Nemoć Junajteda, Arsenal sjajno započeo godinu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.01.2020.
22:53
Izvor: Sportske.net

Konačno je prekinuta loša serija Arsenala.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

U derbiju 21. kola engleske Premijer lige, Arsenal je na svom ''Emirejtsu'' savladao Mančester junajted sa 2:0.

Tako su ''Tobdžije'' prekinule niz od četiri utakmice bez pobede u PL, dok je Junajted pokvario utisak posle dve pobede u prethodna dva kola.

Gosti su prvi pripretili večeras u petom minutu, kada nisu iskoristili kiks Mejtland-Najlsa i kontru četiri na tri koja je potom usledila.

Samo tri minuta kasnije, Arsenal koristi svoju prvu pravu priliku na utakmici. Akcija po levoj strani, ubačena lopta u peterac, jedan igrač Junajteda je kratko odbija, samo do Nikole Pepea, koji odlično reaguje i preciznim šutem pogađa mrežu Davida De Hee - 1:0.

Od vodećeg gola, ''Tobdžije'' su uspostavile kontrolu dešavanja na terenu i već u desetom minutu su mogli do drugog gola, kada je Pepe proigrao Obamejanga, ali ovaj nije bio precizan.

Novu priliku Arseal je imao u 32. minutu kada je Lakazet prevario Megvajera i šutirao pored gola, minut kasnije i Toreira zamalo neprecizan, a u 38. minutu opet Pepe preti posle lošeg ispucavanja De Hee. Prihvatio je loptu, šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali stativa je spasila goste u ovoj situaciji.

Inicijativa Arsenala donela je rezultat u 43. minutu, kada je Pepe izveo korner, De Hea samo kratko odbio loptu do Sokratisa, koji je iz neposredne blizine šalje u mrežu - 2:0.

Pred sam kraj poluvremena, Junajted je mogao da smanji zaostatak, ali šut Megvajera posle kornera zaustavio je Leno.

U nastavku, Solskjer je pokušao dvostrukom izmenom da učini nešto više, Džejmsa i Lingarda zamenili su Grinvud i Pereira, koji je odmah po ulasku u 59. minutu imao odličnu priliku, ali je zamalo bio neprecizan.

Dva minuta kasnije, Obamejang je mogao sve da reši, mogao je da bira da li će šutirati ili asistirati, odlučio se za ovo drugo i - pogrešio.

Obamejang je i u finišu propustio dve odlične prilike, a Rašford je u nadoknadi vremena mogao do počasnog gola za Junajted, posleakcije sa Matom, ali Leno je još jednom odlično intervenisao.

Naš Nemanja Matić bio je starter kod gostiju, odigrao je 81 minut, a onda ga je zamenio Huan Mata.
--
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

52 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Thursday, 02.01.2020
15:57

Pa junajted dobija ove iz top6 a gubi protiv bogaljskih ekipa sa dna tabele ne znam sta se cudite sve ovo se znalo da ce biti ovako ipak je arsenal u drugoj polovini tabele a takvi ne leze junajtedu

avatar
äxwell
Thursday, 02.01.2020
19:59

Eto Arsenala kasni 4 boda za vama...Gdje ste vi onda u tom slucaju?!

avatar
Kolos
Thursday, 02.01.2020
12:36

Meni samo nije jasno kako Lingard igra svaku utakmicu a ne da gol preko 7-8 meseci? Nemoguće da nemaju bolje rešenje, makar malo bolje.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Thursday, 02.01.2020
11:37

Čekamo utakmicu Liverpula večeras da bi se luciferko javio. Do tada miruje u rupi i vjerovatno planira šta da napiše večeras u slučaju da Liverpool kiksa ili koga da optuži u slučaju da Liverpool dobije

avatar
neme
Thursday, 02.01.2020
04:01

Koliko je ovo uzajamno jadno..pre deset godina meni je ovo bila jaca tekma od el klasika cr tevez vida rio evra van persi fabregas ferguson vs venger ludnica a sad lingard i so sa sve fredom udarili na premocnog dzaku kolasinca genduzija i slicne.boze zali ono

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 02.01.2020
12:29

To je sve posledica lošeg skautinga. Ti igrači koje si nabrojao su igračine ali su ovi ispod debelo plaćeni a nisu ništa više od igrača za ekipu sredine tabele ili eventualno za mesto u rotaciji. Niko njima nije kriv što su preplatili neke poluigrače.

avatar
neme
Thursday, 02.01.2020
21:27

To i boli nije do para ko kod nas ali oni koji vrede dibala grizman de jong to je zakljucano

avatar
ViniciusJR
Thursday, 02.01.2020
02:47

Ja iskreno ne znam kako je ovaj Junajted osvojio 31 bod do sad, sa ovim sastavom. Ocajni si...i jos jedan dokaz da englezima sve sto je njihovo mora da mirise, bez obzira sto drugima to smrdi. Lingard i fudbal, krava i kozmetika. Arteta ima neki plan za Arsenal i imam utisak da ce sve vise napredovati.

avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 02.01.2020
02:20

Luciferu, ipak ćeš još dugo sanjati top4. Laku noć. :)

avatar
Mirjevac
Thursday, 02.01.2020
02:01

Bravo za Arsenal, neko skoro ovde napisa, da je Arsenal tim kojeg svako zeli za protivnika, ali niko ne rece da je Arsenal seriozna ekipa, samo joj falio dobar trener! Mislim na dobrog trenera, ovaj je mlad i bez iskustva ali ima sanse da se pokaze! Zato bravo za Arsenal.

avatar
äxwell
Thursday, 02.01.2020
20:00

Igraci Arsenala su imali ozbiljan sok u organizmu nakon jucerasnje tekme. Nikada se nisu onako borili i trcali.

avatar
Red blood
Thursday, 02.01.2020
01:33

Sto je protivnik losiji,Junajted teze izlazi na kraj sa njim.
S' obzirom da je Arsenal mozda i tim sa najlosijom formom u ligi,vodeci se formulom iz prve moje recenice,rutinska pobeda Tobdzija je bilo i jedino ocekivano.

avatar
Vjeko Stojančić
Thursday, 02.01.2020
00:27

Maticu bih preporucio da odmah napusti (a vidim da je i svatio) ove krampine ,velikan u kojem igraju De gea,Lindelef,Megvajer,Sou,Lingard koji nezna ni za koga igra,Fred koji nijednu loptu tacno nije dodao ,a tek trener je prava katastrofa mijenja Matica sa Pereirom koji naj vise lici na Lingarda ,ma katastrofa.

avatar
mrancic
Thursday, 02.01.2020
00:26

Očajan Junajted bez veznog reda dao nadu Arsenalu da će se trgnuti.Iduću utakmicu će izgubiti.Ovo je bio trenutak buđenja zbog novog trenera.Dok bude Klopa niko neće ni pomirisati titulu.Junajted sad ulazi u seriju poraza.Ali Solskjer ostaje.Dobar čovek.A šta nama fali?

avatar
Nudzeim1983
Thursday, 02.01.2020
00:20

Veceras je Man UTD omogucio Arsenalu da bude Barcelona

avatar
I Nikola M I
Thursday, 02.01.2020
00:15

Sramno i skandalozno od Junajteda. Nestvarno koliko su bili loši. Arteta je odlično spremio ekipu i taktički odlično odradio posao, napao Junajted u prvom, došli do prednosti sa 2 laka gola, u drugom delu im prepustio posed, a Junajted kad ima posed i kad treba da napadne - veze nema, ništa konkretno nisu uradili. Na kraju veoma lak trijumf Arsenala. Megvajer i Lindelof ne bi smeli više da igraju zajedno, užasno su loš tandem. Vezni red katastrofalan, svi su neproduktivni, ovaj vezni red nema kreativnost i nema golove. Lingard glavni organizator igre, čovek koji više od godinu dana nema gol niti asistenciju u ligi, a skoro svaku utakmicu je starter, šta reći. Koliko god se Čelsi trudio da izađe iz top 4 lošjim rezultatima u poslednje vreme, Junated nikako to da iskoristi, jer kad god ovi kiksnu, kiksnu i oni...

avatar
Ogist Kont
Thursday, 02.01.2020
00:05

Drago mi je što konačno vidim agresivnost i odlučnost kod igrača Arsenala. Mislim da deset godina toga nije bilo u ovom timu. Daleko je ovo od savršenog, ali jasna mi je Artetina zamisao i dopada mi se.

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 02.01.2020
00:04

Ovo je stvarno za oduzimanje plata igračima. Nijedan nije zaslužio prelaznu ocenu. Ole da imalo voli klub i svoj status među navijačima otišao bi večeras. Odbrana cela na rekonstrukciju, vezni red takođe a napad naučiti da kad je gusto istrčavaju po loptu a ne da se kriju iza štopera. Ponuditi Arsenalu Freda plus barem 50 miliona za Toreiru. Takva igrač treba Junajtedu. Beskompromisan borac za svaku loptu. U svakom slučaju, muka je gledati ovakve utakmice. O poklonima da ne pričam. Kad god se ukaže prilika da Junajted priđe četvrtoj poziciji, oni izgube. Umesto da je na poluvremenu pokušao da menja nešto pošto je skroz poražen on izbacuje u 60-om minutu polako igrače. A najviše mi se svideo taj ležeran pristup igri gde na 0:2 igrači se lagano dodaju.

avatar
zlogi
Thursday, 02.01.2020
11:56

Najlakse je kriviti trenera, ima sigurno i njegove krivice ali.... Bolno je evidentno da osim De Hee koji nesto vredi, ostali su suvi prosek, a nemalo njih su teski panjevi sa kojima je nemoguce raditi. Rasford i Marsijal ponekad bljesnu, ali to nije klasa, nego trenutno raspolozenje (mislim da ni jedan ni drugi nikad nece biti top igraci). Pogba koji treba biti pokretacka snaga tima, je jos losiji, nista do sada u dresu crvenih djavola nije pokazao. Lingrad, Fred, Pereira listom teski panjevi, pa vise su mali Dzejms i Grinvud pokazali u ovoj sezoni od vec navedenih, a sa klincima se ne mozes boriti za LS. Zadnja linija Mancestera je ravna Arsenalovoj (jednaka je nuli) i pored toga sto je Junajted potrotrosio na Van Bisaku i Megvajera oko 140 milki.
ps: treba se vise zapitati da li je normalna osoba koja dovodi ovakve igrace, sa ovima ni mag poput Klopa ne bi nista uradio. :/

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 02.01.2020
12:34

Istina je da je toster očajan ali je to trener znao i kad ih je dovodio. Pritom ako vidiš da ti klinci imaju više želje i volje od ovih zvezdica, ubaci njih. Makar nešto pametno uradi. Tuanzebe je dečko Nemanja Vidić lično za ovu dvojicu koji izgledaju kao da se prvi put sreću u životu a ne kao da igraju već više od pola sezone zajedno. I kad smo kod trenera, on živi u oblacima. Ekipa mu se nije videla 70 minuta na terenu a on priča kako jednostavno nisu imali sreće. Sa sve osmehom na licu.

avatar
äxwell
Thursday, 02.01.2020
00:04

Slika i prilika sledece decenije jedinstva iz Mancestera. Arsenal ih apsolutno nadigrao, i moglo je biti mnogo ubjedljivije. Znas odma da je neko kvalitetan menadzer kada se vec u prvih par utakmica vidi jasna vizija i plan kako njegova ekipa treba igrati fudbal. To kod smigla nismo vidjeli, evo vec nakon godinu i kusur dana. Ali samo nek on nama ostane jos.

avatar
The Bear of Highbury
Thursday, 02.01.2020
00:04
avatar
Benz9
Thursday, 02.01.2020
00:02

Standardno od Junajteda... U situaciji kada moraju, oni us....u motku... Mek Tominej je za Matića i Freda lično Pirlo... Njih dvojica zajedno su katastrofa u najavi.. Ne znam šta je sa Pogbom ali pod hitno moraju dovesti barem jednog veznjak... Poslije ovog kola Šefild ispade najozbiljniji konkurent Čelziju u borbi za LS...

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 02.01.2020
00:01

Ono kad mislis da je Arsenal u kanalu i onda je pojavi Junajted.bravo gunneri

avatar
Pretendor
Thursday, 02.01.2020
00:00

Bože kad vidim ovog Lingarda smuči mi se fudbal..tužan je ovaj Mančester, nije Pogba lud što ga boli uvo za Mančester, ili sto ih je Harald ispalio. Pa s kim da igraju, Lingardom, Fredom, Pereirom... drvo do drveta

avatar
Barbosa7
Wednesday, 01.01.2020
23:59

Činjenica je da kad igra Lingard ne možemo nikoga dobiti da se ne lažemo treba nam novi trener.

avatar
Carina_11303
Wednesday, 01.01.2020
23:59

Sjajni rezultati za Celsi su danas bili prakticno svi osim Celsijevog rezultata.

avatar
GoHardV3
Wednesday, 01.01.2020
23:59

Gde su James i Greenwood Maradona i Ronaldo po engleskim medijima? :D

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 01.01.2020
23:58

Ovi da udju u TOP4? Hahahaha pa mogu al sa dna u TOP4. Nemaju oni sta traziti u igri sa velikim momcima. Arsenal ih razvalio kao sto sam i prognoziro pre utakmice. Svaka cast Arteti pa da konacno imamo konkurenta kakvog takog u Londonu. Sto se tice smetlista, neka sebi biraju Ziru,Pedro,Drinkvoter... koga godhoce dacemo im za 40-50 mil.€ jer oni tako nama placaju kad uzimaju otpad. Mada dobro konacno imaju onda sampione u ekipi.

avatar
RedDevilSRB
Thursday, 02.01.2020
00:50

Ne verujem da si gledao danas Čelzi ali dobro sto se provukli. Stisnuo vas je Brajton u zadnjih 20 minuta, niste znali gde bijete. Čelzi ne verujem da pratim koliko Junajted a to može samo da znači jedno od ovog dvoje: Junajted ti je naneo strašne traume u najranijoj mladosti ili si bivši navijač Junajteda pa sad frustracije lečiš tako što pljuješ klub koji si nekad bodrio. U svakom slučaju, jadno je to. A lepo je King Erik rekao: PRABI MUŠKARAC može da promeni ženu i devojku ali nikad klub za koji navija.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Thursday, 02.01.2020
06:37

Hahahah o cemu ti? Ja sam gledao derbi sto je normalno. Druga stvar ne spominjem ovde Celsi jer ja sam Celsi komentirao davno danas, odes na post pa vidis. Ovo je prvenstveno opaska Luci-ju mom drugaru jer mi nudi konstatno neka kladjenja oko TOP 4 a vi ste u puno goroj situaciji nego Celsi.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 01.01.2020
23:58

Malo su se trgnuli,zalicilo je na duel sa Celzijem.Laka je malo zapao u losu formu,al verujem da ce se vratiti.Toreira doktorski odigrao mec.Onaj Nelson sve vise lici na Ivobija,decko vise puta pao i okliznuo se nego sto je imao dodira sa loptom...

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 01.01.2020
23:57

Samo zato sto Lingarda ubaci u prvu postavu treba dobit otkaz

avatar
Dexter10
Wednesday, 01.01.2020
23:56

Odlican start godine za Arsenal...Nadam se da ce nastaviti u istom ritmu...Uglavnom svi su bili dobri danas...David Luiz, Toreira i Ozil posebno dobri od Artetinog dolaska...

avatar
Непобедиви
Wednesday, 01.01.2020
23:56

Polako, strpljivo i pametno. Arsenal sveo Junajted na minimum. Lep pocetak godine. COYG

avatar
Stretford END 1878
Wednesday, 01.01.2020
23:56

Lindelof, Lingard, Fred, to su imena u prvoj postavi sa kojima izlazimo na Arsenal i ocekujemo neki rezultat. Kakva steta sto cemo propustiti Poketina ili Alegrija zbog one budale od Wudvorda.

avatar
Solskjerove bebe
Thursday, 02.01.2020
00:02

Slazem se,mozda bi bolji bio Alegri,ima vise iskustva i osvojio je dosta toga sad ce neko reci pa nije imo ni konkurecije,ali opet covjek se naosvajao ima veci autoritet od Pochetina i vise ima iskustva sa onim fudbalskim zvjezdicama.Pochetino igra napadacki to mi se svida sa Alegrijem bi imali istu igru kao pod Murinja s tim da bi nam rezultati bili bolji barem tako mislim kako god jedan od njih treba da dode i to odmah.

avatar
The Red Army
Thursday, 02.01.2020
00:49

To ne bi bio mancester ako bi alegri vodio, solsker treba da ostane ali ako ga vec smene neka to bude samo poketino

avatar
Solskjerove bebe
Wednesday, 01.01.2020
23:55

Kad te Arteta oduci od fudbala onda znas da nisi za tog posla.Welcome Pochetino,cestitam navijacima Arsenala super su igrali

avatar
Bambulica
Wednesday, 01.01.2020
23:55

Sad onaj najzanimljiviji dio...., čitanje komentara ovih navijača MUN.
Da vidimo da nam kažu šta je poslo po zlu., osim što ih je Ars ubio ko kice-:))

avatar
Solskjerove bebe
Thursday, 02.01.2020
00:04

De ti nama reci sta je kod vas poslo po zlu pa 30 god ligu niste osvojili

avatar
Kolos
Thursday, 02.01.2020
12:42

A vi 41 godinu.

avatar
Solskjerove bebe
Thursday, 02.01.2020
01:34

Kad je United imao post 41 god ljudi imali platu 2£ sedmicno i to bukvalno,fudbal vise hobi bio.Gleda covjek sta se 1911 desilo pa na dalje hahahahahaha hajde evo po tvom cemo,United je imao dva posta jedan 41 god,a drugi 26 god to je ukupno 67 god i opet imamo vise osvojeni Liga nego vi zato pokrij se ti usima i budi sretan i ponosan sto se poredite sa Unitedom nemate pojma koju cast imate.

avatar
Bambulica
Thursday, 02.01.2020
00:34

Mnogo manje stvari nego kod propalog junajteda.
Ipak post koji ima tvoj klub je jedan od najduzih u istoriji EL., 41.god, tako da mogu samo da ti kazem "dečko pokrij se ušima".

avatar
CFC-Macedonia
Wednesday, 01.01.2020
23:55

Nastavlja se golgta propale dinastije :)))))