Nemački kup - Dortmund i Šalke slavili u nadoknadi, Leverkuzen uništio Menhengladbah!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 31.10.2018.
23:57
Izvor: Sportske.net

Favoriti uz malo poteškoća prošli u narednu rundu takmičenja.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Sinoć su Bajern, Herta i Volfsburg obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja, a večeras su to učinili Dortmund, Šalke, Verder, Leverkuzen i Lajpcig.

Dortmund je izašao u prilično jakom sastavu kada je ovaj meč u pitanju, a na kraju su uz mnogo poteškoća prošli Union Berlin. Bilo je 2:2 (1:0) nakon regulranog dela, a Rojs je doneo pobedu Milionerima u produžetku. Pulišić je doneo prednost domaćinu u 40. minutu, a Polter je u 63. minutu izjednačio. Filip je na asistenciju Pulišića ponovo doneo prednost Dortmundu i kada je izgledalo da će Milioneri lagano privesti ovaj meč kraju, Polter ponovo šokira sve na stadionu i u 87. minutu donosi novo izjednačenje i meč odlazi u produžetke. Marko Rojs, koji je ušao u igru u 78. minutu je u 120. minutu sa bele tačke doneo pobedu svom timu.

Keln je ugostio Šalke, a gosti su u vrlo teškom meču slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Domaćin je fantastično započeo meč,a Kordoba je u 43. minutu krunio sjajnu igru. Šalke se mučio i tek je u 88. minutu i to sa bele tačke stigao do izjednačenja. Bentaleb je doneo produžetke svom timu. Vrlo čvrsto su igrali u produžecima, pa je meč odlučen nakon penala. Gosti su ostali hladnokrvni i slavili nakon 7 rundi izvođenja jedanaesteraca, a i Matija Nastasić je bio precizan sa bele tačke.

Nirnberg je slavio u gostima protiv Rostoka, a i ovaj meč je kao i prethodna dva otišao u produžetke. Po jedan gol na obe strane u regularnom delu, po jedan gol u produžecima, a gostujući tim je odneo pobedu nakon boljeg izvođenja penala.

Verder je opravdao ulogu ogromnog favorita, iako je bio gost u meču protiv Vehea je slavio sa 1:5 (1:3). Pizaro, Kajnc i Klasen su rešili pitanje pobednika već u prvom poluvremenu,a Ilidio je bio strelac počasnog gola za domaćina. Harnik je bio dvostruki strelac u drugom poluvremenu za Verder i tako su gosti ubedljivo slavili u ovoj rundi nemačkog kupa.

Bielfild je dočekao Duizburg, a niko nije očekivao da će domaćin biti deklasiran sa 0:3 (0:3) u ovom meču. Očekivao se vrlo tesan meč, ali gosti su već u prvih 45. minuta rešili pitanje pobednika.

Mehengladbah je ugostio Leverkuzen, a ko bi rekao da će se jedan od dva derbija ovog kola nemačkog kupa završiti rezultatom 0:5 (0:2). Leverkuzen je pregazio Mehengladbah, a iako je domaćin imao nekoliko vrlo dobrih prilika na ovom meču, nisu uspeli da postignu ni utešni gol. Brant i Jedvaj su otvorili ovaj meč svojim golovima u prvom poluvremenu. Belarabi je sa dva brza gola u 67. i 74. minutu srušio nade Mehengladbaha, a fantastični Voland je stavio tačku na ovaj meč u 80. minutu i doneo Leverkuzenu ogromnu pobedu.

Kil je iznenadio Frajburg i odneo pobedu od 2:1 (1:1). Gosti su poveli već u prvom minutu preko Petersena, ali to je jedino što su uspeli u ovom meču. Domaćin je preuzeo inicijativu i do poluvremena uspeo da izjednači preko Sere, a Kinsombi je u 79. minutu doneo pobedu domaćinu nad favorizovanim Frajburgom.

Drugi derbi ove runde nemačkog kupa odigrali su Lajpcig i Hofenhajm, a domaćin je slavio rezultatom 2:0 (0:0). Verner je bio strelac oba gola u 48. i 56. minutu. Gosti su bili pogubljeni tokom celog meča, a tek su na kraju pokušali da priprete, međutim, bilo je prekasno.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke