Ne vredi, Ronaldo tvrdoglav, iako ovog puta nema pravo da se ljuti!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 24.09.2018.
10:05
Izvor: Sportske.net

Ostao pri svome, tvrde Španci, ali za razliku od nedavne ceremonije, nije jasno zbog čega sada ima istu politiku, mada se pozvao na obaveze u sredu...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Ne vredi, iako se FIFA nadala, izgleda da će proći kao UEFA, bez Kristijana Ronalda na večerašnjoj dodeli titule najboljeg u Londonu.

FIFA će proglasiti najboljeg, Ronaldo brani titulu od prošle godine, u finalu su on, Salah i Modrić, ali izgleda da Kristijano neće doputovati u Englesku.

Navodno je to obrazložio željom da se spremi za mečeve sa Bolonjom i Napolijem, pre nego odmori protiv Jang Bojsa gde je suspendovan, Juve u sredu već igra u vanrednom kolu šampionata.

Ali, razlog je to što će verovatno Modrić dobiti nagradu za najboljeg na svetu, ovo nije ista nagrada kao u Montekarlu kada je po mnogima nezasluženo proglašen za najboljeg igrača Lige šampiona iako je Ronaldo dao 15 golova u takmičenju.

FIFA dodeljuje ovu nagradu umesto "Zlatne lopte" koju je od 2009. do prošle godine delila sa "Frans Futbalom". Dakle, za razliku od UEFA nagrade koja je bila samo za Ligu šampiona, ova uključuje i Mundijal, pa Ronaldo nema razloga da se ljuti, jednostavno, Modrić je osvojio Ligu šampiona, ali bio i vicešampion sveta i najbolji igrač SP u Rusiji.

Oni koji imaju razloga da se ljute su Francuzi, neverovatno je da Grizman nije među prva tri sa titulom prvaka sveta i osvojenom LE.

Mesi je potvrdio dolazak, iako nije u konkurenciji za najboljeg igrača, a videćemo kome će pripasti nagrada za gol godine, Ronaldo je u konkurenciji za makazice protiv sadašnjeg kluba, ali i Bejl za remek delo u finalu.

Biće izabrani trener godine, favorit je Dešamp, u konkurenciji su Zidan i Dalić, videćemo i ko je golman sezone, kao i nagrade za najbolje navijače i fer plej.

Od kada FIFA organizuje sama, od 2016. Kristijano je oba puta bio najbolji igrač, Zidan brani titulu najboljeg trenera koju je nasledio od Ranijerija 2016.

Bufon je prošle godine bio najbolji golman, a sada su u konkurenciji Ljoris, Kurtoa i Kasper Šmajhel, francuski golman i kapiten svetskih prvaka je favorit.

Videćemo laureate večeras, ali sve to je jutros u senci nedolaska Ronalda, koji, ponovimo, ovoga puta nema zbog čega da se ljuti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žarko Petrović
Monday, 24.09.2018
15:21

Evo u cemu je razlika izmedju Mesija i Ronalda.

avatar
scofield
Tuesday, 25.09.2018
03:56
avatar
Žarko Petrović
Tuesday, 25.09.2018
16:23

U tome sto jedan odlazi na ceremonijama i kad nije u izboru, a drugi je placljivac koji ne zna da prihvati poraz. Velika je razlika u ljudskosti izmedju ova dva igraca

avatar
Logika i argumenti
Monday, 24.09.2018
12:32

Smesno je da jedan Modric uzme nagradu za najboljeg igraca kada lik jednostavno to nije...Sada vise nego ikad te nagrade treba da se gledaju individualno i da se zanemare trofeji...Azat je bio duplo bolji na svetskom a hrvatska imala lagan posao do finala jer je spanija posrnula...Da mi neko kaze modric ihra bolje od mesija ili su na istom nivou to je vec van svake pameti i razuma...

avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 24.09.2018
13:42

Realno gledano, Mesiju i Ronaldu i dalje niko ne moze da prismrdi kad je individualan ucinak u pitanju. Po cemu je Salah imao bolju sezonu od Mesija ili Ronalda? Nipocemu. Grizman se buni kako nije u konkurenciji, a decko moze samo da cisti kopacke ovoj dvojici. Jedino ga vadi osvojeno SP, mada ni tamo nije bio najbolji u svojoj ekipi. Modric je zaista sjajan veznjak, po meni na nivou Inijeste, ali iza Mesija. Ljudima je muka da gledaju kako Mesi i CR svake godine osvajaju nagrade i sad jednostavno zele da vide nekog drugog.

avatar
badlander
Monday, 24.09.2018
13:58

Modrić objasnio Mesiju u direktnom obračunu.Zar si prespavo taj meč?

avatar
Mak-Juventino
Monday, 24.09.2018
10:40

Mec protiv Bolonja je 10 puta vazniji od ovo ! To je taj mentalitet

avatar
stevan_vasic90
Monday, 24.09.2018
10:23

Postoje valjda i neki drugi parametri koji odredjuju kvalitet igraca, osim broja postignutih golova.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 24.09.2018
10:22

gde ce biti prenos dodele nagrada?

avatar
ИступањеЈединоРешење
Monday, 24.09.2018
10:07

I drugim mestom u Primeri.