Ne vredi "Lućo", napunio si vicešampione sveta, ali si izdao Barselonu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 12.09.2018.
10:25
Izvor: Sportske.net

Ovo može da se desi samo u Španiji, ili bolje da kažemo Kataloniji.

EPA-EFE/MORELL
EPA-EFE/MORELL

Povezane vesti

Luis Enrike je igrao za Real Madrid i Barselonu. Ali, dok boravak u Madridu opisuje kao zatvor u kome je odslužio četiri godine nakon što ga je Hihon prodao "Los Blankosima", pobegao je u Barsu, napravio sjajnu karijeru, i uvek se osećao Kataloncem, iako je rodom iz Asturije.

Novi španski selektor je nastavio tamo gde je stao Lopetegi, makar kada je u pitanju selekcija igrača, naime, čak šest Realovih fudbalera bilo je u starnoj postavi sinoć kada je Španija demolirala Hrvatsku.

I dok madridski mediji dižu u nebesa novog selektora, u Kataloniji kažu da je preterao sa forsiranjem igrača Reala.

"Baš me briga, niti sam znao koliko ih ima u postavi, niti to brojim, oni nose dres Španije"
, odbrusio je Luis Enrike na pitanje jednog katalonskog novinara.

Mediji tvrde da on već u glavi ima osmoricu koja će biti standarna i da praktično ima još tri nepopunjena mesta. Zavisiće od formacije, De Hea je naravno golman, a Karvahal, Ramos, Alba su standardni u odbrani. Verovatno će Naćo, dobiti šansu u tandemu sa Ramosom, iako nije standardan u Realu, ali "Lućo" ima ideju da tu proba i Albiola. Levo bi Albi konkurencija mogao da bude Markos Alonso, Aspilikueta je rešenje za oba boka, tačnije alternativa, a šansu čeka i Gaja iz Valensije.

Luis Enrike će upariti neizbežnog Busketsa sa Saulom, to je ideja kojom će se voditi u budućnosti, a Serhi Roberto koji pokriva više pozicija bi mogao da bude rezerva.

Tijago će dobijati šansu, Luis Enrike će probati da vrati u život i Sebajosa, a u 4-3-3 neprikosnoven je Isko, za koga je novi selektor rekao da nije video igrača koji toliko zna fudbal. Asensio je takođe neupitan, a u samom špicu nas čeka iznenađenje.

Selektor će podmladiti tim, dakle Rodrigo ili Jago Aspas, uz Moratu koji tek treba da dokaže da se vratio u formu, u ovoj Španiji neće biti mesta za Dijega Koštu, odnosno kako piše "Marka" čini se da su Brazilcu dani odbrojani...

Dakle, Španija se pomerila od Barse ka Realu, samo Alba, Buskets i eventualno Serhi Roberto mogu da se nadaju pozivu, Pike se povukao, a iskreno Katalonci sem nekoliko igrača iz drugog plana više i nemaju koga da ponude "Crvenoj furiji", ostalo su stranci...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mitrandir
Wednesday, 12.09.2018
19:23

Ne vidim samo kako moze podmladiti ekipu pozivanjem Iago Aspasa :D

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 12.09.2018
13:04

Spanija za sada igra lep fudbal, Isko je majstor kome treba dati sto vise slobode, Asensio je sinoc odigrao verovatno jednu od najboljih utakmica do sada, i sutirao je i asistirao. Saul je takodje bio dobar. Alonsa bih uvek pre izabrao od Albe sto se ofanzive tice, dok je Alba bolji defanzivno. Buskec standardno na cdm a ovi ostali su za sada okej. Imaju jak tim.

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 12.09.2018
12:54

Stvarno su jadni iz Katalonije ako su stvarno to rekli. Nekad su u prvoj postavi Spanije igrali uglavnom Barsnili igraci a sad se malo promenilo. To je skroz normalno.

avatar
Don Silvio
Wednesday, 12.09.2018
12:40

Dokaz da su komsije imale vise srece nego pameti na SP je upravo ovih 6 0

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 12.09.2018
12:32

Posle 6-0 svi ti narodi na iberijskom poluostrvu, dal su baski, katalonci ili sta god da su bi trebali da rozmotre psihijatra ako imaju jednu rec kritike za ovog coveka.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 12.09.2018
12:17

Ne znam sta se ovi navijaci Barse bune, pa nemate neke spance koji su zele da igraju u nacionalni tim. Verovatno smatraju zato sto je Barsa uglavnom ispred Reala u nacionalnoj ligi da mora imati i vise reprezentativaca? Cekte jos koju godinu, Mesi da vam nestane. Posle toga nece ni videti vrh.

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 12.09.2018
11:28

Pa ajde sada iskreno sem Buskeca, Albe, Roberta, koga to Spanca u Barsi sada imaju da bi bio dobar reprezenntativac? Barsa nije izbacivala top klasu iz svog pogona vec par godina. Xavi, Injesta, su bili majstori, sada nece valjda, Denis Suarez ili ko vec da igra? Ovo je ok tim, videcemo sta ce Enriek uraditi imao je par kontroverznih odluka u Barsi, vrlo losu kampanju sa Romom, ali u Selti je bio meni najbolji. Ovo obecaa, ali videcemo ga na vecoj sceni. A Asensio Isko, su vrhunski igraci za koga god igrali.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 12.09.2018
15:32

Realno ni Albi nije mesto u timu, i opravdano je trece resenje.

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 12.09.2018
10:52

Barsa da malo vise forsira omladince a ne tamo neke koje prodaju posle 2 sezone,onda bi imala jos nekog u repki. Mada nzm zasto Kostu otkacio?

avatar
Rosonero per siempre
Wednesday, 12.09.2018
17:31

Kosta je dobar u fudbalu koji forsira Atletiko, defanzivnom. Spanija igra ofanzivno. Kosta jeste klasa, al` Enrike je igrao sa Mesijem kao laznom devetkom. Ne uklapa mu se u sistem, i to je okej. Bice sveziji za Atletiko. Bolje po nas koji navijamo za ATM. :D

avatar
Kuma Baba Car
Wednesday, 12.09.2018
10:47

Rodrigo nije los stvarno, ali dijego kosta je ipak klasa za njega...
Zanima me samo kako se to sa Aspasom podmladjuje tim?
Ali sve u svemu, svaki od njih je bolji od Morate