Nema mira između Mbapea i trenera, posledica već na leto?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 27.10.2019.
10:01
Izvor: Sportske.net

"Opasne veze" kako čitav slučaj naziva francuska štampa bi mogle da nateraju klub da se odluči...

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Problemi između Tuhela i Mbapea se nastavljaju. Počelo je prošle godine, na kraju sezone kada je Francuz rekao da je spreman da preuzme veću odgovornost, a ispostavilo se da je ljut na trenera koji ga je odmarao u šest mečeva u sezoni i na taj način ga sprečio da osvoji "Zlatnu kopačku".

Tuhel i ne krije da je Nejmar, dok god bude u klubu glavni igrač, a da Mbape treba polako da sazreva.

To se ne sviđa mladom igraču, on smatra da nema šta da čeka.

Odapeo je još jednu otrovnu strelicu ka treneru, nakon het-trika u Brižu.

"Hteo sam samo da pokažem kako je teško bez mene", izjavio je Mbape što se u španskim medijima tumači kao izazov i poruka da bi želeo da napusti klub 2020. ako se stvari ne promene.

U slučaju da ne produži ugovor, sigurno je da će PSŽ morati da ga proda, Real je spreman da sruši sve rekorde za najtalentovanijeg na svetu.

Tuhel je nedavno u razgovoru sa Riom Ferdinandom rekao da nije lako trenirati momka od 20 godina gladnog uspeha, da to svakako predstavlja izazov, ali da nema neki veliki problem sa Mbapeom koji je dobro vaspitan i veliki profesionalac.

Ipak, Nemac je imao poseban sastanak sa napadačem pre Briža i rekao mu da ako ne igra svih 90 minuta, to nije zbog trenera, već jer nije spreman nakon povrede.

"Posle Briža nismo pričali, ne vidim ništa sporno u toj njegovoj izjavi koju navodite", dodao je Tuhel na konferenciji za medije pred najveći derbi francuskog fudbala, protiv Marseja. Dodajmo da postoji priča po kojoj okolina savetuje Mbapea da ode, jer bez trijumfa izvan Francuske u jačim ligama neće uspeti da osvoji "Zlatnu loptu".

Ništa naravno nije odlučeno, navodno će ponuda Parižana biti takva da neće moći da je odbije, priča se o 50 miliona evra po sezoni što niko nikada nije dobio u istoriji, ali videćemo kakav će biti odgovor Mbapea, koga žele i Real i Juventus.

Sa druge strane, može se desiti da Parižani budu prinuđeni da biraju između Mbapea i Tuhela i tu stvari nisu izvesne, kako se čini. Naime, Tomas Tuhel je doveden, ne od strane Al-Kelaifija, već direktno prema ideju porodice Al-Tani i njegove pozicije u klubu su baš jake.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC*19
Monday, 28.10.2019
09:29

Mbappe je pametan dječko i neće poći u Real odmah.

avatar
T. Henry
Sunday, 27.10.2019
17:23

Mbape je bolji od Nejmara, naravno da treba da bude glavni

avatar
Red to the bone
Sunday, 27.10.2019
17:17

Idealan je Kilijan za Liverpul

avatar
deki trbic
Sunday, 27.10.2019
16:19

Mbape zasluzuje da bude glavni igrac na terenu...jeste da uskoro puni 21 god...ali je vise pokazao i uradio nego Neymar .

avatar
Agent Provocateur
Sunday, 27.10.2019
11:10

Iako se za mnoge klubove pise da su plastika, ovo je prototip takvog kluba. Bez istorije i tradicije, relativno skoro osnovan i bazira se iskljucivo na kes kupovinama finansiranim arapskim novcem i to po principu ovaj mi se svidja dovedi ga. Nema sportskog sektora koji je ozbiljan i jednostavno se samo gomilaju igraci i to dovodi do evidentnog disbalansa u svakom smislu.