Nejmar otvorio dušu pred dolazak Zvezde: ''Puno sam patio, bio sam tužan...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.10.2018.
14:01
Izvor: Sportske.net

A Zvezdu nije ni pominjao...

Epa/Guillaume Horcajuelo
Epa/Guillaume Horcajuelo

Povezane vesti

Odmah posle trenera Tomasa Tuhela, na konferenciji za medije u Parizu, u najavi utakmice protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona, novinarima se obratio i Brazilac Nejmar.

On je potvrdio reči svog trenera da još uvek nije na svom maksimalnom nivou i otkrio da je posle povrede prošao kroz težak period.

''Nisam 100 posto spreman, niko nije. Početak je sezone, visok nivo dolazi u februaru ili martu, kada se ulazi u najbolju formu. Svakog dana želim da poboljšam svoje fizičke mogućnosti i tehniku. Vratio mi se osmeh posle povrede na Mundijalu, to je sada prošlost. Bio sam tužan, puno sam patio, ali prošlo je, sada gledam napred'', izjavio je Nejmar.

Novinari su ga potom upitali i koja mu uloga u timu najviše odgovara kod trenera Tuhela, pa su napravili i paralelu sa Mesijem koji je lider u Barseloni.

''Ne mogu da se upoređujem sa Mesijem, moja uloga je drugačija, ali volim da imam loptu u svom posedu, da je dodirujem. Osećam se dobro, bilo kao vođa napada ili krilo. Imamo sjajne igrače koji će to pokazati tokom sezone.

Trener je taj koji odlučuje na kojoj poziciji ću igrati, ja ću uvek slušati glas svog trenera, kada mi on kaže da nešto uradim, ja to i uradim. On je mlad stručnjak, ali zna šta hoće i nadam se da će nas odvesti do trofeja Lige šampiona'', optimista je Brazilac.

Surrašnjom utakmicom se nije mnogo bavio, već je generalno naglasio:

''Moramo da budemo pažljivi u svakom detalju, u svakom minutu svake utakmice. Želimo veliki PSŽ ove sezone'', jasan je Nejmar.

Na kraju konferencije, novinare je interesovalo i kako Nejmaru ide učešnje francuskog, s obzirom da je već više od godinu dana član PSŽ-a.

''Svakog dana učim francuski. Šalim se, naučim nekoliko reči, ali još nisam savršen'', priznaje Nejmar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke