Nastasićev motiv, progovorio o tome zbog čega je otišao iz Sitija!

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.02.2019.
11:53
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac izaziva danas veliku pažnju medija pred susret sa svojim bivšim klubom u Ligi šampiona.

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

Večeras se igraju još dve utakmice osmine finala Lige šampiona, od 21 čas Atletiko dočekuje Juventus, a u Gelzekirhenu će snage odmeriti Šalke i Mančester siti.

Boje Šalkea već tri i po godine (računajući i prethodnu pozajmicu i čitave četiri) uspešno brani i naš Matija Nastasić, koji je u redove nemačkog bundesligaša stigao baš iz Mančester sitija.

Danas će odmeriti snage sa bivšim klubom, pa se u izjavi za ostrvske medije prisetio godina provedenih u Mančester sitiju.

On je tamo stigao još kao tinejdžer iz Fiorentine, 2012. godine, ali je brzo pokazao svoj talenat i činilo se da mu se smeši lepa premijerligaška karijera.

Međutim, vremenom je pao u drugi plan kod Manuela Pelegrinija, nije mu bilo jasno kako je posle jedne povrede postao ''zaboravljen'', a uoči duela sa ''Građanima'' otkrio je i kako je došlo do rastanka.

''Dugo sam razmišljao, pirao se u čemu je problem. Posle nekog vremena, razgovarao sam sa Pelegrinijem i on mi je rekao da bi trebalo da budem strpljiv, da čekam svoju šansu. Na kraju, međutim, nije bilo mnogo prilika za mene.

Nije bilo nekih problema među nama, ali nisam razumeo zbog čega je sve to tako moralo da bude. Govorio sam im da imam osećaj da mogu da pomognem timu, da treba više da igram i da ako to nije moguće u Sitiju, da je možda bolje da promenim klub'', objašnjava Nastasić.

Raduje se večerašnjem susretu i što će videti i neke stare prijatelje. Naravno jasno je ko je favorit...

''Svi znaju koliko je Siti jak, ali s druge strane, radujem se što ću videti neka dobro poznata lica. Biće mi čast da tamo ponovo nastupim.

Moja prva sezona u Mančesteru je bila sjajna, osećao sam se spremnim da napravim još jedan korak napred u karijeri, jer se takva prilika možda samo jednom ukazuje. Kada sam stigao u Mančester siti, osetio sam podršku svih u klubu i tako je bilo par godina, bilo je baš dobro...'', emotivan je Nastasić.

Ističe takođe da je dosta naučio od Vensana Kompanija, za koga je rekao da je sjajan čovek koji uvek ima želju da pomogne mladim igračima.

Pred večerašnji duel sa ''Građanima'' pričao je i sa Kolarovim.

''Kada vidite kako oni igraju i taj stil fudbala, sa mnogo presinga i posedom lopte, čini se da bi svaki igrač voleo da sarađuje sa trenerom poput Gvardiole

Pričao sam sa Kolarovim i on mi je rekao da je on najbolji trener koga je imao u karijeri. Kolarov je saraživao sa brojnim trenerima, pa ako on tako kaže, onda je zaista tako'', naglašava Nastasić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ercov
Wednesday, 20.02.2019
16:24

Budimo realni, Nastasic nije vise fudbaler koji moze odgovoriti zahtevima danasnjeg modernog fudbala ( presing, tehnika i posed lopte ) zato i nije cudo sto ne moze naci bolje od Salkea a nije slucajno ni to sto je izgubio mesto u reprezentaciji Srbije ma koliko bili kriticni prema selektoru.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 20.02.2019
16:37

Plus od mene, ali, igrac kao sto je on i ne mora toliko da brine za tehniku i posed lopte, to mu je jedan od najjacih aduta.