Ne ide bez Ronalda, Juve ''prosuo'' još dva boda, ali šta je Morata uradio na kraju?!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.11.2020.
20:03
Izvor: Sportske.net

Šampion i dalje neporažen u Seriji A, ali šta to vredi kada mu je vrh tabele sve dalji...

Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Povezane vesti

Peti remi Juventusa u devet odigranih kola Serije A!

Večerašnji je jedan od onih koji se nisu očekivali, Juve je kiksnuo na gostovanju Beneventu, meč je završen rezultatom 1:1.

Pred početak je odata pošta Dijegu Armandu Maradoni, a u 10. minutu utakmica je simbolično prekinuta na jedan minut, takođe u znak sećanja na najboljeg fudbalera u istoriji.

Iako bez Kristijana Ronalda u sastavu, Juventus je relativno brzo uspeo da povede. Igrao se 21. minut meča, Kjeza je sa desne strane uputio dugu loptu ka Alvaru Morati koji je sa leve strane ušao u kazneni prostor, izborio se za prostor i uputio precizan udarac u ''malu mrežu'' - 0:1.

Dibala je pet minuta kasnije mogao da udvostruči prednost Juventusa, ali je iz izgledne situacije sa oko sedam metara promašio gol.

Ipak, kako se bližio kraj poluvremena, domaći tim je postajao konkretniji. Lapadula je u 35. minutu imao odličnu priliku za izjednačenje, ali je glavom šutirao zamalo pored desne stative.

Ali, to je bio uvod u ono što je usledilo desetak minuta kasnije. Majstorija Skijatarele u nadoknadi vremena prvog poluvremena, varkom se odlobodnio svojih čuvara, odlično šutirao, ali je Šćešnji odlično reagovao i izbio loptu u korner.

I upravo posle tog kornera Benevento je stigao do izjednačenja. Kružila je lopta oko kaznenog prostora Juventusa, na kraju Artur traljavo izbija loptu do Leticije, koji preciznim udarcem iskosa sa desne strane šalje loptu u suprotni ugao - 1:1.

U nastavku, Morata je u 52. minutu propustio priliku da vrati prednost šampionu, posle čega je usledio period jalove inicijative Juventusa. Vreme je radilo za domaći tim, koji je vrebao još koju priliku da iz kontre ugrozi gol ''Stare dame''.

Očekivano, na ulasku u finiš, Juventus pojačava pritisak. U 85. minutu najbolja prilika za goste u drugom poluvremenu, Bernadeski je centrirao sa leve strane, Kuluševski je propustio loptu za Dibalu koji gađa donji desni ugao gola domaćih, ali Montipo sjajno reaguje i izbija loptu u korner.

Na ulasku u nadoknadu vremena, Kuluševski je jednu izbijenu loptu posle kornera zahvatio sa nekih 15 metara, ali nije bilo većih problema za Montipa. U toj gužvi su igrači Juventusa tražili i jedanaesterac, ali za sudiju Paskvu je tu sve bilo čisto.

Šest minuta je trajala nadoknada vremena, ali nedovoljno da gosti stvore još koju ozbiljniju priliku.

Da sve bude gore po Juve, Morata je na samom kraju meča zbog protesta dobio direktan crveni karton!
-
baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kirk hammett
Sunday, 29.11.2020
15:58

E moj Pirlo imaš lepo skockanu ekipu za 433 a ti igraš 442 sa Remzijem i Kjezom po krilima . On kao trener treba da se prilagodi ekipi a ne da izmišlja nove pozicije igračima pre svega mislim na Remzija, Kjezu i Kulusevskog.

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 28.11.2020
22:53

Vidi se Covid19 finansijska kriza...Nema Anjeli dovoljno da "podmaže" po savezu i sudijskoj federaciji pa da to bude kako treba sve... Žao mi je Pirla, čovjek ni kriv ni dužan vodi ove slepce, kojima je bez podmićivanja epilog svake odigrane utakmice ovakav 🤷

avatar
United_forever
Saturday, 28.11.2020
21:14

sto li vas stavljam na tiket, ja ne znam

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 28.11.2020
21:11

Nisam ni stigao da dogledam mec , a vec su se nakupili tu svi frustrirani fudbalski eksperti ...

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
21:27

Svi pravi ljubitelji fudbala su frustrirani zbog juventusa jer vam je mesto u seriji b, a vasim vlasnicima iza brave gde lopovi i treba da budu

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
21:28

Ako ti se ne svidja sajt, ljudi koji komentarisu i admini koji im odobravaju komentare ti onda pali

avatar
Amalainter
Saturday, 28.11.2020
21:06

Smesno..Kvadrado je trebao dobiti crveni direktan..da je to uradio igrac Napolija,Milana, Intera..odmah bi ga iskljucili..a dodatak-dobro da nisu produzili jos 45 minuta..ali..Benevento se razgoropadio.. 😂 💪

avatar
Bádr Hari
Saturday, 28.11.2020
21:06

Za mene je ovde nebeski skakač kriv i to ću objasniti sa svojih 50 profila. :D

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
21:05

E moj benevento, ne mozes ovog serijasa b da nalupas, morace anjeli opet da podmazuje

avatar
Dimebag Darrell
Sunday, 29.11.2020
13:11

Luciferu, ti izgleda sada namjerno nećeš da pišeš kako smo učili da bi me kao nadmudrio. Taman smo imali napredak i ti se vraćaš na staro gdje pišeš sve malim slovima i bez tačke i ostalog... jedino vidim da si zarez stavio, opet je malo bolje nego prije ali hajde da nastavimo kako treba, da ti komentari imaju makar nekakvu svrhu.

avatar
juvealexx
Saturday, 28.11.2020
21:05

Što prije Pirlo dobije otkaz to bolje za Juventus

avatar
Marchisio8
Saturday, 28.11.2020
21:25

Шта је Пирло крив? Мислиш да је и Сари крив? Бернардески, Бентанкур, Ремзи и још пар њих нису калибар Јувентуса, то су играчи за средину табеле. Већ 5 година Јуве не доводи мозак на терену( још од Пирла) и то је главни проблем. Све тркачи, ништа мозак. На бокове лопта и центаршут. А када дуплирају бокове, нема плана Б. Није кривица тренера што већ пар година немамо играче...

avatar
Marchisio8
Monday, 30.11.2020
13:52

Артур је океј играч, који није вођа и не прави разлику на средини терена. Јувентусу треба играч типа Иско,Озил,Геце, истуренији на средину са завршним пасом. Јер играча као Пирло више нема.

avatar
BASKA-DEL-PIERO
Sunday, 29.11.2020
09:58

tako je draga moja slazem se stobom kad bi bio jedan dobar na terenu ne bi trebali niti trenera sami bi pobedili svaki tim

avatar
Oldboy
Sunday, 29.11.2020
00:04

A Artur je doveden za šta?

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 28.11.2020
21:29

Nije vam pirlo kriv sto ste kanta, ne moze mocart da stvara muziku kada umesto klavira ima balvane