Nemoj tako Luka, zaslužio si je!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 19.11.2018.
12:20
Izvor: Sportske.net

Modrić vrlo jasan posle meča sa Engleskom, naš stav je da ne bi trebalo da bude skroman...

Epa/Facundo Arrizabalaga
Epa/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Luka Modrić je završio 2018. što se reprezentacije tiče, porazom, ali svakako to ne može da umanji ono što je napravio sa Hrvatskom na Mundijalu. Titula vicešampiona sveta stavila ga je u poziciju da postane prvi igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je osvojio "Zlatnu loptu".

Najbliže su stigli Savićević i Pančev, kada je titula nezasluženo pripala Papenu u godini kada se Zvezda uzdigla do titule prvaka Evrope, pre toga je Dragan Džajić bio treći 1968. kada je Jugoslavija kontroverzno ostala bez evropske titule.

Do kraja veka, 1997. Mijatović je ostao iza Ronalda, a 1998. Šuker je bio iza Zidana.

Sada je došlo možda vreme da neko sa Balkana uzme "Zlatnu loptu", Modrić je osvojio titulu najboljeg na svetu u verziji FIFA, ali L'Ekipova nagrada je prestižnija.

"Nisam opterećen, niti se brinem, sve će ostati isto, osvojim ili ne, nemam tu vrstu opsesije", rekao je najbolji hrvatski igrač.

Ovo će, gotovo je izvesno, biti prva godina posle 2007. i Rikija Kake da će neko van dvojca Ronaldo i Mesi osvojiti titulu najboljeg na svetu.

Spisak će biti sveden na tri imena, a dodela je 3. decembra.

Pre nedelju dana je procurila informacija da ni Ronaldo koji se nada šestoj krunu, ni Mesi nisu među prva tri, odnosno da će se birati između Modrića, Varana i Mbapea.

Varan ima dve titule, klupsku evropsku i svetsku reprezentativnu, ali on je bio daleko od ključnog igrača u oba slučaja. Mbape je bio najbolji igrač Francuske na Mundijalu, ali Modrić je Hrvatsku doveo do finala, a ima i LŠ sa Realom.

On je nezasluženo ispred Ronalda osvojio titulu najboljeg u Ligi šampiona, ali kada je u pitanju "Zlatna lopta", Portugalac ništa nije uradio sa reprezentacijom u Rusiji.

On će biti u top 5, kao i verovatno Grizman koji je osvojio Mundijal i LE, ali u Rusiji je ipak bio u senci Mbapea.

Svako ima svoje razloge, naš je da je Modrić zaslužio titulu najboljeg na svetu, a Francuzi tvrde da bi neko od njihovih igrača trebalo da je osvoji. Italijani forsiraju Ronalda, jer igra sada za Juve, ali čini se da on nema šansu, sve što se ove jeseni dešavalo, ukazuje da će teško dobiti nagradu...

Da sačekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Monday, 19.11.2018
18:08

U ligi Modric ni u top 10, jos je Real bio daleko iza Barselone. U LS im je u timu daleko najbolji bio Ronaldo, na Mundijalu covek nista Hrvatskoj nije doneo, ono je najgore finale SP ikad! Koliko su samo Hrvati imali srece da dodju do finala. Modric jeste fenomenalan fudbaler ali je dve klase ispod ovih sto su uzimali ZL godinama za redom!

avatar
Steffmajster
Tuesday, 20.11.2018
11:54

a zasto je ronaldo bolji u LS od Modrica??? Sta je uradio ronaldo sem utakmice protiv Juventusa?

avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 19.11.2018
16:56

Ove sezone se vidi koliko je znacajan Ronaldo, a koliko Modric za tim. Real ove sezone na PET utakmica zaredom nije postigao gol. Zar nije Modricev posao da namesta golove?! Ronaldo i Mesi su i dalje dva najbolja fudbalera na svetu po meni, a ostali neka se poredjaju kako hoce. Ako uporedimo suvi igracki kvalitet, Modric nije ni blizu Mesiju, ni kao plejmejker, ni kao vezni, ni kao napadac, ni po statiscici. Ronaldo je gol-masina, tako da ne zelim da ga poredim sa ovom dvojicom jer je totalno drugaciji tip igraca. Ljudima je dojadilo da Mesi i CR svake godine uzimaju nagrade, tako da mislim da je to glavni razlog zasto ce neko drugi osvojiti. Ali za mene su oni i dalje za klasu bolji od svih drugih.

avatar
Steffmajster
Tuesday, 20.11.2018
11:54

realov problem ove godine je trener pre svega

avatar
nenadnenad1234
Monday, 19.11.2018
16:13

Ovo nikome nikad nije jasno kako se gleda. Ako se gleda cela takmicarska godina (od 1.1.2018-do 31.12.2018) realno Mbape je bez konkurencije (Mbape, Varana i Modric) u ovom trojcu, a opet ne mozes da kazes da Ronaldo i Mesi ne zasluzuju, jer su konkurentni cele godine.

avatar
conecorleone
Monday, 19.11.2018
15:40

Mesi ili Ronaldo,ne znam ko jos ima takav uticaj na ekipu i individualni kvalitet. Ronaldo je najvise ostecen jer je trebao da dobije titulu najboljeg igraca Evrope i puskasa jer je njegov gol 50 puta bolji od Salahovog.

avatar
Badr Hari
Monday, 19.11.2018
15:32

Luka zamalo osvaja ZL, ali onda 'iznenada' u decembru situacija dobija (ne)očekivani obrt: glasanje se produžava sve dok izlizani ne dobije dovoljno glasova... :D

avatar
RokerSantaKruz
Monday, 19.11.2018
14:38

Misljenja sam da je Ronaldov marketinski tim sposoban donijeti mu jos jednu, ako ne to, pocastice ga barem mjestom u top3.