Nema dileme, gledamo najgoreg Ronalda u ovoj deceniji!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 27.05.2019.
17:12
Izvor: Sportske.net

Statistika kaže tako, ali daleko od toga da je razočarao.

Epa/Andrea Di Marco
Epa/Andrea Di Marco

Povezane vesti

Sezona u pet najjačih liga Evrope je završena, Juventus je još jednom potvrdio da je suvereni vladar Apenina, "Bjankoneri" su poodavno u slavljeničkom ritmu uzimajući u obzir opuštanje koje je nastalo. Alegrijev tim nije slavio na prethodnih pet utakmica u Seriji A.

Kraj godine donosi na red i procenu pojačanja, da li je ono najveće, u vidu Kristijana Ronalda opravdalo očekivanja?

Ako gledamo statistički onda ne.

Ronaldo je postigao 28 golova u 43 meča za "Bjankonere", sezonu je završio treći na listi strelaca iz Zapate i Kvaljarele, sa pet manje postignutih golova od "Kvaljagola".

U Realu je samo u prvoj sezonu 09/10 bio nešto "slabiji" sa 33 pogotka, zatim je u narednim godinama samo dizao svoj saldo. 2010/11 je postigao 53 golova, zatim 60, 55, 51, 61, 51, 42 i 44 u poslednjoj sezoni u Madridu.

Naravno mora se uzeti u obzir dobro poznata italijanska odbrana, drugačiji princip igre u Juventusu pod Alegrijem i još što šta za konačni sud o sezoni petostrukog osvajača Zlatne lopte.

Ronaldo

Bivši igrač Reala i Junajteda je doveden da bi se skinulo prokletstvo zvano Liga šampiona, sa druge strane itekako je očigledno kakav je efekat ostavio njegov odlazak po tim iz Madrida.

Kako vi ocenjujete sezonu Portugalca?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Tuesday, 28.05.2019
13:56

Najbolji kad je najpotrebnije, saigraci su podbacili ove godine a ne on, kao i trener koji je slabo napadao, njemu to ne odgovara, sad ce nadam se doci trener koji forsira ofanzivan fudbal i dace Roki opet barem 40 golova

avatar
puyol
Monday, 27.05.2019
22:27

Pa kad je igrao u Španiji gde 2 tima lagano daju po 5-6 golova slabijima i gde svaka lopta ode na njega i na Mesija. Mislim da se tek sad vidi koliko su njihovi golgeterski učinci precenjeni i realno dok Mesija cenim po načinu igre i uticaju na tim Ronaldo je od Mančestera totalno slabiji igrač usredsredio se na golove i samim tim je izgubio onu igru koja ga je proslavila. Da je igrao u Kalču pre 15 + godina mislim da zlatne lopte i kopačke video ne bi .

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 27.05.2019
21:28

Nije timski igrac nikad nije ni bio Mislim da nam ne treba

avatar
Don Andres
Monday, 27.05.2019
20:14

36ogodisnji kvaljarela koji igra sa znatno losijim saigracima je imao 5 golova vise. To bi bila recenica koja najbolje opisuje sezonu ronalda. Bio je los kao i u zadnjim sezonama za real samo sto ovde nije napumpao statistiku da to prikrije. U fudbalskom smislu juventus je mnogo vise izgubio nego sto je dobio njegovim dolaskom.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 28.05.2019
19:33

zasto vi fanovi Lea Messija forsirate tu pricu o Quaglireli i njegovih 36 godina? kad je Ronaldo godinu i po dana mladji(i Aduriz i Vardi su znali biti najbolji strelci u Engleskoj i Spaniji). Quaglirela je odlican igrac a i pored toga je uglavnom resetao Spal,Frosinone,Chievo... dok je Ronaldo resetao Inter,Milan,Lazio,Fiorentinu,Torino,Atalantu,Parmu(uz dosta meceva manje u Ligi od Quaglirelle) a u LS Ajax,Man United i Atletico... dobar deo utakmica je ove sezone propustio sto zbog povrede sto zbog suspenzije... druga stvar ,Ronaldo je ove sezone proglasen najboljim igracem Serije A . gledao sam Juve ove i proslih sezona i vidim da su sad u napadu daleko opasniji ali zato tamo gde su bili najjaci proslih sezona (u odbrani) dosta losiji zbog cestih povreda Chielinija i Bonnucija za koje nemaju nikakve zamene na klupi(ovaj prvi je propustio kljucan dvomec sa Ajaxom i bez njega se odbrana raspala).

avatar
El Clásico leyendas
Thursday, 30.05.2019
13:27

pusti cifre . gledas li Calcio i Juve? sa njim su daleko bolji u napadu. nije tacno da svaka lopta ide njemu jer on dosta radi za ekipu (dosta golova je namestio) . vrlo cesto funkcionise kao mamac tj. stvara prostor veznjacima i krilima koji se iz drugog plana ubacuju u napad. radi sve ono sto Higuain nije radio - pogadja protiv jakih timova i pomaze protoku lopte u zadnjoj trecini .

avatar
Don Andres
Wednesday, 29.05.2019
18:57

Ne bih se slozio da su bolji u napadu.. To najbolje govori podatak da su ove sezone postigli 70 golova a prosle 86. Mislim da je napad juvea dosta otupioronaldovim dolaskom jer previse toga ide preko njega a on nije na nivou na kom bi to bilo dobro za tim.

avatar
Don Carlo
Monday, 27.05.2019
18:08

vjdjecemo sledece sezone kakaf je efekat ostavio, tj kad se dovede adekvatna zamjena, ove sezone smo igrali bez njega i bez zamjene.

avatar
Man united
Monday, 27.05.2019
17:40

Статистика је као бикини. Све показује, а ништа не открива!

avatar
Monday, 27.05.2019
17:37

pa sta hoće odveo i čovek do titule ,da nije zabio u prvenstvu onih 10 penala napoli bi bio prvak

avatar
Jean-Luc Picard
Monday, 27.05.2019
17:21

Stil fudbala, nova liga, godine, adaptacija na novi grad itd. Ne pravdam ga, nema za sta, i dalje je odlican.