Nemačku potresa fudbalski skandal, ostavka zbog jednog sata!

Autor: Beta Beta
utorak 02.04.2019.
20:08
Izvor: Beta

Velike promene u vrhu tamošnjeg fudbala.

Epa/David Hecker
Epa/David Hecker

Povezane vesti

Dosadašnji predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel podneo je danas ostavku i izvinio se što je na poklon prihvatio luksuzan sat od ukrajinskog oligarha Grigorija Sukisa.

Kako prenosi Dojče Vele, Grindel je "pao" zbog sata u vrednosti od 6.000 evra, koji mu je kao ronđendanski poklon pre dve godine poklonio ukrajinski oligarh Grigorij Sukis, što je on "zaboravio" da prijavi svom Savezu.

Pravu vrednost sata je, kako je naveo Grindel, saznao tek prošlog vikenda.

"Izvinjavam se zbog toga, što sam svojim postupkom u vezi s prihvatanjem jednog sata potvrdio brojne predrasude koje postoje prema osobama koje su angažovane u fudbalu", naveo je on u obrazloženju ostavke.

Za njega, kako je rekao Grindel, tu se radilo o "čisto privatnom poklonu".

Do redovnog kongresa Fudbalskog saveza Nemačke u septembru, funkciju predsednika će obavljati dva zamenika, Rajner Koh i Rajnhard Raubal.

Pritisak na Grindela nije nastao samo zbog sata. On se već duže vreme nalazi na meti kritike.

Kako piše Dojče vele, prebacivalo mu se da je sve češće delovao samovoljno, ne poštujući dogovore postignute u Savezu, te da nije poštovao načela transparentnosti, koja je sam dolaskom na poziciju najavljivao. U to se ubraja i njegova zarada od 78.000 evra kao člana nadzornog odbora FSN-Medijen, o čemu nije obavestio javnost.

Na čelo najvećeg sportskog saveza na svetu, sa više od sedam miliona članova, Grindel je došao 2016. godine, kada se s te funkcije zbog optužbi o podmićivanju pri pribavljanju organizacije Svetskog prvenstva 2006. morao povući njegov prethodnik Volfgang Nirsbah.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Tuesday, 02.04.2019
21:16

Sasvim normalno, sikter.Kamo srece da se i kod nas tako radi ali ipak svabe nisu toliko postene.Kod njih prljavstina nikad ne ispliva, dobro je skrivena.Ovaj je amater pao na sitnicu i tu nema oprostaja.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 02.04.2019
20:15

Mislim da je mnogo veci problem ta 13 puta veca cifra, ovo je samo kap koja je prelila casu.