Ne vredi, Ronaldo tvrdoglav, iako ovog puta nema pravo da se ljuti!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 24. septembar 2018.

  • 10:05

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Ostao pri svome, tvrde Španci, ali za razliku od nedavne ceremonije, nije jasno zbog čega sada ima istu politiku, mada se pozvao na obaveze u sredu...

Ne vredi, Ronaldo tvrdoglav, iako ovog puta nema pravo da se ljuti!
Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
Ne vredi, iako se FIFA nadala, izgleda da će proći kao UEFA, bez Kristijana Ronalda na večerašnjoj dodeli titule najboljeg u Londonu.

FIFA će proglasiti najboljeg, Ronaldo brani titulu od prošle godine, u finalu su on, Salah i Modrić, ali izgleda da Kristijano neće doputovati u Englesku.

Navodno je to obrazložio željom da se spremi za mečeve sa Bolonjom i Napolijem, pre nego odmori protiv Jang Bojsa gde je suspendovan, Juve u sredu već igra u vanrednom kolu šampionata.

Ali, razlog je to što će verovatno Modrić dobiti nagradu za najboljeg na svetu, ovo nije ista nagrada kao u Montekarlu kada je po mnogima nezasluženo proglašen za najboljeg igrača Lige šampiona iako je Ronaldo dao 15 golova u takmičenju.

FIFA dodeljuje ovu nagradu umesto "Zlatne lopte" koju je od 2009. do prošle godine delila sa "Frans Futbalom". Dakle, za razliku od UEFA nagrade koja je bila samo za Ligu šampiona, ova uključuje i Mundijal, pa Ronaldo nema razloga da se ljuti, jednostavno, Modrić je osvojio Ligu šampiona, ali bio i vicešampion sveta i najbolji igrač SP u Rusiji.

Oni koji imaju razloga da se ljute su Francuzi, neverovatno je da Grizman nije među prva tri sa titulom prvaka sveta i osvojenom LE.

Mesi je potvrdio dolazak, iako nije u konkurenciji za najboljeg igrača, a videćemo kome će pripasti nagrada za gol godine, Ronaldo je u konkurenciji za makazice protiv sadašnjeg kluba, ali i Bejl za remek delo u finalu.

Biće izabrani trener godine, favorit je Dešamp, u konkurenciji su Zidan i Dalić, videćemo i ko je golman sezone, kao i nagrade za najbolje navijače i fer plej.

Od kada FIFA organizuje sama, od 2016. Kristijano je oba puta bio najbolji igrač, Zidan brani titulu najboljeg trenera koju je nasledio od Ranijerija 2016.

Bufon je prošle godine bio najbolji golman, a sada su u konkurenciji Ljoris, Kurtoa i Kasper Šmajhel, francuski golman i kapiten svetskih prvaka je favorit.

Videćemo laureate večeras, ali sve to je jutros u senci nedolaska Ronalda, koji, ponovimo, ovoga puta nema zbog čega da se ljuti...
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari