Nekadašnji fudbaler Partizana podneo ostavku u BiH, preuzeo odgovornost za poraze i prelazni rok

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 30.07.2018.
18:45
Izvor: Sportske.net, fkzeljeznicar.ba

Naslednik već izabran.

EPA/BJORN LINDGREN
EPA/BJORN LINDGREN

Povezane vesti

Iako je nova sezona tek počela, srpski stručnjak Slobodan Krčmarević odlučio je da podnese ostavku na mesto trenera sarajevskog Željezničara.

On je ovu ekipu vodio samo na pet zvaničnih mečeva, počeo je sa tri vezane pobede, dve protiv estonske Narve u kvalifikacijama za Ligu Evrope i GOŠK Gabele na startu Premijer lige BiH. Ali, onda je usledio poraz od kiparskog Apolona sa 2:1 na Grbavici, u prvom meču drugog kola kvalifikacija za LE, pa neuspeh i protiv Čelika u Zenici (1:0), posle čega je nekadašnji fudbaler Partizana, kasnije i selektor mlade reprezentacije Srbije odlučio da podnese ostavku.

U obrazloženju te svoje odluke, Krčmarević je izneo stav da prelazni rok nije odrađen na najbolji način, a odgovornost za to je sam preuzeo. I ne samo za to, već i za najnoviji poraz.

''Neko treba da preuzme odgovornost za jučerašnju utakmicu, za ovaj poraz. Mislim da je uvek najodgovorniji trener, to je razlog broj jedan. Razlog broj dva je u nekom mom zaključku da smo se našli u velikom raskoraku između naših želja i ambicija i onoga što imamo i posedujemo.

To opet pripisujem sebi da nisam odradio neke stvari na najbolji način, mislim na prelazni rok.

Ekipa se trebala pojačati još više znajući kakva je ovo liga, da nije nimalo laka, imamo nekoliko vrlo organizovanih protivnika protiv sebe. Izraz poštovanja prema svom predsedniku i našim navijačima koji imaju opravdane zahteve od ove ekipe.

Bio bih licemeran kada bih rekao da Željo nije veliki klub. Na ovaj stadion kada dođe Real Madrid očekivati je da se pobedi jer je dovoljno veliki klub. Nisam imao ni najmanji eksces, bio je tu manji verbalni sukob.

Možda će moj čin izgledati kukavički, ali mislim da je predsednik pošten čovek. Nisam sreo čoveka koji toliko voli svoj klub i bilo bi nepošteno s moje strane da dajem neke iluzije.

Želim sve najbolje ovoj ekipi, Željo će pored Partizana biti moj klub'', poručio je Krčmarević.

Njega će na klupi Željezničara naslediti Milomir Odović, koji će debitovati u revanš meču protiv Apolona na Kipru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nakoto Nagano
Monday, 30.07.2018
23:35

Krcmarevicu, dođi ti u nas Partizan umesto Đukica. Mada je njega izgleda nemoguce oterati, a sam nema obraza da podnese ostavku.

avatar
Čeki
Monday, 30.07.2018
19:30

Trebalo covek da saceka da vidi sta ce biti u revansu pa onda ako ne ide da ode.