Ne vredi, na mestu najveće fudbalske sramote, Brazil poslao Mesija u penziju?!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 03.07.2019.
08:41
Izvor: Sportske.net

Bez nade, u južnoameričkom fudbalskom klasiku, domaćin se plasirao u finale na račun Mesijeve Argentine. Kraj za Lea?

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Glatko i zasluženo, Brazilci su na mestu svoje najveće sramote, stadionu Mineirao dobili najvećeg rivala, ekipu Argentine i plasirali se u finale Kopa Amerika.

U Belo Horizonteu, "Selesao" je pretrpeo najteži poraz, onih 7:1 protiv Nemaca, a demone te večeri 2014. su delom izbrisali noćas kada su, moguće je, poslali Mesija u reprezenzativnu penziju.

Po gol u svakom poluvremenu, Argentina bez nade, Gabrijel Žesus i Bobi Firmino su postigli golove, zabeležili i po asistenciju, na kraju 2:0 i Brazil je u finalu, traže svoju prvu titulu u deceniji.

Argentina loša, Mesi i Lautaro Martinez bez nade protiv čvrstog domaćina koji sada čeka rasplet drugog polufinala, između branioca titule Čilea i reprezentacije Perua.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

79 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Wednesday, 03.07.2019
16:12

Argentina je kanta od ekipe steta za mesija da igra sa ovim panjevima i mesarima,brazil igrao sa pola snage kontrolisali tekmu tacno onoliko koliko im trebalo.jesu argentinci pogadjali okvir gola ali nedovoljno za bilo sta vise.

avatar
adidas forever
Wednesday, 03.07.2019
15:04

Zasluženo da, glatko ne, sa obzirom da je Brazil između 19-og i 71-og minuta trebao i morao da primi bar jedan gol da je Argentina imala malo više sreće. Na osnovu prikazane igre realan rezultat bi bio 2:1, a sasvim druga stvar je ta da je Brazil mogao da postigne još koji gol protiv onakve odbrane Argentine da im je trebao. Sa druge strane onako spori napadi Argentine protiv odlične odbrane Brazila (u svakom trenutku po 3-5 igrača oko Argentinca koji ima loptu u i oko šesnaesterca) nisu mogli da stvore više šansi nego što su ih stvorili.

Brazil je bio bolji, mogli su i bolje da im je trebalo, a Argentina nije bila loša, štaviše mislim da u ovom sastavu i ne mogu bolje, tj. da je ovo noćas bio njihov maksimum. Sve to naravno nema nikakve veze sa Messijem jer je naprosto odnos snaga takav da Argentina ne bi imala mnogo veće šanse ni sa još jednim Messijem.

avatar
04
Wednesday, 03.07.2019
13:49

Haha, od 2003. do danas Messi igra profesionalni fudbal u seniorskoj karijeri samo da bi osvojio SP i/ili Copa America. Sa obzirom da nije uspeo da osvoji ni jedno ni drugo to ga svrstava u rang onih nekoliko miliona fudbalera koji takođe nisu osvojili ni SP ni EP, a ni Copa America i sada može komotno u penziju, pa ako ga se iko seti za desetak ili dvadeset godina setiće ga se samo po tome što nije osvojio SP i/ili Copa America. Umesto imena pisaće 'nije osvojio SP', a umesto prezimena 'nije osvojio Copa America'. :D Toliko od njega u ovoj inkarnaciji, tj. apsolutno ništa... :D

avatar
El Clásico leyendas
Saturday, 06.07.2019
15:03

6 od 9 golova na Euru 2016 harisa. postizao je golove protiv velikih ekipa a tvoj idol hari nijedan gol jacem u timu u mecu sa takmicarskim znacajem. Euro 2004 svojim golovima i asistencijama (zbog kojih je imenovan u idealni tim turnira ) je odveo ekipu do finala . 2012 sa 2 gola eleminisao Holandiju i poslao ekipu u cevrtfinale , u cetvrtfinalu gol za prolazak u polufinale gde ih je na penale izbacila silovita Spanij. 2016 2 gola i asistencija za prolazak dalje , ucesce u golu protiv Hrvatske za prolazak u cetvrtfinale, u polufinalu gol i asistecncija za plasman u finale , na SP prosle godine het trik Spaniji spasivsi ekipu sramocenja protiv najveceg rivala,gol protiv Maroka cime im je doneo bodove za plasman dalje. Liga Nacija- het trik Svajcarskoj za plasman u finale (a tvoj idol hari ne moze ni protiv Katra). POZ Hari.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 09.07.2019
05:02

ne nista nisam pogresio. dole si mi napisao kako nikad nista nije uradio , a ja sam ti ovde sve lepo objasnio kako to nije istina. aj POZ hari jos jednom

avatar
04
Sunday, 07.07.2019
22:29

Ne znam ni kome si odgovarao ni na šta, al' si to očigledno zalepio na pogrešno mesto.

avatar
Tata Messi
Wednesday, 03.07.2019
13:18

Steta sto Messi nema Edera ili Bernarda Silvu da ga pogura pa da on pokupi zasluge :D

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 03.07.2019
16:43

I steta sto mesi nije ronaldo pa da sam izvuce pobedu kad timu ne ide

avatar
Steffmajster
Friday, 05.07.2019
10:29
avatar
Los Vikingos
Wednesday, 03.07.2019
23:51

Nema ni Ronalda da sam pobedi Svedsku i odvede svoju repku na SP :(

avatar
RocknRolla
Wednesday, 03.07.2019
11:56

Ocekivano,ipak je Iguain kriv i Mesi nije imao sa kim da igra :D

avatar
Ivanp
Wednesday, 03.07.2019
11:44

Argentina losa???igrali su egal sa brazilom,stativa i precka aguera i mesija..najbolja njihova partija do sada!!

avatar
Don Andres
Wednesday, 03.07.2019
11:22

Cudno zvuci ali ovo je bio najbolji mec argentine na kopi. 2 puta pogadjali okvir gola, imali jos par prilika, trcali dobar presing.. Ali brazil je neuporedivo jaci. Imaju bolje igrace a i uigraniji su. Messi je odigrao odlican mec, pravio razliku ali je falio neko ekstra kvaliteta ko bi ga ispratio u potpunosti. Gledam par puta situacije gdje napravi kakav takav visak krene ka golu, doda saigracu i nastavi da se ubacuje, ali saigrac sutira iako nije u bog zna kakvoj poziciji. Mislim da se nece povlaciti, ima on u nogama jos jednu kopu i svetsko lagano.

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 03.07.2019
15:58

Iskreno, na svetskom verovatmo ne bi prosli ni grupu sa onim sto su pokazivali do ove utakmice. Svakako zasluzeno ispadaju i to bi trebao biti opsti konsenzus... Ima, pogotovo zato sto se Kopa maltene igra svake godine. Znam da nije tako, ali neki moj subjektivan osecaj da se ovakva takmicenja moraju igrati na 4 godine posto ovako gubi smisao... Ima i jos jedno svetsko u nogama, ali cak ni on nece moci u 35 da pravi toliku razliku na terenu. Mislim da ce se posle tog takmicenja i povuci iz fudbala, 99% sam siguran... Pored toga, Brazil mi tek u perspektivi izgleda daleko jace od Argentine jer imaju osnovu koja ce tek pokazati puni potencijal...

avatar
Don Andres
Thursday, 04.07.2019
20:41

Slazem se, mada recimo kad bi do sledeceg svetskog napravili dobru selekciju igraca, gdje bi messi donio iskustvo i gdje bi igrao iskljucivo 10ku mogli bi da budu konkurentni. Generalno njihov najveci problem, pored nedostatka kvalitetnih igraca na svim pozicijama, je to sto precesto mjenjaju trenere.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 03.07.2019
10:54

eto Messi jos jednom pokazuje kao ipak nije taj Maradona je bio taj

avatar
Wednesday, 03.07.2019
10:21

gahagagag jos mesi kmeci u mix zoni i vice za penale ,pa sto nisi tako protiv celzija

avatar
Alex DeLarge
Wednesday, 03.07.2019
10:18

Samo je jedan mogao sam...

avatar
tri tacke
Wednesday, 03.07.2019
16:58

Niko ne moze sam! Nije ovo tenis..

avatar
deki trbic
Wednesday, 03.07.2019
10:15

Kao i uvek u reprezentaciji, kada treba da bude tu njega nema.

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 03.07.2019
10:06

Mesi nikad nece biti najbolji, uvek ce biti u senci maradone, igrac koji se dokazao samo u barsi dok se recimo ronaldo dokazao u repki, portugalu, engleskoj, spaniji evo sad i u italiji. Jednostavno ako si najbolji moras biti najbolji svuda a mesi je dobar samo u svojoj zoni komfora, lokal igrac i nista vise

avatar
Špico
Wednesday, 03.07.2019
18:43

Ronaldo dokazao u reprezentaciji da je najbolji? Gdje i kada? Messi jeste ali Ronaldo? Pokušavaš promjeniti činjenice ali ti ne ide. Ronaldo je osvojio EP tako što je u finalu izašao u 25. minutu. Messi je s Argentinom igrao 3 finala u 3 godine zaredom. Jedno izgubio golom u 116. minutu, a dva na penale. Na sva 3 od ta 3 takmičenja proglašen je najboljim igračem turnira dok Ronaldo nikad. Je l' Ronaldov trofej osvojen u utakmici u kojoj gotov pa i nije igrao slucajnim golom u produzetku kog je dao jedan od najgorih napadača na tom turniru toliko vrijedniji od ovoga sto je postigao Messi? Kada će Ronaldo odigrati neki trunir za pamćanje kao Messi Copa Americu 2016 gdje je imao 5 golova i 4 asistencija? Kada će Ronaldo odigrati neki turnir gdje će biti proglašen 4 puta za igrača utakmica i kada će on donijeti svojoj reprezentaciji 4 pobjede kao što je to Messi uradio za Argentinu na SP 2014? Djeco, da li ste vi svjesni činjenice da je Ronaldo u nokaut fazama SP i EURA postigao tek 3 gola u 15 godina reprezentativne karijere i to sva 3 je dao na EURU. Zapamtite, Ronaldo ako je negdje i odveo Portugal to je samo do finala isto kao što je i Messi dovodio Argentinu, a ko je imao veći uticaj što je Portugal igrao finale ili što je Argentina igrala mislim da svi znamo. Ronaldo se na EURU 2016 nije sastavio sa loptom osim u utakmicama protiv Velsa i Mađarske. A Ronaldo je u Italiji dokazao jedino da može biti onako dominantan samo u Realu. Ejjjj igra u daleko najjačem klubu u Italiji i ne može biti najbolji strijelac lige? E to je sramota.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 09.07.2019
05:18

6 od 9 golova na Euru 2016 . postizao je golove protiv velikih ekipa a Messi nijedan gol jacem u timu u mecu sa takmicarskim znacajem. Euro 2004 svojim golovima i asistencijama (zbog kojih je imenovan u idealni tim turnira ) je odveo ekipu do finala . 2012 sa 2 gola eleminisao Holandiju i poslao ekipu u cevrtfinale , u cetvrtfinalu gol za prolazak u polufinale gde ih je na penale izbacila silovita Spanija. 2016 2 gola i asistencija za prolazak dalje , ucesce u golu protiv Hrvatske za prolazak u cetvrtfinale, u polufinalu gol i asistencija za plasman u finale , na SP prosle godine het trik Spaniji spasivsi ekipu sramocenja protiv najveceg rivala,gol protiv Maroka cime im je doneo bodove za plasman dalje. Liga Nacija- het trik Svajcarskoj za plasman u finale (a Messi ne moze ni protiv Katra)... ko je najbolji strelac Eura? pa CR(uz to i asistent). a najbolji strelac Kope Paulo Gerrero...Messi bio najbolji?na SP dao golove Nigeriji i Bosni i on Bolji od Hamesa koji je imao 6 golova i 5 asistencija,Mullera koji je imao 5 golova i 3 asistencije,Kroosa koji je ucestvovao uskoro svakom golu svog tima, Robbena i RVP koji su brutalan turnir odigrali. na Kopi su najbolji bili Vargas i Sanchez koji su unistavali Meksiko i Kolumbiju sa nekoliko golova razlike al eto Mesi je bio bolji zbog het trika nikad jacoj Panami. kad si video da je Messi dao gol nekoj ozbiljnoj a kamoli mocnoj reprezentaciji u takmicarskom mecu?

avatar
T. Henry
Thursday, 04.07.2019
02:22

Ronaldo nema bas mnogo udela u osvajanju trofeja sa repkom, finale Evropskog prvenstva pobedili bez njega, u finalu lige nacija ga nije bilo nigde,Bernardo Silva bio najbolji, Portugal osvaja na cvrstinu, na jaku odbranu koja pocinje od sredine terena vec, igraju na rezultat, to recimo Argentina nema, Argentina ima bar sedam dobrih napadaca a nema ni sredinu ni odbranu, Ronaldo je kidao u Mancesteru i na pocetku u Realu, kasnije postao napredna verzija Inzagija, a igraci koji sluze samo za golove nikad nisu svrtavani u najbolje, to se samo CR svrstava zbog prejakog marketinga, pricas za Italiju, on u Juventusu, ubedljivo najjacem timu Italije, nije uspeo da bude najbolji strelac lige. Maradona je vec druga prica, bolji od obojice

avatar
Devil born 1878
Wednesday, 03.07.2019
09:55

Nikad nece biti najveci, nema nista sa reprenzentacijom, ali bukvalno nista

avatar
Steffmajster
Friday, 05.07.2019
10:25

pa sta ako nema, fudbal je kolektivni sport, ne individualni

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Wednesday, 03.07.2019
09:54

On svakom meseca odlazi u reprezentativnu penziju tako da nista nije sigurno s njim.

avatar
T. Henry
Wednesday, 03.07.2019
09:52

Kad sam video sastave znao sam da će Brazil pobediti, imaju mnogo jači tim od Argentine, Argentina ima samo napad i to je to, Brazil ima na svakoj poziciji dobre igrače

avatar
Steffmajster
Friday, 05.07.2019
10:25

imaju i sto je najbitnije selektora

avatar
The_Matrix
Wednesday, 03.07.2019
09:48

Ekipa se nikada ne pravi sa 3-5 igraca vec sa 15. Jutros je Alison bio odlican, argentinci nisu imali ni srece, a odbrana im bila katastrofa

avatar
Steffmajster
Wednesday, 03.07.2019
09:41

"Glatko i zasluženo" - pa vi niste gledali utakmicu cim ovako nesto pisete! Argentina je bila bolja na terenu i vise zasluzila prolaz dalje. Zvuci neverovatno, da, ali bolji su bili, iako nisam to ocekivao. Plus sudije... ono je sramota, kakvo favoriziranje i guranje domacina Brazila.. Celu Copu koriste i gledaju VAR, a sinoc ne... i da, nece Leo jos u penziji, sledece godine ima ponovo sansu da osvoji Copu ;)

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 03.07.2019
16:40

Ne nadaj se nece je uzeti ni sledece godine, jednostavno nije ta klasa kao ronaldo da sam vuce tim

avatar
Don Carlo
Wednesday, 03.07.2019
08:50

dok god je u Argentini stanje kakvo je trenutno, igraju igraci koji ne zasluzuju , klupu griju di marija, dibala... i odlučuju ljudi koji odlučuju, trofeja gledati neće. Dodai bih i ne treba.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 03.07.2019
08:43

Lesijeva igra u nacionalnom timu, standardno katastrofalna .