Nestvarna priča - "Mitar" nije Sterling, od kamena u glavu konduktera do PL slave!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.09.2018.
10:49
Izvor: Sportske.net

Mogao je da postane delikvent, za šest meseci sve se otvorilo u Partizanu, Jokanu skupljao lopte, sada vraća dug. O tuči, načinu radovanja, kritikama idola...Srbin ne živi san, ovo je Mitrova stvarnost...

Beta/John Walton/PA via AP
Beta/John Walton/PA via AP

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović je tema u medijima na ostrvu, postigao je dva gola prošle nedelje, posle fantastičnog proleća u Čempionšipu, Fulam je otkupio njegov ugovor od Njukasla, zbog čega, videli smo prošle nedelje.

Srbin nema mnogo vremena za novinare, mora u teretanu.

"Moje telo je oružje, moram da ga održavam, moram da budem jak", rekao je za "Dejli Mejl" Srbin.

"Volim teretanu, potrebna mi je, i kada nema treninga. Ustanem ranije, dođem ovde na stadion, jedem posle treninga i vratim se kući. Nisam ja Rahim Sterling, niti brz, niti vešt sa loptom. Zato moram da iskoristim ovo drugo, konstituciju, snagu u kaznenom prostoru", dodaje vođa napada Fulama.

Mitrović nije previsok, ali je sjajan skakač, izuzetno je jak, u eri "lažnih devetki" i polušpiceva, on je klasičan napadač.

Aleksandar Mitrovic

"Ja sam rastao gledajući Širera i Drogbu, ali se igra promenila, traže brže igrače. Ja to nisam, znam šta mogu. To je više rvanje, više tuča nego trčanje. Ali, morate da pokažete da se ne plašite. Kada me udarite, vratiću vam još jače, na terenu to je rat i spreman sam na sve. Posle utakmice, pozdrav do sledeće prilike, to se zove poštovanje", napominje srpski napadač.

Može da postigne gol na svaki način, glavom, sa obe noge, u Fulamu daje gol u proseku na dva meča.

"Ne znam zbog čega slavim gol tako što stavim ruku na uho. Jednostavno, tako je počelo ove sezone i sad moj Luka (dvogodišnji sin) oponaša to. Gol, to vam je oslobađanje, strast, nešto što mora da izađe iz mene", dodaje Mitrović.

Pričao je o detinjstvu u Smederevu, da je probao sa karateom i kik-boksom, da je skupljao lopte na stadionu kada je Jokanović bio trener Partizana.

"Nisam oduvek bio zainteresovan za fudbal", objašnjava, otac Ivica je rekao da je mogao da postane kriminalac, gađao je kamenjem vozove koji su prolazili, i uhvaćen je.

Aleksandar Mitrovic


"Pogodio sam konduktera, bilo nas je stotinu, ali je moj kamen pogodio. Otac me nikada nije tukao, ali tih batina ću se sećati celog života. Porodica je učinila sve da ne završim na ulici. Kada sam bio u Partizanu nisam igrao, bio sam suviše nizak, ali onda sam naglo izrastao, zaigrao za omladince i šest meseci kasnije bio u prvom timu", otkrio je taj neverovatni skok.

"Uvek se trudim da radim najviše, kada znam da sam tokom nedelje učinio sve da se spremim, mirne glave ulazim u utakmicu. Ne varam sebe, imam rutinu, ovo nije san, ovo je stvarnost", ne zanosi se Mitrović.

"Sada vraćam Jokanoviću to što me je doveo prošle zime kada je sve propadalo, učinio je sve, na meni je da vratim".

Uspeo je, dao je 12 golova u 15 mečeva za Fulam i bio ključ za povratak u PL.

"Jokan je hladan kao led, nikada ne pokazuje emocije, ali znam da je zadovoljan, mi znamo i kada je srećan i kada je ljut. Nikada nisam zamišljao kada sam skupljao lopte da će mi on biti trener..."

Aleksandar Mitrovic

Ne pogađaju ga kritike koje je dobijao od idola, Širera.

"Ma bio je u pravu, i moj otac isto misli o tom mom boravku u Njukaslu. Igrao sam loše, ali to nisam ja, Benitez igra defanzivno, traži da jurim sve vreme. Ljudi, imam 90 kilograma, kada se tako potrošim, ne mogu ništa da uradim pred golom. Ali, Benitez je odličan trener, Njukasl ima problem sa vlasnikom, ne sa trenerom. Ekipa mi nije odgovarala, ali to je prošlost", pomirljiv je Mitrović.

London mu više odgovara kao i grad.

"Ovde imam mir, mogu da šetam sa Lukom i bebom Nadom i suprugom Kristinom mirno, nikoga nije briga, niko me ne zaustavlja. To je sjajno", zaključio je Mitrović.

Ali, ako nastavi ovako, itekako će ga prepoznavati na ulici. Prva prilika za to je danas u Brajtonu gde će Jokanovićev tim probati da stigne do druge pobede u nizu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke