NEĆE da se menja – Hoće li tvrdoglavost koštati Van Gala?

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 01.09.2014.
09:54
Izvor: Sportske.net

Čelični Holanđanin je odlučan, lupiće šakom o sto i neće popustiti pred pritiscima javnosti. Hoće li mu se to obiti o glavu?

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Mančester Junajted je nastavio tamo gde je stao pod Dejvidom Mojesom, reprezentativna pauza dolazi u pravo vreme po Luja Van Gala.

Poraz na premijeri od Svonsija i dva vezana remija, protiv Sanderlenda i Barnlija, nikako nisu ono što su navijači očekivali od novog menadžera, čeličnog Holanđanina. Ono što mu se ponajviše zamera jeste tvrdoglavo neodustajanje od ominjene formacije 3-4-1-2 za koje nema ni igrače, niti znanje i iskustvo svoje sadašnje ekipe.

Uporan je Van Gal u nadi da će se njegova čvrstina isplatiti na treningu.

Tokom predsezone nasmejan i razdragan pokraj aut linije, Holanđanin nezadovoljstvo igrom svog tima pokazuje zakucan na klupi, ne ustaje, ne gestikulira, sporadično zapiše koju.

Jasno je, fudbaleri imaju problem da se adaptiraju na njegov stil.

„Ne ide nam, uopšte nam ne ide. Moramo da savladamo sistem igre i moramo da budemo bolji u individualnim duelima. Nije samo sistem igre kriv, postoje još neke stvari. Ipak, uveren sam da će sve leći na svoje mesto. Samo treba da verujemo u sebe i u menadžera.“, rekao je Daren Flečer, koji priznaje da Holanđanin vredno radi na pripremi svojih igrača.

„Psihički je naporno, ali ovde je uvek tako.“

„Treninzi, video snimci, pregledanje svakog meča. Ulažemo veliki trud i ima napretka, ali tek će se to videti, kada budemo na željenom nivou. Nije lako učiti nove stvari u ovoj fazi karijere, ali znaš da ćeš biti bolji, znaš da ćeš naopredovati.“, rekao je on.

Javnost već postaje sumnjičava. Navijači se sada i guštera plaše, nakon Mojesa sve se uzima sa ogromnom rezervom.

Apeluje se na Van Gala da promeni sistem, Junajted jeste potrošio dosta novca na pojačanja, ali u odbrani i dalje duva promaja. Nade su da će Blind uspeti da zakrpi rupe, on zna Van Galovu filozofiju bolje nego njegovi novi saigrači.

Čelični Holanđanin ne želi da se o njemu sudi na osnovu par mečeva.

„Ne može se sud donositi u jednoj sezoni, a naročito nakom nedelja ili meseci, tek tako. Pred nama je izgradnja novog tima, a već sam rekao da je za to potrebno vreme. U ovom trenutku moram da se ponavljam iznova i iznova kada gubimo bodove. Vama su dosadili moji odgovori, ali i navijači će biti umorni, a to nije način.“

„Sve će vremenom leći na svoje.“, uporan je Holanđanin.

Pa, hoće li?


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke