enfilda i ostali netaknuti i tesko da ih neko moze do kraja sezone iznenaditi i jos im se vraca De Brujne...Ostaje nadanje da ce Liverpul uspjeti pratiti ovaj ritam i ostati u trci za naslov, jer svaki remi, a da ne govorim o porazu, moze skupo kostati bilo koji tim.