Ne pomaže ni vriska na igrače, Murinju potpisan otkaz? Legenda na vratima, koliko će sve koštati Junajted?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.10.2018.
10:13
Izvor: Sportske.net

Portugalac na pozajmljenom vremenu, posle Njukasla i pauze, slede Čelsi, dva puta Juventus i Siti. Koliko bi koštao odlazak i ko će biti novi menadžer?

EPA-EFE/Rui Vieira
EPA-EFE/Rui Vieira

Povezane vesti

Stvari su sve bliže raspletu u Mančester Junajtedu, izvori iz kluba potvrđuju da će Murinjo biti smenjen, ako izgubi jedan od naredna dva meča, protiv Njukasla na "Old Trafordu" i na gostovanju kod Čelsija.

Njega čekaju i dva meča sa Juventusom u Ligi šampiona, plus sudar sa Sitijem, ali bi sudbina trenera mogla da bude rešena pre toga.

Prema nekim informacijama, raskid bi koštao 20 miliona evra, naime Murinjo bi bio spreman na takav dogovor, pošto ima ugovor do 2020. a prima 15 miliona godišnje. To bi mu odvezalo ruke i za novi posao koji se pominje.

Ali, da li će Zinedin Zidan sesti na klupu?

Prilično je neizvesno, Francuz je skeptičan prema tome da preuzme ekipu u ovakvom stanju, ali "Đavoli" nemaju vremena da čekaju.

Zbog toga će navodno posao biti ponuđen klupskoj legendi Rajanu Gigsu koji je postao selektor Velsa, vodio je već kao privremeni menadžer klub posle smene Mojesa, ali nikada nije dobio šansu.

Gigs će teško odbiti poziv, jasno je da bi Velšanin jednostavno morao da ispuni svoj san i postane menadžer Junajteda za šta je projektovan na neki način u vreme Ser Aleksa Fergusona.

On je počeo posao u Velsu, pre toga je bio pomoćnik Van Galu, ali kada je stigao Murinjo 2016. napustio je klub. Od januara ove godine je na klupi Velšana, nasledio je Gerija Kolmana. Na pet utakmica je vodio "Zmajeve", dobio dve, ima remi i poraz, u Ligi nacija startovao je porazom u Danskoj i pobedom protiv Republike Irske.

Pretpostavlja se da bi tražio ugovor na najmanje tri godine i mogućnost mirno da radi.

Vratimo se Murinju, on je pokušao da probudi igrače, mediji pišu da je hotel u Lovriju u ponedeljak uveče odjekivao od njegove vike na sastanku pred Valensiju. Ali, ako je suditi po igri, čini se da nije imalo efekta.

Igrači su ohrabreni od strane kluba da podrže trenera, to su učinili Šo i Felaini, a Pogbi je, kako rekosmo, zabranjeno da daje izjave, što opet govori o odnosima u klubu...

No, da sačekamo prvo duel sa Njukaslom, mada su mnogi mišljenja da bi pobedom Murinjo samo odložio otkaz koji mu je već napisan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Thursday, 04.10.2018
18:29
avatar
Thursday, 04.10.2018
17:49

ostaj hoze nije junajted junajted bez hozea

avatar
Adi237
Thursday, 04.10.2018
17:03

Moze gigs,fergusonovo skola legenda kluba ima sve predispozicuje da vrati junajted na staze slave..jedino je to iskustvo kao trenera upitno ali nema se sta izgubiti moze se reskirati,jos ako dovede u strucni stab i skolsa tu je vec i kerik imali bi klubske leegende na klupi junajteda.. podrzajem ovo jer oni znaju sta je junajted kako dise i sta nedostaje junajtedu da bude opet onaj stari junajted..vjerovatno bi i fergi dao koji savjet i pomogo gigsu..

avatar
Nikola RED_DEVIL
Thursday, 04.10.2018
16:59

Raspad sistema..

avatar
BenkovackiManitas31*
Thursday, 04.10.2018
16:01

Gigs? Pored svih turbulencija u Manu u zadnjih nekoliko godina i ogromne zelje da uzmu titulu, klub ce kao dovesti trenera amatera da ih vrate na stare staze slave pod nikad tezom konkurencijom. Ma dajte sigurno... Sadasnji tim Junajteda je slab za borbu za titulu, jeste da je neke igrace selektirao Murinjo ali su stvarno slabi

avatar
Antihepi
Thursday, 04.10.2018
15:42

'Ајмо Њукасл браћо моја!

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 04.10.2018
14:29

Sta ja znam, ako Zizu nece ili ne usred sezone, sto da ne, probati I videti na kraju godine nasta to lici pa shodno tome. Za ocekivati je kao Junajtedova legenda da ce se posvetiti maksimalno I nece zanemariti igrace iz akademije. Forsirace napadacki fudbal bez daljeg, dobro zna osrvski fubdal. Ajd da svrake malo ubrzaju stvar.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 04.10.2018
20:11

Gigs ima posao i ne bi se odrekao svoje zemlje da bi bio interim u Junajtedu.

avatar
stfmcfc
Thursday, 04.10.2018
13:24

Propo United...

avatar
mrancic
Thursday, 04.10.2018
12:54

Biće nova greška.Ugovor samo do kraja sezone.Bolja opcija Blan do kraja sezone.Junajtedu je potreban trener sa vizijom i autoritetom.Gigs će se upetljati jer još nema iskustva a Junajted nema vremena za eksperimente.Takođe taj mora da ima viziju i hrabrosti.Junajted mora da kupi nekoliko vrhunskih igrača i da proda više od toga.Junajtedu fale štoper,bek,dva vezna i dva napadača.

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.10.2018
12:38

Koliko ce kostati Murinjo ? Murinjo kosta tri sezone nicega a to je skuplje od neke cifre.

avatar
Petar Pan
Thursday, 04.10.2018
12:21

Kao sto sam i pisao Gigs za menadzera , Skols , Bat , Bekam , braca Nevil u strucnom stabu . I polako graditi ekipu za naredne godine , trenutno nismo ni blizu najboljim klubovima na svetu i stalno nazadujemo .

avatar
Thursday, 04.10.2018
10:32

Znaci nece ni Oktobar da prezivi.

avatar
Thursday, 04.10.2018
10:16

Vels je dobro igrao pod njim.