Nemanja Vidić savetuje nove Junajtedove klince!

Autor: Pavle Lazarević
ponedeljak 18.04.2016.
14:41
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji srpski reprezentativac i igrač Junajteda, iz iskustva govori kako bi na "Old Trafordu" trebalo da reaguju u narednom periodu.

manutd.com
manutd.com

Povezane vesti

Nekadašnja Junajtedova "Stena", kako su ga zvali navijači, ima samo reči hvale za mlade, talentovane igrače koji su izborili šansu u prvom timu ove sezone, ali i naglašava da veliku ulogu igraju i stariji igrači, koji treba da predstavljaju uzor za 'klince' koji dolaze.

"Mladi igrači koji konkurišu za prvi tim, sem talenta, treba da poseduju energiju, kreativnost, zadovoljstvo što se bore za mesto u timu kao što je Mančester Junajted. Možete im dati slobodu u igri, ali u fazi odbrane mislim da je potreban igrač koji će da predvodi te 'klince'", istakao je bivši kapiten "Crvenih đavola".

Stameni štoper je rekao da je odbrambenim igračima teže da se dokažu, posebno ako igra njih 3,4 igra zajedno u istom meču, što se dešavalo ove sezone.

"Junajted je uvek promovisao svoje akademce u prvom timu, a današnji omladinci, koji su izborili status prvotimaca, svakako imaju kvalitet, što su i pokazali u mečevima u kojima su dobili šansu.

Ukoliko želite da osvajate trofeje, morate da budete strpljivi sa njima i paziti na njihov razvoj, tako da oni napreduju pravilno i jednog dana postanu nosioci tima
", istakao je Vidić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde je istakao da popularni "Crveni đavoli" uvek streme ka trofejima, ali i da stariji igrači moraju da brinu o mladim talentima i preuzmu odgovornost na sebe, ukoliko dođe do pritiska javnosti, kao ove sezone.

Potencijali poput Markusa Rašforda, Bortvik-Džonsona, Fosu-Mensaha, Donalda Lava i drugih, sigurno predstavljaju svetlu budućnost tima sa "Old Traforda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The KING(guapo)
Monday, 18.04.2016
15:57

Vidic je bio veliki fudbaler,ali mi je prosto smesno da decko ideu trenere,pa on ne moze da sastavi recenicu,opste je poznato da su svi veliki treneri sami po sebi vodje moras da budes dobar gvornik.

avatar
RvN10
Monday, 18.04.2016
15:47

Kapitene vrati se,budi mentor ovoj deci!

avatar
MANUTD
Monday, 18.04.2016
15:14

Ima li jos koji klub u Evropi, a da je u top 5 liga da je promovisao ove sezone klinaca koliko Junajted?

avatar
Paisley is back
Monday, 18.04.2016
16:38

I sns ima najviše simpatizera u Srbiji :)

avatar
Pochettino M.
Tuesday, 19.04.2016
13:37

Ima. Ti vaši nemaju ni po 10 utakmica, ''talenti'' koji su iz nužde pušteni da igraju. A nemaju pojma naravno.

avatar
MANUTD
Monday, 18.04.2016
17:28

Gle cuda, vladajuca stranka.

avatar
Ninoslav Krejic
Monday, 18.04.2016
15:05

Divim se Vidicu alal mu vera kada je on pored ikone Rajana Gigsa bio kapiten to je zasluga nije to Vidic dobio na lepe oci ja mu zelim da jednog dana postane trener isto kao sto je bio igrac.Mozda je mogao jos sezonu dve igrati ali to je njegova odluka da se povuce i to treba postovati