Nestvarni PSŽ - Da li je vreme za dugo čekani trofej?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.10.2019.
14:27
Izvor: Sportske.net

"Sveci" fenomenalni ove sezone.

EPA-EFE/WALLACE WOON
EPA-EFE/WALLACE WOON

Povezane vesti

Pari sen Žermen je u utorak upisao ubedljiv trijumf u trećem kolu Lige šampiona, slavili su kao gosti protiv Klub Briža sa 5:0.

Proradio je i Kilijan Mbape, koji se mučio sa povredom ove sezone, ali su ključ uspeha "Svetaca" ove takmičarske godine neverovatna odbrana i snažan vezni red.

Naime, puleni Tomasa Tuhela nisu primili nijedan gol ove sezone u elitnom takmičenju, imaju gol razliku 9:0 i maksimalan broj bodova.

Ono što je posebno impresivno to je da su u prva tri meča u LŠ dozvolili samo jedan šut rivalima u okvir gola!

Susreli su se sa Real Madridom, turskim prvakom Galatasarajom i Brižom.

Ovakav učinak nije viđen u istoriji Lige šampiona, jasno je da je PSŽ napravio sjajan posao kada je tokom leta u svoje redove doveo Idrisu Geja i Andera Ereru.

Imali su par kikseva u Ligi 1, ali su i dalje ubedljivo ispred konkurencije u Francuskoj, prvi su na tabeli sa 24 boda nakon 10 kola, primili su samo pet golova.

Kada se sve sabere i oduzme, u 14 odigranih mečeva od avgusta u 10 navrata su sačuvali mrežu.

Tuhel je izgleda shvatio da napred ima dovoljno oružja i da je cilj da se zategne odbrana, kao što smo napisali, ojačao je vezni red, zadnju liniju je osvežio Abdu Dijalo iz Dortmunda, a postarali su se u Parizu da imaju i vrhunskog čuvara mreže, kako su iz Reala doveli Kejlora Navasa.

Ipak, Kostarikanac nema puno posla ove sezone, vezni red i odbrana odrađuju sjajan posao, čini se da je PSŽ konačno napravio tim za najveće moguće domete.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сварог
Thursday, 24.10.2019
14:49

Grupa dobrih igrača, pa makar oni bili vanserijski, nisu ekipa, a nikako klub koji ima tradiciju osvajanja trofeja od ulaska petrolejskih dolara.
Real, nikada gori. Galata i Genk - jednostavno nisu njihov nivo, a i nisu ništa posebno u ovoj sezoni.
Prvi susret sa nekom, ozbiljnom, ekipom - Bajern, Barsa itd ima da ih probudi uz neizostavan nokaut.

avatar
Amalainter
Thursday, 24.10.2019
15:09

Zato i treba da osvoje nesto sto nemaju tradiciju osvajanja trofeja..Liga sampiona je lepsa kada finala igraju Liverpul,PSZ, Inter,Dortmund..
A to sto su npr.uradili PSZ-u pre dve godine(kada su im namestili sa Barselonom utakmicu) tera sve vise prave ljubitelje fudbala od malih ekrana..osvojili bi oni mozda vec tada takmicenje..
Ovo je politika sve a ne fudbal..
Bas zato napred PSZ, napred City!

avatar
Badr Hari
Friday, 25.10.2019
20:32

Samo za @Budimo Realni dakija i ostale koji su 'propustili' da vide kako je Rocchi pokazao na belu tačku nakon što se Kros, koji je bio 92cm u ofsajdu, bacio na travu, a kako je Aytekin za TO ISTO pokazao Suarezu žuti karton (samo što Suarez nije bio u ofsajdu): https://youtu.be/IEtcA5uE_sI

Nemamo šta dalje da pričamo o mečevima Real-PSG i Barsa-PSG.

avatar
Visca Barca
Friday, 25.10.2019
13:38

Ne druze, politika je svetsko prvenstvo u katar 2022, svetsko za klubove 2019 i 2020 isto u katar dok su real , barca, bayern , liverpul , dortmund , juventus ........ nesto sto se gradilo godinama da bi se postigao nivo na kojem su ovi timovi. Ti naftaski timovi i njihovi vlasnici su najvece zlo sto se moglo desiti evropskom i svetskom fudbalu zato sto zbog njih i samo zbog njih cene fudbalera su na taj nivo na kojem su sada.

avatar
Budimo Realni
Thursday, 24.10.2019
17:07

Badr Hari dvolicno je sto spominjes samo pljacke Reala....a pljacku, odnosno "cudo" svoje Barcelone protiv Psg-a nisi spomenuo?

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 24.10.2019
16:43

Barsa???jedva sinoc pobedise

avatar
Amalainter
Thursday, 24.10.2019
16:31

O tome i ja pricam..ovi klubovi misle da su vrh i niko osim njih ne moze osvojiti nista..
Ako iko normalan na svetu objasni kako je Modric bio najbolji igrac planete skidam kapu..

avatar
Badr Hari
Thursday, 24.10.2019
15:57

A ono sto su uradili PSG-u pre 2 godine namestivsi im Rocchija da ih najstrasnije opljacka u Madridu i Bryhta da ih dokrajci u revansu sigurno privlaci prave ljubitelje fudbala ispred malih ekrana, koji su sa nestrpljenjem ocekivali da gledaju i uzivaju u Realovin pljackama PSG-a, Bayerna, Juvea,, Atletika, Dortmunda, Shalkea itd.?

avatar
REVØLT
Thursday, 24.10.2019
14:35

Rim, Pariz, Moskva, Berlin, Prag, Istanbul, Atina, Stokholm, Brisel, Budimpesta, Bec, Kopenhagen, Varsava- gradovi bez titule prvaka. Samo ovo drugo neka prodje...