Nastavlja se mančesterska trka u dvoje, Čelsi "položio oružje" na "Bridžu"!

Autor: Nikola Miloradović
subota 30.09.2017.
20:23
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester Sitija slavili su na gostovanju u jugozapadnom Londonu.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Izabranici Pepa Gvardiole slavili su na "Stamford Bridžu" protiv aktuelnog prvaka Engleske sa 1:0 (0:0).

Domaćin je pripretio već posle tri minuta, Morata, koji se nalazi u sjajnoj formi, pripretio je svojim najjačim oružjem, glavom, lopta je ipak otišla preko gola.

Sredinom prvog dela nova prilika za Čelsi, Aspilikueta se našao u šansi, ali je Ederson maestralno sačuvao svoju mrežu.

U 30. minutu najbolja prilika za Siti, David Silva je iz izgledne pozicije odlično šutirao, ali je Kurtoa sačuvao svoju mrežu, sjajnom intervencijom.

Pet minuta nakon toga, dogodio se veliki peh za "Plavce", Alvaro Morata je morao da napusti igru, više o tome OVDE.

Pred kraj prvog dela igre u dobroj prilici se našao Fernandinjo, ali je Kurtoa još jednom bio na visini zadatka.

Prvu priliku u nastavku je imao Siti, Sterling je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla tik preko prečke.

Azar je imao dobar pokušaj u 62. minutu, Ederoson je uspeo da sačuva svoju mrežu, ali Tibo Kurtoa šest minuta kasnije nije.

Dobar dupli pas su odigrali De Brujne i Žesus, Belgijancu se otvorio prostor da oproba udarac, šutirao je levom, slabijom nogom, poslao je pravi projektil ka golu domaćina, Kurtoa je paradom samo ulepšao sjajan gol belgijskog fudbalera.


Bacio je Konte nakon toga sve karte na napad, uveo je Bašuajima umesto Bakajoka i Pedra umesto Azara, koji još uvek nema snage za 90 minuta, ali nije Čelsi bio ništa opasniji.

Zapravo je Siti do kraja imao bolje prilike, a najbolju je propustio Gabrijel Žesus. Dobio je odličnu loptu sa desne strane, bio je usmaljen u kaznenom prostoru "Plavaca", šutirao je iz prve, lopta je imala sjajnu putanju, ali se na pravom mestu našao Antonio Ridiger, koji je glavom skida sa gol linije i šalje u korner.

Imao je Čelsi solidnu priliku u poslednjim minutima, Fabregas je dobro centrirao iz slobodnog udarca sa desne strane, Kristensen je bio najviši u skoku, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

Siti je tako održao korak za gradskim rivalom na čelu tabele, oba tima iz Mančestera imaju po 19 bodova, dok je Čelsi sada četvrti sa šest bodova manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke