Nekadašnja Partizanova nada nameće se u Portugalu

Autor: Darko Mitrović
subota 17.11.2018.
11:20
Izvor: Sportske.net, SEM

Bivši omladinac Partizana danas ima 25 godina, ovo je do sada najjača liga u kojoj je nastupao.

fkzalgiris.lt
fkzalgiris.lt

Povezane vesti

Srpski fudbaler Matija Ljujić uspešno je započeo sezonu u portugalskom Belenensešu, u koji je prešao ovog leta. Ljujić je tokom karijere promenio nekoliko liga i trenutno igra u najjačoj konkurenciji do sada.

''Svakako da je portugalska liga najbolja liga u kojoj sam igrao. Igra se vrlo agresivno, mnogo se trči i liga je veoma tvrda. Nema mnogo rizikovanja, igra se na sigurno i lopta se poštuje'', objasnio je Ljujić.

25-godišnji fudbaler je zadovoljan početkom sezone u Belenensešu, koji je trenutno deseti, ali smatra da ambicije kluba nisu male, uprkos težini takmičenja.

''Belenenseš je iz Lisabona, grad je sjajan, klub je zaista dobar, od prvog dana se osećam lepo, skoro kao kod kuće. Očekujemo da budemo u prvih sedam ili osam timova i ako bude moguće, da se borimo za poziciju u Evropi. Ali sve ekipe su dobre, nema loših i svakako da nije lako'', objasnio je Ljujić.

Ofanzivni vezista je u prethodnim klubovima relativno često pogađao mrežu, dok u Belenensešu to još uvek nije uradio jer, po sopstvenom priznanju, ima nešto povučeniju ulogu.

''Igram malo ispred zadnjeg veznog, a inače više volim da budem bliže golu. Igrao sam na prve dve utakmice, posle čega sam se povredio. Sada sam spreman svih 100% i očekujem uskoro da se vratim u startnih jedanaest'',  kaže Ljujić.

Srpski fudbaler kaže da nije lako biti stranac u portugalskoj ligi, ali da on sa zadovoljstvom prihvata izazov koji je pred njim.

''Svakako da zbog toga što sam stranac postoji određeni pritisak, ali moja lična ambicija je da uvek dam sve od sebe i budem najbolji. Radiću pre svega na tome da sprečim povrede, jer samo tako mogu da pružim maksimum'', zaključio je Ljujić.

Belenenseš sledeći meč igra u Kupu Portugala, 18. novembra sa ekipom Čavesa, a šest dana kasnije, čeka ih teško gostovanje ekipi Porta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Saturday, 17.11.2018
12:38

Đe nađete ove igrače? Ni tetka njegova nije čula za njega. (Znam da nećete objaviti).