Nervoza poslednjeg vikenda! Čelsi ili Junajted mogu da ostanu bez kamare para, a evo kako bi se to odrazilo na prelazni rok!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 25.07.2020.
09:55
Izvor: Sportske.net

I jedni i drugi sve rešavaju u poslednjem kolu, Junajtedu je teže, igra direktni duel, a i njihovi gubici su veći.

EPA-EFE/Andy Rain/NMC/Pool
EPA-EFE/Andy Rain/NMC/Pool

Povezane vesti

Pred rasplet u PL u nedelju, kada je u pitanju Liga šampiona, već se računaju potencijalni gubici dva kluba u slučaju neuspeha. Varijante znate, Čelsiju i Junajtedu je potreban po bod u nedelju popodne u mečevima sa Vulvsima odnosno Lesterom kako bi otišli u evropsku elitu.

Doduše, Čelsi može i da izgubi, a da prođe, ako u duelu "Lisica" i "Đavola" neko pobedi, ali sigurno da se "Plavci" na to ne oslanjaju.

Neuspeh za koji su male šanse bi ih koštao oko 60 miliona evra, što bi bio udarac za klub koji je već uložio novac u Zijeha i Vernera, na pragu je i Kai Haverc, a Lampard traži još štopera, levog beka i golmana, ceh ovog prelaznog roka bi mogao da bude veći od 200 miliona funti.

Junajted je u goroj situaciji i na tabeli i kada je potencijalni gubitak u pitanju. Ako izgube od Lestera, završiće kao peti, doduše postoji LE kao ulaz na zadnja vrata u Ligu šampiona, ali to je na dugom štapu.

"Đavoli" bi osim 60 miliona od nagrada, ostali bez oko 25 miliona od Adidasa, jer to je jedna od klauzula, ugovor se smanjuje bez učešća u Ligi šampiona. Pad na peto mesto bi odneo i deo novca od plasmana u PL, odnosno TV prava koje dele klubovi u engleskoj eliti.

Recimo da je zbog pandemije, samo od ulaznica izgubljeno oko 30 miliona evra i da je klub već uzeo kredit od Američke banke u vrednosti od 160 miliona evra kako bi pokrio rupu u finansijama.

I Mančester Junajted čeka vrelo leto, žele da se pojačaju Džejdon Sančo ostaje prva meta, traže štopera, rezervnog napadača, a mnogo je briga oko golmana, De Hea je van forme, rado bi ga se oslobodili i vratili Hendersona sa pozajmice, ali Španac ima toliki platu da ne postoji klub koji bi ga uzeo u ovom trenutku.


baner 6

Engleski mediji se bave potencijalnim posledicama zbog gubitaka kada je prelazni rok u pitanju. Navodno, kod Čelsija eventualni izostanak iz Lige šampiona neće uticati na dovođenje Haverca, ali bi ostale mete, tipa Čilvela, ili novog golmana, možda i još jednog štopera bile verovatne nedostižne, a Lampard bi osim igrača poput Palmijerija, Alonsa, Bačuaija, Rosa Barklija recimo morao da proda Kantea, možda i Žirua koji se pokazao kao dobri duh ekipe.

baner 5


Junajted je u goroj situaciji, nezamislivo je da bi bez Lige šampiona mogli da kupe neko veliko pojačanje kao Sanča, čak i Griliša, a pritisak bi na Solskjera porastao, jer bi neuspeh, odnosno izgubljeno mesto u top 4 značilo da i pored napretka o kome su svi pričali to nije materijalizovano na pravi način.

Uz to, poraz u Lesteru sutra bi dao materijal nemalom broju onih koji tvrde da Solskjer nije dorastao poslu i da je izgubio sve važne utakmice u sezoni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NIKE
Saturday, 25.07.2020
16:17

VARchester ce sutra uz pomoc dobrog starog VARa izvuvi remi i proci, a Chelsea ce dobiti Vulvse na Bridžu.. vraca im se Kante u sastav i odbrana sa njim je mnogo bolja.. a i Pulišic se oporavio..

avatar
The Red Army
Saturday, 25.07.2020
15:40

Samo se ne slazem sa naslovom da je Junajtedu teze nego Celziju. Lesteru ne igraju Pereira, Cilvel, Sojundzu tri standardna u odbrani, kao i Medison, dok Vulvsi su tvrd orah i trebaju im bodovi za ligu evrope.. Ako junajted izgubi od tako osakacenog Lestera onda i ne zasluzuju ligu sampiona prosto i jednostavno ali deluje mi nemoguce da izgube ali fudbal je to, videcemo!

avatar
Grobbelaar
Saturday, 25.07.2020
10:54

Nadam se da će Man United izbeći prošlogodišnji scenario, kada su u 5 poslednjih kola, uknjižili samo 2 boda i sami sebe eliminisala iz top 4. To se ne sme ikad više ponoviti. OGS mora dobro odmoriti ekipu i pripremiti ih za nedelju, što neće biti lako buduća da će im ovo biti 11. utakmica od 19. juna. A veći motiv od povratka u LŠ im i ne treba. Ovo može biti i prelomni trenutak jedne generacije, jer i odlasci i budući dolasci u direktnoj su vezi sa plasmanom na kraju sezone. Zato, u se i u svoje kljuse, pa da se u nedelju dobije Leicester.

avatar
soru
Saturday, 25.07.2020
10:46

Celzi ne moze da prodje u slucaju poraza ako neko izgubi u drugom mecu. Mora Lester da izgubi kako bi prosli zbog najlosije gol razlike.

avatar
Hajduk United
Saturday, 25.07.2020
10:14

Da da,Grilis je takva faca da nebi isao ispod lige prvaka...hahhahaa....da griliš....šou...ili sančo koji je tek prohoda...što sve necu procitati...dalek je put do statusa ikone i face

avatar
Red blood
Saturday, 25.07.2020
10:12

Celzi je blizi pobedi,nego iksu.
Poraz ce vrlo,vrlo tesko doziveti.
A i ako ga dozive,male su sanse da Lester dobije Junajted.
Van forme su,a uz to i bez Pereire,Sojoncua i Medisona.
Junajted je iscrpljen,videlo se to u poslednja 3 meca,ali ne verujem da ce izgubiti.