Nema kraja, ovako je Siti prevarom plaćao trenera, za Milan i Inter različiti aršini u odnosu na Arape!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.11.2018.
09:25
Izvor: Sportske.net

Nove informacije u onome što bi mogla da bude eksplozija koja će razoriti UEFA, ali i olakšati stvaranje evropske Superlige. Ako su ovi navodi tačni, nestaće fudbal kakav poznajemo...

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

"Špigel" nastavlja da izbacuje materijale vezane za fudbalsku korupciju, videli smo navodne dokaze o prevarama koje su izvršili Pari Sen Žermen i Mančester Siti, plus otkriće da Bajern planira da istupi iz Bundeslige.

Oni će zajedno sa ostalim velikim klubovima pokušati da osnuju Superligu i da se odvoje od UEFA.

Iako su Bavarci to demantovali, oni su vođe tog bloka u kome su još Juve i Real, kao i nekoliko engleskih klubova.

Šta je još novo?

Recimo način na koji je, da bi izbegao finansijski fer plej Mančester Siti plaćao Manćinija.



Naime, on je bio na platnom spisku Al Džazire, još jednog kluba koji je vlasništvo Šeika Mansura, a sredstva su prebacivana preko ofšor kompanije sa sedištem na Mauricijusu.



Tako je izbegnuto da se u knjigama prikažu primanja trenera koji je sa sobom doveo tim od dvadesetak ljudi, ne samo trenere, već i kuvare i još nekolicinu službenika.

"Špigel" optužuje UEFA da se potpuno drugačije ponašala kada je recimo tretiranje Intera i Milana u pitanju i kazne zbog finansijskog fer pleja, nego u slučaju PSŽ i Sitija, kada je uz pomoć Infantina praktično prevara i bila legalizovana, a ovim klubovima gledano kroz prste.

"Špigel" je sledeće najavio dokaze o dopingu fudbalera jednog velikog evropskog kluba...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Saturday, 03.11.2018
13:10

Dodajmo tu jos Juventus,Barselonu....lopovi su to

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 03.11.2018
11:15

Fer-plej je izigran jer je dozvoljeno da jedna osoba ima dva ili više kluba u svom vlasništvu. Davno sam pisao da to nije regularno i da to treba zabraniti. Najbogatiji i najjači žele odvojenu ligu od ostalih manje bogatih i jakih iz LŠ jer su se obogatili na taj način što im je prvo omogućeno da im lige daju po 3-4 mesta u LŠ, a to znači da im je skoro zagarantovana LŠ kroz domaće takmičenje svake sezone, a to znači konstatno punjenje klupske kase, a to znači kupovina većeg broja igrača i slanje na pozajmicama, a to znači da kad bi neko slabiji i manje bogat hteo da kupi te igrače koji su u njihovim ekipama od 30. mesta pa naniže opet mora njima da plati. Pisao sam i da UEFA mora skrati mogućnosti da jedan klub poseduje više od 25 igrača u svom prvom timu čime bi se automatski kvalitet ujednačio i LŠ bi bila zanimljivija kao i nacionalne lige. Pisao sam i da UEFA mora da donese pravilo da u LŠ igraju samo šampioni svojih država, a time bi spasila i LŠ i fudbal u globalu jer ne bi svi najbolji igrači hrlili da igraju u ligama koje daju najviše učesnika u LŠ, gde se naravno i ulažu najveće pare...pa bi onda ekipe iz slabijih liga imale šanse da dođu do završnice LŠ ili LE, a time bi popularizovali fudbal. Međutim UEFA uopšte ne razmišlja u tom pravcu, a to najbolje govori da su uveli mogućnost da čak 5 klubova mogu iz jedne lige da igraju u LŠ, kao i da su nagrade u LŠ mnogo, mnogo veće u odnosu na LE.

avatar
RIP-chechk
Saturday, 03.11.2018
12:27

Zato sto se sve vrti oko para, a u UEFA nema nameru da promovise fudbal kao igru, vec igru kao metod zaradjivanja para. Engleska liga je puna para vec godinama skoro 3 decenije, Klubovi poput Real MAdrida, Juventusa, Bajerna PSG-a, obrcu milione, i definitivno nem ainteresa da se tu isto bilo sta menja. Zasto bi neko obezbedio Legiji ili Spatri da igraju LS umesto Totenhemu? Ta logiak je porazavajuca, ali svi smo ej svesni i vidimo da ces uskoro imati nesto ko NBA zatvorenu svetsku ligu za bogate i ostali koji ce samo praviti igrace i razvijati igrace za ove.

avatar
mrancic
Saturday, 03.11.2018
11:11

Smučilo mi se od arapskih timova.Oni definitivno ubijaju fudbal.Neće valjda kupiti i Junajted.Prednost više neće biti u znanju i talentu već u parama.Sa pofesionalnom ligom koja se nazire fudbal u Evropi će da zamre.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 03.11.2018
10:34

Bajern je demantovao, ali je zato Borusija potvrdila pisanja, a gde ima dima, vala ima i vatr(ic)e. Sto se tice FFP, nadam se da jedan Interovac vise nece prozivati Milan cak i ako je to radio samo zato da bi uzvratio nekom tj. jednom od dvojice nasih:-D Prijatelju, vidis (valjda) da smo u istom ili veoma slicnom kosu...