Neočekivana podrška Arsenalu - ''Grobari s tobom sve do pobede''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.05.2019.
14:20
Izvor: Sportske.net

Predstojeće fudbalsko veče biće u znaku finala Lige Evrope, koje će s velikom pažnjom ispratiti i navijači Partizana.

Beta/Dragan Gojić/Ds
Beta/Dragan Gojić/Ds

Povezane vesti

Večeras od 21 čas, na Olimpijskom stadionu u Bakuu, Arsenal i Čelsi će se boriti za trofej Lige Evrope.

''Todžije'' će imati i dodatni motiv, s obzirom da bi osvajanjem Lige Evrope ipak mogli da se domognu plasmana u Ligu šampiona, što im kroz Premijer ligu nije pošlo za rukom ovog proleća.

Čelsi tih briga nema, kao trećplasirani u PL već se našao u elitnom evropskom društvu, pa će sa nešto manjim pritiskom ući u večerašnje finale.

Ishod ovog duela mogao bi, u perspektivi, da bude od velikog značaja i za - ekipu Partizana.

Naime, crno-beli žele što lakšim putem do grupne faze Lige Evrope. Osvajanjem Kupa Srbije su već preskočili prvo kolo kvalifikacija, a u drugom i trećem će biti među nosiocima na žrebu.

Ono što nije još uvek poznato, to je da li će Partizan biti nosilac i na žrebu za poslednje kolo kvalifikacija LE, nravno ukoliko se plasira u tu fazu takmičenja.

Tu dolazimo do Partizanove povezanosti sa Čelsijem i Arsenalom.

Prema trenutnoj projekciji, Partizan se nalazi na samoj granici između nosilaca i nenosilaca u plej-of fazi kvalifikacija, pa bi mu bilo u interesu da Arsenal večeras osvoji Ligu Evrope, ode u Ligu šampiona i oslobodi jedno mesto u grupi sigurnih nosilaca, što bi Partizanu moglo mnogo da znači. U tom slučaju bi osvajač Kupa Češke, koja je 13. na UEFA rang listi, dobio direktno mesto u Ligi Evrope umesto Arsenala, a to je Sparta iz Praga koja ima bolji koeficijent od Partizana.

Ako Čelsi osvoji LE, Arsenal će sledeće sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, a Sparta će ostati u kvalifikacijama i zauzimati to jedno dragoceno mesto među nosiocima na žrebu.

Dakle, navijači Partizana će večeras imati dobar razlog da pruže podršku ekipi Arsenala u finalu Lige Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Wednesday, 29.05.2019
17:41

Navijaju grobari za Arsenal,naviajju on jos i za Liverpul,PSG,Napoli,Bate,Keln,Salzburg,Krasnodar,Spartu,Trnavu,Suduvu,CSKA,ihaaaa,mogao bih ovako do zore.. oni su univerzalni navijaci, za svaki klub koji navijaju po jedna frakcija xD

avatar
LFC 19-ta
Wednesday, 29.05.2019
15:02

A ko voli Partizan ko voli Čelzi...?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
14:41

A-LE, Arsenal LEaLE:-D