Neki novi Arsen Venger?

  • Autor: Miloš Marković

  • 05. septembar 2013.

  • 09:28

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Kritikovan i osporavan, Francuz je u letnjem prelaznom roku nadmašio klupski rekord, doveo Mesuta Ozila i najavio radikalne promene u svom ponašanju kada je transfer politika u pitanju.

Neki novi Arsen Venger?

Oduvek je Arsen Venger bio racionalan kada su finansije u pitanju.

Njegovi pokušaji da se odupre vrtlogu u koji je upao evropski fudbal, vrtlogu koji je uslovio astronomske sume novca i neverovatno visoke transfere, opisivani su kao škrtarenje.

Uvek tih i smiren kada su potezi u prelaznom roku u pitanju, Arsen je i ovog leta uveravao navijače da zna šta radi, da ne želi da paniči i kupuje iz 'straha', već po potrebi. Ipak, poslednjeg dana prelaznog roka i Francuz je morao da se povinuje.

Otvorio je novčanik, izvadio 42.5 miliona funti, doveo Mesuta Ozila i tako srušio klupski rekord kada je u pitanju najskuplje plaćen fudbaler.

Izazvao je Arsen bes navijača Real Madrida, ponekih fudbalera tog tima, no to je druga priča.

Ono što je bitno, Venger je poslao poruku. Nagovestio je radikalnu promenu u svom poslovnom ponašanju, promenu koja bi mogla dodatno da iznenadi javnost za ostrvu.

Naime, kako bi se što bolje pripremio za narednu pijacu, Francuz će preduzeti sve neophodne poteze i korake kako bi osigurao svoj postojeći igrački kadar. Konkretno, Venger sprema nove, pojačane ugovore za fudbalere svog tima na koje ozbiljno računa u budućnosti i na kojima će dodatno nadograditi ekipu.

Njegova namera je jasna. Poučen iskustvom iz poslednjih godina, kada je praktično bez borbe gubio najbolje igrače svog tima, Klišija, Nasrija, Fabregasa, Van Persija, Francuz želi da veže svoje fudbalere, motiviše ih da i oni sami nemaju potrebu da gledaju 'u tuđe dvorište'.

Kako javljaju engleski mediji, prvi potezi Vengera će biti pregovori sa Perom Mertesakerom i Bakarijem Sanjom.

Centralni deo odbrane stavljen je na poverenje nemačkom defnazivcu koji je osvojio poverenje Vengera. Fudbaler koji trenutno zarađuje 80 hiljada nedeljno ima još dve godine u ugovoru sa 'Tobdžija ma', ali Venger želi da Nemca 'veže' na duže.

Kada je u pitanju Bakari Sanja, situacija će biti donekle komplikovanija.

Francuski fudbaler ima ugovor koji ističe narednog leta, klub mu je nedavno ponudio tek jednogodišnji produžetak saradnje i to bez povišice (zarađuje 60 hiljada nedeljno), što je Sanju naljutilo i nateralo da počne da razmišlja o promeni sredine.

Ipak, Sanja je odlučio da ne donese ishitrenu odluku, ostao je u klubu i uskoro će za pregovarački sto sa Vengerom kako bi se obnovili pregovori.

Još jedan fudbaler sa kojim predstoje pregovori je i Tomaš Rosicki. Dugogodišnji verni Tobdžija, lični ljubimac Arsena Vengera, čini se, neće imat previše prostora u timu sada kada je tu Ozil, ali Venger novim ugovorom želi da pokaže Čehu da je on i dalje važan deo njegovog tima.

Ojačane baze, Venger će u novu sezonu ući velikih motiva. Teško je očekivati da će zima doneti nova pojačanja na 'Emirate', ali Venger je svakako najavio drugačiji pristup, pa nas ništa više ne sme iznenaditi.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari