Neka 'padne nebo na zemlju' Blater ne da ostavku!

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.05.2015.
15:35
Izvor: Beta

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater odbio je predlog prvog čoveka Evropske fudbalske unije Mišela Platinija da podnese ostavku.

Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky
Beta/AP Photo/Dmitry Lovetsky

Povezane vesti

Blater je danas u Cirihu, gde se održava dvodnevni kongres FIFA, održao hitan sastanak sa čelnicima kontinentalnih asocijacija zbog korupcionaške afere koja je pogodila tu organizaciju, a potom se sastao sa Platinijem, koji je od njega zatražio da podnese ostavku na predsedničku funkciju.

UEFA je juče od FIFA zatražila da se odlože predsednički izbori zakazani za petak, a i taj zahtev je odbijen. Svetski mediji prethodnih dana naveli su da će Blater najverovatnije biti ponovo izabran na mesto predsednika FIFA.

Kako navodi Bi-bi-si, predsednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Dajk je ocenio da bi Blater trebalo da podnese ostavku, ali ako to i ne uradi, posle korupcijske afere koja je pogodila FIFA, njegov jedini protivkandidat na izborima, jordanski princ Ali bin El Husein ima velike šanse za pobedu.

Podršku FA pružili su i britanski premijer Dejvid Kameron i ministar kulture i sporta Džon Vitingdejl, koji su naveli da su spremni da pomognu u istrazi.

Savezni sud u Njujorku objavio je juče optužnicu od 47 tačaka za organizovanje reketiranja i korupciju protiv 14 optuženih, među kojima su i devetorica funkcionera FIFA.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Berba9
Thursday, 28.05.2015
21:40

Kako je odvratan postao ovaj Blater...

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 28.05.2015
17:01

nediraj te coveka taman razradio sistem uzimanja noca na sitno poneki milijon dolara drugu valutu tesko prima svajcarci moze

avatar
Adnan
Thursday, 28.05.2015
16:02

Covjek je tu od 1998.godine.Nevjerovatno.