Nemci u neverici, sa koje planete je srpski superheroj?

Autor: Darko Mitrović
subota 20.10.2018.
10:57
Izvor: Sportske.net

Fenomenalna partija Luke Jovića glavna je fudbalska vest u Nemačkoj.

Beta/AP Photo/Claude Paris
Beta/AP Photo/Claude Paris

Povezane vesti

Svi su impresionirani srpskim napadačem, vade se podaci iz arhiva, Luka Jović se poredi sa velikim imenima posle pet golova koje je sinoć postigao protiv Fortune.

''Kiker'' impresioniramo poručuje: ''Kakva noć! Luka Jović je prvi igrač koji je postigao pet golova na utakmici Bundeslige posle Roberta Levandovskog od pre tri godine''.

Dalje se navodi da je Jović dobio ovacije navijača pri izlasku iz igre u finišu meča, a onda je svoje utiske preneo i rener Ajntrahta Adi Hiter.

''Luka Jović je, naravno, sa svojih 20 godina, čovek večeri. Bio je izvanredan. On je izuzetan napadač. Retko se viđa fudbaler koji je toliko opasan u kaznenom prostoru, kada šutira nogom, u igri glavom... On je kompletan igrač!'', poručio je Hiter.

Na kraju se podseća i na učinak Ditera Milera iz 17. avgusta 1977. kada je u pobedi Kelna nad Verderom (7-2) postigao čak šest golova, ali...

''Luka Jović je sa svojih 20 godina i 300 dana najmlađi petostruki strelac u istoriji Bundeslige''.

Kako je krenuo, možda i Milerov rekord bude nadmašen...

'''Pet komada! Ajntraht slavi Jovića!'' ističe ''Bild'' i primećuje da ni legenda Ajntrahta Entoni Jeboa nije uspeo da tokom karijere uradi ono što smo sinoć videli od Luke Jovića.

Nemački ''Sport'' takođe pominje rekord Ditera Milera, ali i naglašava da je Luka Jović ''prvi petostruki strelac u istoriji Ajntrahta, a najmlađi u Bundesligi svih vremena''.

Nekadašnji nemački reprezentativac Matijas Zamer je u komentaru za ''Eurosport'' istakao vrhunske Jovićeve kvalitete:

''On se odlično kreće i prati dešavanja na terenu, ima dobru tehniku. Kompletan igrač'', složio se Zamer sa trenerom Ajtrahta Hiterom.

''Naravno da sam potpuno srećan! Ovo je dan prepun emocija. Ali, ne radi se samo o mojih pet golova, ceo tim je igrao senzacionalno'', poručio je Luka Jović u razgovoru sa nemačkim novinarima.

Treneru Hiteru je zahvalio što mu daje slobodu u igri, a nije zaboravio da pomene i njegovog prethodnika Nika Kovača, za koga je rekao da mu je mnogo pomogao da se razvije kao igrač.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 21.10.2018
13:00

Nemajunti Nemci pojma. Pa jel nisu grobari rekli pre dve god da je vezara.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 20.10.2018
13:15

Ma kakav Luka, ako grobari kazu da nema pojma, onda mora da je tako.

avatar
Capitano
Saturday, 20.10.2018
12:39

Sledece sezone kupice ga Bajern...

avatar
Апис
Saturday, 20.10.2018
11:22

Луки би најпаметније било да уопште не отвара интернет портале и чита хвалоспеве о себи. Сутра да оде на тренинг погнуте главе и да ради још јаче и још марљивије. Ово јуче је била само 1-на утакмица. Највећи и најмудрији људи света (без обзира на професију којом се баве) након великог подвига се понашају као Александар Македонски након сваке своје велике битке и велике победе. Само је ћутао и спремао се за наредну битку. То је једини начин да сутра будеш бољи него данас.

avatar
Saturday, 20.10.2018
11:11

Ajmo sad selektori, prebacite ga iz omladinaca u kadete, jer ste ga do sad gurali za omladinsku umesto A reprezentaciju!