"Neroazuri" imali sastanak, kakve su brojke?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 28.10.2019.
23:42
Izvor: Sportske.net

Bolja ekonomska situacija na "Meaci".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter je uložio ozbiljan novac tokom leta.

Na "Đuzepe Meacu" su stigli Konte koji je zahtevao ne tako jeftina pojačanja što mu je Marota spremno obezbedio. Stigao je dvojac iz Mančestera, Lukaku je pronašao nekadašnju formu dok se od Sančeza očekuju prave stvari kada se oporavi od povrede što će biti naredne godine.

Danas je održan sastanak glavnih čelnika, među kojima su predsednik Žanga, pomenuti Marota, ali i Zaneti.

Brojke su sledeće - Inter je zabeležio gubitak od 48.4 miliona evra, predsednik kluba je izjavio da je to zbog značajnih ulaganja u sastav tima i strukturu kluba. "Neroazuri" su prihodovali 417 miliona evra što je za 20 procenata više od prethodne sezone, čak 138 miliona je došlo od sponzora što je povećanje od devet procenata.
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 29.10.2019
10:15

..kako šturo saopštenje, ko da ga je Vlajko pisao!
Ugledajte se malo na Mocart sport!

Skupština akcionara odobrava budžet Intera 2018-2019: rekordni prihodi za klub dostigli su 417 miliona!

Inter obaveštava da je skupština akcionara kluba Nerazzurra, sazvana danas, odobrila budžet za finansijsku 2018/2019 godinu iz koga su ispali važni rezultati postignuti tokom sezone i značajan rast Grupe. Danas su prihodi Intera više nego dvostruko veći od rezultata pre Suningovog dolaska, što podvlači uspeh projekta. Prošle sezone rastući prihodi su konsolidovani, povećani su za 20% i dostižući 417 miliona evra, što nikada ranije nije dostigao Klub, dok je EBITDA porastao za 53%, na 105,2 miliona eura.

Povećanju prometa doprinose 138 miliona evra prihoda od sponzora (+ 9% u poređenju sa prethodnom godinom), kao i prihodi od stadiona ostvareni od rekordnih proseka od 61.419 gledalaca tokom svake trke domaćica je svoju podršku osetila timom, potvrdivši se kao prva javnost u Italiji i postavila se na petom mestu u evropskoj rang listi.

Tokom sezone, klub je ispunio kumulativne zahteve za prekid, tako da je napustio UEFA-in sporazum o nagodbi potpisan u maju 2015. godine i pokazao stabilnost svojih poslovnih rezultata.

Prošle sezone stvorio je 20% porast vrednosti marke Inter, koja sada iznosi 465 miliona evra i sve se više približava deset najboljih svetskih fudbalskih klubova. 💪

avatar
Oldboy
Wednesday, 30.10.2019
00:42

Čudo da ti je odobren komentar