Nemoj tako Luka, zaslužio si je!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 19. novembar 2018.

  • 12:20

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Modrić vrlo jasan posle meča sa Engleskom, naš stav je da ne bi trebalo da bude skroman...

Nemoj tako Luka, zaslužio si je!
Foto: Epa/Facundo Arrizabalaga
Luka Modrić je završio 2018. što se reprezentacije tiče, porazom, ali svakako to ne može da umanji ono što je napravio sa Hrvatskom na Mundijalu. Titula vicešampiona sveta stavila ga je u poziciju da postane prvi igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je osvojio "Zlatnu loptu".

Najbliže su stigli Savićević i Pančev, kada je titula nezasluženo pripala Papenu u godini kada se Zvezda uzdigla do titule prvaka Evrope, pre toga je Dragan Džajić bio treći 1968. kada je Jugoslavija kontroverzno ostala bez evropske titule.

Do kraja veka, 1997. Mijatović je ostao iza Ronalda, a 1998. Šuker je bio iza Zidana.

Sada je došlo možda vreme da neko sa Balkana uzme "Zlatnu loptu", Modrić je osvojio titulu najboljeg na svetu u verziji FIFA, ali L'Ekipova nagrada je prestižnija.

"Nisam opterećen, niti se brinem, sve će ostati isto, osvojim ili ne, nemam tu vrstu opsesije", rekao je najbolji hrvatski igrač.

Ovo će, gotovo je izvesno, biti prva godina posle 2007. i Rikija Kake da će neko van dvojca Ronaldo i Mesi osvojiti titulu najboljeg na svetu.

Spisak će biti sveden na tri imena, a dodela je 3. decembra.

Pre nedelju dana je procurila informacija da ni Ronaldo koji se nada šestoj krunu, ni Mesi nisu među prva tri, odnosno da će se birati između Modrića, Varana i Mbapea.

Varan ima dve titule, klupsku evropsku i svetsku reprezentativnu, ali on je bio daleko od ključnog igrača u oba slučaja. Mbape je bio najbolji igrač Francuske na Mundijalu, ali Modrić je Hrvatsku doveo do finala, a ima i LŠ sa Realom.

On je nezasluženo ispred Ronalda osvojio titulu najboljeg u Ligi šampiona, ali kada je u pitanju "Zlatna lopta", Portugalac ništa nije uradio sa reprezentacijom u Rusiji.

On će biti u top 5, kao i verovatno Grizman koji je osvojio Mundijal i LE, ali u Rusiji je ipak bio u senci Mbapea.

Svako ima svoje razloge, naš je da je Modrić zaslužio titulu najboljeg na svetu, a Francuzi tvrde da bi neko od njihovih igrača trebalo da je osvoji. Italijani forsiraju Ronalda, jer igra sada za Juve, ali čini se da on nema šansu, sve što se ove jeseni dešavalo, ukazuje da će teško dobiti nagradu...

Da sačekamo...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari