Neredi na otvaranju novog stadiona Bešiktaša!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 12.04.2016.
09:52
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Bešiktaš u ponedeljak je odigrao prvu zvaničnu utakmicu na novom stadionu, ali je otvaranje velelepnog zdanja palo u senku incidenata u kojima su učestvovali navijači i policija.

bjk.com.tr
bjk.com.tr

Povezane vesti

Sinoć je u okviru 28. kola turske Superlige u Istanbulu odigran meč Bešiktaš - Bursa, prvi susret na novom stadionu istanbulskih "Orlova".

Velelepno multifunkcionalno zdanje nosi naziv "Vodafon Arena" a izgrađeno je za manje od tri godine na mestu gde se nakda nalazio čuveni "Inonu" stadion.

Otvaranju novog stadiona prisustvovao je i turski premijer Redžep Tajip Erdogan a senku na ovaj poseban događaj bacili su incidenti ispred same "Vodafon Arene".

Navijači Bešiktaša sukobili su se sa policijom koja je upotrebila vodene topove pa je došlo do nemilih scena i incidenata koji se, srećom, nisu preneli na sam stadion.

Istanbulska "Vodafon Arena" spada u red najmodernijih fudbalskih objekata u Evropi sa kapacitetom od 42.000 mesta za sedenje, a u njenu izgradnju uloženo je 110 miliona evra.

Bešiktaš je u prvoj utakmici na novom stadionu savladao Bursu rezultatom 3:2 čime je nastavio pohod ka šampionskoj tituli u turskom šampionatu.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke