Nastavljaju i Portugalci, najveća briga - navijači

Autor: Beta Beta
utorak 02.06.2020.
13:28
Izvor: Beta

Takmičenje u portuglaskoj fudbalskoj ligi nastavlja se u sredu, posle pauze od skoro tri meseca zbog pandemije korona virusa.

EPA-EFE/RICARDO ANTUNES
EPA-EFE/RICARDO ANTUNES

Povezane vesti

Vodeći Porto igraće na gostovanju protiv Famalikana, a zbog te utakmice zabrinuti su nadležni, pošto su navijači Porta najavili da će se okupiti ispred stadiona, pošto je zabranjen ulaz navijačima zbog pandemije.

Zdravstvene vlasti Portugala saopštile su da navijači ne smeju da se okupljaju ispred stadiona, ali ni u kafićima i drugim mestima gde mogu da gledaju prenos.

"Virus je i dalje tu. Nije nestao. Pravila moraju da se poštuju. Nastavak lige je važan korak, to je veliki napor. Moramo da osiguramo da se sezona završi bezbedno i da se niko ne zarazi zbog fudbala. Društvena odgovornost mora da prevlada. Nećemo da rizikujemo sve što smo do sada postigli", navodi se u saopštenju.

Navijači su naveli da će njih oko 300 doputovati, ali da će poštovati sve mere nadležnih. Prema restriktivnim merama u regionu, zabranjeno je okupljanje više od 20 ljudi i ograničeno je korišćenje javnog prevoza.

Mnogo je kontroverzi oko nastavka fudbalske lige u Portugalu, pošto je Vlada navela da liga, klubovi i fudbaleri moraju da preuzmu odgovornost za sve moguće posledice po javno zdravlje zbog povratka fudbala u zemlji.

Portugalska liga je trebalo da se nastavi krajem maja, ali je početak odložen nedelju dana kako bi ostalo vremena za rigorozne inspekcije stadiona i testiranje svih učesnika.

Baner 1

Svi fudbaleri su ove nedelje testirani na korona virus pre nego što im je dozvoljeno da igraju.

Utakmice će se do kraja šampionata igrati bez publike. Do kraja je ostalo još 10 kola, a aktuelni šampion Benfika zaostaje bod za vodećim Portom.

Druga portugalska liga, kao i sva fudbalska takmičenja u zemlji, osim Kupa, su otkazani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke