Nema šale sa Anćelotijem, hoćemo li ga i naredne sezone gledati u Ligi šampiona?

Autor: Beta Beta
nedelja 22.12.2019.
16:25
Izvor: Beta

"Cilj Evertona je Evropa", tvrdi iskusni Italijan.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Evertona Karlo Anćeloti rekao je da je cilj kluba plasman u Ligu šampiona i osvajanje trofeja.

"Cilj je da stignemo do Lige šampiona ili Lige Evropa. Osvajanje trofeja treba da bude naš cilj. Ovde sam da pokušam da to uradimo", rekao je Anćeloti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Anćeloti je u subotu preuzeo Everton, a potpisao je ugovor na četiri i po godine. On je zamenio Marka Silvu, koji je otpušten 6. decembra zbog loših rezultata.

"Potrebno je vreme. To se neće dogoditi odmah, ali radeći zajedno, moramo to da pokušamo da uradimo što pre", naveo je 60-godišnji italijanski trener.

On je tokom karijere osvojio tri trofeja Lige šampiona, dva sa Milanom i jedan sa Real Madridom. Sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu i FA kup 2010. godine, a bio je i trener Pari Sen Žermena i Bajerna iz Minhena, sa kojima je osvajao titule.

Anćeloti je početkom meseca dobio otkaz u Napoliju, uprkos tome što je odveo ekipu u nokaut fazu Lige šampiona.

On je sa tribina gledao jučerašnju utakmicu Evertona i Arsenala, 0:0. Na klupi liverpulskog kluba debitovaće 26. decembra na domaćem terenu protiv Barnlija.

"Zaista sam uzbuđen. Ovo je klub sa velikom ambicijom, velikom istorijom. Ekipa je dobra. Naravno, ovde sam kako bih unapredio tim i uneo veći kvalitet. Daću sve od sebe. Cilj je da budemo konkurentni u Premijer ligi, da budemo u vrhu tabele, da budemo konkurentni u Evropi", rekao je Anćeloti.

Posle 15 kola u Premijer ligi Evrton je 15. na tabeli sa 19 bodova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Sunday, 22.12.2019
20:02

E pa sad LŠ ne znam kako će ići, ima tu ekipa koji se biju za ta mesta. LE je realniji ali i za to sedmo mesto treba da se grize.