Nedelja za Emija - Ovako će se Nant oprostiti od Sale

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 08.02.2019.
18:42
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Nant priprema se za nedeljni duel sa Nimom koji će sav biti u znaku tragično stradalog napadača "Kanarinaca".

fcnantes.com
fcnantes.com

Povezane vesti

Tronedeljna akcija potrage za nestalim avionom koji je 21. januara prevozio Emilijana Salu iz Nanta za Kardif završena je jučerašnjom identifikacijom tela pronađenog u olupini na dnu Engleskog kanala.

Porodica Emilijana Sale obaveštena je da se radi o napadaču Nanta, čime su potvrđene najcrnje slutnje da je Argentinac stradao u avionskoj nesreći.

Već danas su sa svih meridijana počele da stižu poruke saučešća, a klub iz kojeg je Sala ove zime trebalo da pređe u Kardif povukao je prve konkretne korake.

Predsednik Nanta najavio je da će taj francuski klub povući dres sa brojem devet u čast Emilijana Sale, a na zvaničnom sajtu "Kanarinaca" predočen je nedeljni program koji će sav biti u znaku odavanja počasti stradalom napadaču.

Nant je obavestio navijače da će karte za nedeljnu utakmicu sa Nimom koštati 9 evra za sve tribine, kao i da će ispred stadiona svi koji žele moći da ostave cveće i zapale sveće za Emilijana Salu.

Fudbaleri Nanta nastupiće u dresovima crne boje, a na centru igrališta u poluvremenu će stajati Salina slika. Pre početka utakmice aplauzom će biti odata pošta stradalom igraču, dok će na semaforu biti istaknuta slika momka koji je izgubio život u avionskoj nesreći.

Nant dresovi
Foto: fcnantes.com/Arnaud Duret

Sve mlađe selekcije Nanta za vikend će nositi flor, a pre nedeljne utakmice seniorskog tima sa Nimom ispred stadiona neće raditi fan zona.

Nant je putem zvaničnog sajta pozvao navijače da u nedelju dođu na stadion i da zajedno odaju počast Emilijanu Sali uz poruku da je klubu potrebna podrška njegovih pristalica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke