Nema mira u Barsi, Valverde popio "lekciju" od igrača!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 19.04.2018.
10:13
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo u svlačionici u Rimu? I šta mu je najviše zamereno?

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Pred finale kupa ovog vikenda, pronose se vesti o problemima u Barsinoj svlačionici. Naime, prema informacijama katalonskih listova, igrači su za poraz optužili Valverdea.

On sam je izjavio da ne zna šta se dogodilo, a kritike tima bile su usmerene na izbor igrača.

"Šefe morali smo da igramo sa čvršćim i iskusnijim fudbalerima", bila je jedna od zamerki.

Uz to, on je uveo Gomeša umesto Inijeste i primio treći gol koji je značio eliminaciju.

Sam trener je preuzeo odgovornost jer Barsa nije uspela da odgovori na agresivnost Rome, ali sa druge strane, ni njegovi igrači nisu uspeli da učine ništa pred protivničkim golom.

Mediji mu zameraju da nije imao hrabrosti da zameni Mesija ili Suareza koji su delovali bespomoćno. Na to su se nadovezale kritike da je pokazao rivalima da nema dovoljno igrača čestim rotacijama, Barselona je i protiv Selte, kada je odmarala fudbalere pokazala da nema dovoljno dugu klupu. U prvenstvu nisu imali rivala, sa druge strane, jasno je da one najbolje čuva za finale protiv Sevilje u subotu u Madridu, jer Barselona želi duplu krunu.

Jasno da pozicije Valverdea nisu ugrožene, ima puno poverenje uprave, čak i da izgubi kup, a on je poznat kao trener koji je veoma odmeren, ne ulazi u svađe sa igračima, pa je podneo i bez nekog konflikta kritike od strane igrača posle poraza u Rimu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Thursday, 19.04.2018
12:29

Da nije Valverdea najveći problem Barse bi bili igrači (poput Gomeša, D. Suareza, Dinja, Alkasera, Rakitića, Vidala itd.) čiji je kvalitet upitan i za treću špansku ligu, međutim veliki trenerski mag je sve to uspeo da nadmaši za 3 koplja. Veliki motiv za sve koji nisu čisti sa glavom, ali su bar zato na smrt posvađani sa logikom i fudbalom, da ne odustaju: možda će baš neko od njih biti sledeći trener Barse.

avatar
Lecter
Thursday, 19.04.2018
14:01

Valverde je kukavica.Da barem forsira napadacki fudbal pa da mu oprostis sto je los trener.A ovako em je ziheras, em nema pojma.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 19.04.2018
11:20

Da se razumemo,jos 100 puta da igraju utakmicu protiv Rome,100x bi ih prosli,kakva god da je taktika u pitanju,problem je sto oni celu sezonu igraju kao Sevilja,s'tim da imaju bolje igrace od Sevilje,pa otuda i bolji rezultati. Valverde po meni,ocajan trener.

avatar
Pantokrator Alfa
Thursday, 19.04.2018
10:59

Barsa mora vise sutirati iz daljine i manje probavati da sa kratkim pasovima dodju do peterca. Svaki put kad krenu da nizu takve napade trener ih mora razdrmati. Takodje u odbrani se lopta mora ispucavati ako protivnik tako dominantno stisce kao Roma onda. Mora se nauciti i igrati se bez lopte tj. ako protivnik napada ne branis se sa 10, nego sa 7-8, a ostatak ekipe (napadaci, trkaci) ceka ispuc na ivici svoje polovine. Na taj nacin protivnik mora da cuva te igrace koji nisu u ofsajdu i samim tim ima manji broj igraca sa kojima moze pritiskati.

avatar
Rulermaster
Thursday, 19.04.2018
15:48

Citam ove vase komentare i smejem se. Pa zar stvarno mislis da je ovo sto si ti napisao neka velika mudrost i novost za bilo kog trenera? Jednostavno je, sa jedne strane njegov stil je takav, kukavicki, kad povede ne zanima ga gol vise nego cuvanje rezultata. A sa druge strane ne moze se pricati o kvalitetu igraca jer su svi oni igrali u drugim klubovima na visokom nivou. U pitanju je motivacija i zelja za pobedom. Oni nisu imali ni jedno ni drugo, a ruku na srce kad ne trcis i da si duplo bolji izgubices, jer ovo nije fudbal na male golice gde se moze statirati...

avatar
Pantokrator Alfa
Friday, 20.04.2018
12:06

Naravno da nije mudrost druze i da oni sve to znaju, ali svo kuckanje komentara se ovde svodi na opste generalisanje posle bitke. Osim toga, to sto ti zoves kukavickim stilom statistika krsti sa unapredjenjem igre. To sto igra nije lepa na oko ne mora da znaci da je gora. Realno Valverde je nacinio ove sezone dve greske. Jednu jeftinu i jednu skupu, Espanjol 1-0 i Roma 0-3. Protiv Espanjola nije uspeo da umiri ekipu te su 2-3 zuta kartona dobili za proteste plus jos toliko za faulove. Naravno primljen je gol u 88. minutu i tu se nista vise nije moglo uciniti. Protiv Rome je doslo do opustanja, kako ekipe tako i trenera. Bez izmene u odnosu na Barselonu se izaslo na teren, kasnilo se sa izmenama i minut posle ulaska izmene je primljen 3. gol, sto je svu predjasnju taktiku bacilo u vodu jer je ona vazila kada je bilo 2-0 na semaforu.

avatar
LuckyStrike
Thursday, 19.04.2018
10:55

Ja igram top eleven sa 11 dobrih i 3 4 srednje izmene . nemam rotacije na sve pozicije pa sam prvi i bezim 4 boda. 😂😂 igram polufinale kupa 0-1 prvu izgubio i ligu sampiona cetvrtfinale prvu dobio 1 3 u gostima... hocu reci da se moze igrati i bez adekvatnih izmena ali ti Valverde trebaju busteri morala 😉😉 ( ko je nekad igrao zna na sta msm a ko nije hteo sam reci da treba da motivise igrace a ne da igraju kao tu utakmicu protiv rome da nemaju volju ni za cim)... malo se nasalio ne zamerite .. poz ekipa