Nepravda - Vredi preko 100 milliona, nije u konkurenciji za najboljeg igrača Afrike?

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 14.12.2018.
17:04
Izvor: Sportske.net

Da li su ga nepravedno izostavili?

fkradnickinis.rs
fkradnickinis.rs

Povezane vesti

Prestižna nagrada za najboljeg afričkog igrača godine, italijanski mediji smatraju da je napravljena ogromna greška jer se na spisku nominavanih nije našao Kulibali, defanzivac Napolija!

Kulibali je igrao fantastično, jedan je od najzaslužnijih za to što je Napoli prošlu sezonu završio na drugom mestu i bio u borbi sa Juventusom do samog kraja. Zaista je jedan od najboljih štopera na svetu, a i u dresu Senegala je igrao fantastično na Mundijalu. Ipak, on se nekako nije našao na skraćenom spisku. Pored njega, izostavljen je Frank Kesi, Milanov vezista, a od italijanskih igrača, Benatia iz Juventusa je jedini koji će braniti boje Serije A.

Nominovani: Aleks Ivobi, Mo Salah, Andre Onana, Pjer-Emerik Obamejang, Anice Badri, Rijad Marez, Denis Onijango, Sadio Mane, Benatia i Valid Soliman.

Kalidu Kulibali

Italijanski mediji podsećaju da je Eto osvojio ovu prestižnu nagradu 2010. godine kada je nosio dres Intera. Titulu brani Mo Salah, koji je prošle godine bio najbolji, a od 2010. do 2017. ovu nagradu su još osvajali Rijad Marez, Pjer-Emerik Obamejang i čak četiri puta Jaja Ture, koji je tada nosio dres Mančester sitija i Obale Slonovače.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
xman
Friday, 14.12.2018
18:50

Realno, uzima je Mo

avatar
NikkiCFC
Friday, 14.12.2018
21:46

Realno afrikanci ocigledno ne znaju da gledaju fudbal cim nema defanzivaca kao sto je Kulibali.

avatar
xman
Saturday, 15.12.2018
16:33

1. Mohamed Salah
2. Sadio Mane
3. Kalidu Kulibali