Ne vredi, i pored svega, navijači Reala ne podnose Bejla, ovo su razlozi!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 28. januar 2019.

  • 10:07

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Velšanin igra verovatno svoju poslednju sezonu u Madridu, kada pogledate statistiku nestvaran je animozitet navijača. Zbog čega nikada nije uspeo da se svidi razmaženoj publici "Los Blankosa"?

Ne vredi, i pored svega, navijači Reala ne podnose Bejla, ovo su razlozi!
Foto: EPA-EFE/Javier Cebollada
Ne vredi, navijači Reala i dalje smatraju da je Garet Bejl slaba tačka. Sve ankete pokazuju da velika većina smatra da Velšanina treba prodati, u tom smislu, čini se da je i Perez uveren da posle svega treba vratiti većinu novca uloženog svojevremeno u Britanca.

Kada pogledate Bejlove godine u Madridu, kroz trofeje, za pet godina osvojio ih je 12, četiri Lige šampiona. Nije sam kao deo tima, u tri finala je bio čovek odluke.

Juče je postigao 99 gol u dresu "Los Blankosa" na povratku posle povrede, ali ne pomaže, jednostavno navijači ga ne vole.

Ok, zviždano je i Zidanu i Ronaldu fudbalerima koji pripadaju među najbolje svih vremena, ali sa Bejlom je drugačija situacija, on nikada nije prirastao srcu navijača, ali, priča se, ni svlačionice.

Za to je više razloga.

Jedan su česte povrede i nezainteresovanost Bejla da se žrtvuje za tim. Mediji ga često prozivaju da nikada nije spreman da igra lakše povređen, da se leči duže nego što je potrebno, da nije zainteresovan za manje mečeve, da dozira svoje igre.

Druga stvar je što je Velšanin anti-zvezda, on nema nikakve poruke za navijače, drži se po strani, jedino ga zanima porodica i igranje golfa.

Među saigračima nema mnogo prijatelja, uz to, neki mu zameraju da guši mlađe igrače, što je samo po sebi smešno, dugo je bio povređen, pa opet Isko i Asensio ove godine kada nema Ronalda nisu iskoristili šansu.

Ukupno je odigrao 212 mečeva za Real, svakako manje od očekivanog zbog povreda, ali svejedno, uvek je bio spreman za velike mečeve, setimo se kijevskog finala kada je dočekao šansu sa klupe i rešio meč.

Međutim, navijači ga sada optužuju da je on razlog zbog koga je otišao i Zidan jer se između Bejla i Ronalda, Perez odlučio za Bejla koji ipak zarađuje duplo manje od Kristijana.

Mnogi će reći, nije uspeo nikada u ovim godinama da uskoči u Ronaldove kopačke, ali to je i nemoguće, pričamo o jednom od par najboljih igrača svih vremena.

Svejedno, Bejl ima mnogo razloga da, ako, kako se priča, na leto bude odlazio, verovatno ponovo u PL, pokaže svoju kolekciju trofeja, pogotovo Lige šampiona.

I neće imati za čime da žali...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari