Nestvarna optužba - Ser Aleks primao poklone za nameštanje i transfere igrača?!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 18.10.2019.
09:57
Izvor: Sportske.net

Optuženi agent pokušava da Fergusona uvuče u čitavu priču...

EPA/ANTONIO COTRIM
EPA/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Ime Ser Aleksa Fergusona je pomenuto u procesu fudbalskom agentu Đuzepeu Paljari.

Ovaj Italijan je rekao novinarki koja je glumila poslovnu ženu u istrazi za list "Telegraf" da je podmitio slavnog menadžera da namesti meč sa Juventusom u Ligi šampiona. On je navodno častio Ser Aleksa Roleksom od 30 000 funti.

Paljara je na suđenju, zajedno sa još jednim agentom Daksom Prajsom, ali i Skotom Rajtom koji je bivši asistent u Barnliju.

Oni su optuženi da su manipulisali igračima i trenerima, u istrazi je pomenuto ime Sema Alardajsa, na kraju, on je dao ostavku na mesto selektora, ali i bivšeg menadžera Engleske Stiva Meklarena.

Paljara tvrdi da je radio sa menadžerima koji su uzimali novac od transfera igrača, on je regrutovao fudbalere kojima je obećavao odlazak u veće klubove.

U razgovoru sa istražiteljima je rekao da je u toj šemi bio i Aleks Ferguson i da je i njemu ranije plaćao da kupi nekog fudbalera, ali nije naveo nikakve dokaze.

"Očigledno da je probao da uvuče i Fergusona u suđenje", tvrdi tužilac O'Nil.

"Pino" kako zovu Paljaru je pretio da ima "ormar pun kostura", da zna sve o korupciji u engleskom fudbalu i svakog menadžera u PL.

Ipak, ovo za Ser Aleksa mu niko neće poverovati, a umešao je i Antonija Kontea koji mu je navodno rekao, "Da sviđa mi se taj igrač, hoće li biti kafe za mene", tražeći jasno mito.

"Da nisu treneri, većina ljudi u engleskom fudbalu bi prodavali polovne automobile", tvrdi italijanski menadžer, koji je imao plan da kupi klub u Belgiji, tamo pakuje mlade igrače, šalje ih u Italiju i onda koristeći veze u engleskom fudbalu pravi ogromne transfere.

Tako je barem pričao prerušenoj novinarki "Telegrafa".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Friday, 18.10.2019
18:40

Nisu englezi toliko mutavi koliko se prave

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Friday, 18.10.2019
12:14

Boli Fergija ćošak i da je ovo tačno :'D niko mu ne može ništa

avatar
NikkiCFC
Friday, 18.10.2019
13:33

Junajted je mnogo bio favorizovan dok je Fergi bio tu bas mnogo.

avatar
REVØLT
Friday, 18.10.2019
16:50

To je tacno. Ne bas kao zvezda, juventus i real u svojim prvenstvima (ovi poslednji i u Evropi tj. (u) LS), ali, bio je.

avatar
Man united
Friday, 18.10.2019
15:04

То ти причај неким клинцима. Чу фаворизован само док је био Ферги. Чим је отишао, значи готово са 'повлашћеним' статусом. Ко треба да поверује у те бајке? Боли вас и даље тадашња доминација Манчестера. Само не знам зашто. Ви се за титулу нисте ни борили. Једино сте постали конкурентни касније због Романових пара.

avatar
REVØLT
Friday, 18.10.2019
10:45

Nisu svi sem olerdajs...

avatar
Le Tissier
Friday, 18.10.2019
10:18

Ne kazem da je ispravno i da tako treba ali mislim da ne postoji trener koji nema svoje kombinacije i koji ne zaradjuje na ovakav nacin.

avatar
Kibox
Friday, 18.10.2019
17:29

Sto bi muljao neki trener iz vrha PL kad zaradjuje MILIONE I MILIONE godisnje? Sto bi neko to radio zbog novca?

avatar
RealisticChelseaFan
Friday, 18.10.2019
19:58

Ne treniraju oni klubove za kikiriki pa da su primorani na ovakve kombinacije. Mnogo oni rizikuju takvim radnjama jer su javne licnosti. Ima svakako takvih trenera, pogotovo u Italiji, Rusiji, Balkanu, ali ima ih takodje i dosta postenih.