Nastavlja se Bundesliga, ima i nezadovoljnih!

Autor: Beta Beta
petak 08.05.2020.
18:35
Izvor: Beta

Nemački političari su uvereni da je povratak fudbala usled pandemije korona virusa prava stvar, ali ankete su pokazale oprečna mišljenja.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Kako je prenela agencija AP, čak polovina ispitanika u anketama tri nemačke televizije izrazilo je protivljenje ponovonog pokretanja sezone.

Istaknuti nemački sportisti su izrazili zabrinutost zbog tretmana koje ima fudbal, u trenutku kada oni ne mogu da se takmiče, a neki i da treniraju.

Bundesliga će se nastaviti 16. maja nakon pauze od dva meseca, a utakmice će se igrati bez publike.

Odluka je doneta nakon što se nemačka kancelarka Angela Merkel sastala u sredu sa guvernerima pokrajina, posle čega je dato odobrenje.

"Fudbal bez navijača je ništa", navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko navijačkih grupa Bajern Minhena i dodaje: "Fudbal na televiziji može da bude lep, ali to nije to".

Bundesligaška utakmica u martu koja je igrana pred praznim tribinama, malo pre nego što je suspendovano takmičenje, izvela je navijače na ulice.

Nekoliko stotina pristalica Borusije Menhengladbah se okupilo i sa igračima proslavilo pobedu.

Sada kada je sezona pred nastavkom, klubovi kreću od "nule".

"Ono što se desilo pre prekida više nije važno. Svi kreću ispočetka. A, posebno će biti i to što neće biti publike. Sada mentalitet više dolazi do izražaja"
, rekao je trener Bajerna Hans Flik.

Kazino

Fudbaleri Bajerna su danas trenirali u Minhenu i u karantinu su do 17. maja i prve utakmice protiv Union Berlina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke