Nekad treneri Zvezde i Partizana, a danas u stručnom savetu Zvijezde!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.07.2020.
18:45
Izvor: Sportske.net

Zanimljiva vest!

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Milorad Kosanović, Miodrag Grog Božović i Radmilo Ivančević će od subote voditi brigu o Zvijezdi 09 kao članovi savetodavnog tela kluba iz Semberije.

Ovu vest potvrdio je i klub iz etno sela Stanišić u zvaničnom saopštenju:

"Upravni odbor Zvijezde 09 donio je odluku o formiranju stručnog saveta kluba. Na naše veliko zadovoljstvo eminentni fudbalski stručnjaci Milorad Kosanović, Radmilo Ivančević, Miodrag Grof Božović prihvatili su da budu članovi ovog tela. Stručni savet je savetodavno telo sa ciljem da svojim iskustvom i znanjem pomognu predsedniku kluba i trenerima da unaprede organizaciju i stručni rad u klubu. Poseban akcenat će biti na našoj akademiji. Gospodin Milorad Kosanović prihvatio je da bude predsednik stručnog saveta i on će u narednom periodu u njegov rad uključiti jos nekoliko poznatih sportskih radnika", navedeno je u saopštenju kluba iz etno-sela Stanišići.

Grof Božović je pre mesec dana otpušten sa klupe ruskog kluba Krila Sovjetov iz Samare, a u karijeri je vodio još brojne klubove u Rusiji, između ostalih i Dinamo i Lokomotivu iz Moskve, podseća Mondo.ba.

Crnogorski strateg bio je i na klupi Crvene zvezde u periodu od 2015. do 2017. godine a u prvoj sezoni je osvojio šampionsku titulu sa rekordne 24 pobede u nizu s crveno-belima.

U svojoj trenerskoj karijeri Milorad Kosanović je dva puta vodio Crvenu zvezdu, bio selektor mlade reprezentacije, selektor Malte, radio u Kini i Sloveniji, kao i u mnogim srpskim timovima. Između ostalih je vodio Vojvodinu, čačanski Borac, Napredak iz Kruševca, Novi Pazar...

Poslednji angažman imao je u niškom Radničkom, koji je svojevoljno napustio krajem februara ove godine.

Treći član saveta Zvijezde je nekadašnji golman Partizana, kao i trener čuvara mreže u crno-belima Radmilo Ivančević, koji je u trenerskoj karijeri, između ostalih, radio i u Atletiko Madridu.

Inače, Zvijezda je ispala u Prvu ligu RS i imaće glavni cilj da se vrati u Premijer ligu BiH.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke