Nesuđeni Vengerov naslednik preuzima Nicu

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 21.05.2018.
16:25
Izvor: Sportske.net

Francuski mediji prišu da je dogovor pao, čeka se samo ozvaničenje.

Beta/AP Photo/Lionel Cironneau
Beta/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Prema saznanjima RMC Sport-a, kormilo Nice preuzeće Patrik Vijera.

Jedan od najboljih defanzivnih vezista u istoriji fudbala je bio najveća želja Arsena Vengera, kada je reč o njegovom nasledniku u Arsenalu, ali se uprava ipak odlučila za drugog bivšeg igrača "tobdžija", Mikela Artetu, pa će 41-godišnji Senegalac sa francuskim državljanstvom trenersku karijeru umesto u severnom Londonu nastaviti na Azurnoj obali.

Vijera je trenerski zanat počeo da peče u akademiji Mančester sitija, potom je vodio rezerve "građana", a od 2016. godine je trener filijale "građana" Njujork Sitija.

Nica u upravo završenoj sezoni nije uspela da ponvovi uspeh iz prethodne kada je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja ne samo u Ligi 1, već i u evropskom fudbalu i kada je prvi put u istoriji kluba uspela da izađe na evroscenu. Završila je sezonu na osmom mestu na tabeli, to je okarakterisano kao nesupeh, pa će iz tog razloga doći i do promene na kormilu.

Švajcarca Lisijena Favra, koji je takođe bio kandidat za novog menadžera Arsenala, zameniće bivši francuski reprezentativac, svetski i evrospki šampion sa "trikolorima" s kraja prošlog veka, Patrik Vijera.

Patrick Vieira Patrik Vijera

Očekuje se da uskoro to bude i zvanično potvrđeno od strane francuskog prvoligaša.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke