Napolitanci ne odustaju, bolji su od Juventusa?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.03.2019.
08:39
Izvor: Sportske.net

U Italiji sve gotovo, Juventus osvojio osmu titulu u nizu, ali Napoli ima svoje razloge...

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Trijumfom na "Sao Paolu" Juventus je otišao na +16, bilo je poznato i pre meča, ali sada između šampiona i odbrane titule stoji samo matematika.

Derbi je bio kontroverzan, isključen je Meret, Napolitanci smatraju da nije pipnuo Ronalda, da, ako je postojala namera sudija je trebalo samo da mu da žuti karton.

"Ako ga je dotakao to je crveni, a on kaže da nije, trebalo je da konsultuju VAR", tvrdi Nikola Maksimović.

"Sa Juventusom je uvek isto, mi igramo, ali oni dobijaju utakmice, to će se promeniti u budućnosti, sada nemamo šansu za titulu, sve karte bacamo na LE", dodao je Srbin.

Juventus je poveo 2:0 sa igračem više posle isključenja golmana Napolija, ali je domaćin propustio nekoliko šansi, pogodio i stativu, a kada je Pjanić isključen, Napoli je smanjio rezultat. Posle toga su mogli da izbegnu poraz, no Insinje penal nije pretvorio u gol.

"Ono što me je iznenadilo je koliko smo bili dominantni kada je ravnoteža uspostavljena
", smatra Anćeloti.

"Mi smo kvalitetniji tim, oni su organizovaniji, moramo da insistiramo na našem kvalitetu sledeće sezone, da to iskoristimo", rekao je Karleto.

Na ove reči navijači Juventusa će se nasmejati, jednostavno teško je tvrdi da si bolji od nekoga, ako imaš 16 poena minusa.

U svakom slučaju, pred Juventusom je Atletiko, ako ne nadoknade prednost "Jorgandžija" i ne prođu u četvrtfinale, to znači da je sezona već završena, novom titulom, ali bez glavnog cilja, završnice Lige šampiona. Ispali su iz kupa Italije, pa neće odbraniti ni duplu krunu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Monday, 04.03.2019
20:43

U trci gubitnika oni bi zavrsili drugi, zato sto su gubitnici, smesno je iz nedelje u nedelju ovakvi tekstovi, otvoren djon rizik da se povredi igrac bas veiliki, cist crveni ko suza.. jedino sto je moglo promeniti ishod utakmice jeste penal za Napoli koji sve jeste penal nije, Sandro u padu ne vidi loptu nema vremena da reaguje napucavaju ga loptom s pola metra i ne znam otkad se to sudi kao penal ali i bolje sto je tako bilo Bog zna sta bi pisali da nije dosudjen penal, titula je overena sad da probamo da prodjemo Atletiko svim silama i osvojimo ligu bez poraza da vidim sta biste tad pisali, Juve per sempre :))

avatar
juvealexx
Monday, 04.03.2019
16:07

Zanimljivo nikad nisam čuo od Ancelottija da prizna da je neki tim bolji od njegovog ,tako je bilo i kad je vodio Milan i real Madrid , a drugo nema veze što meret gotovo da nije ni dotakao Ronalda ,bitna je NAMJERA da se zaustavi protivnički igrač , a namjera je postojala ,to što je Ronaldo tako "teatralno" poletio , ne umanjuje činjenicu da je to bila IZGLEDNA situacija za postizanje pogotka a meret posljednji igrač , i to je crveni karton tko imalo poznaje nogometna pravila ,pa na sličan način je Buffon isključen prije par godina protiv lazija i niko nije postavljao pitanja "što i kako " , licemjerstvo još jednom na djelu 😁

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 04.03.2019
13:47

Kvalitetniji su a minus 16 Zanimljivo Sta bi onda tekli Ovi iz Milana ?

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 04.03.2019
10:14

Juve se sinoc branio a la Zvezda u BG, tako ih je Napoli sabio. Zvezda je imala cak i ravnotezu i oslobodila se pritiska zadnjih pola sata, Juve se branio bas cijelu utakmicu. Imali su te dvije sanse koje su iskoristili i to je to. Ipak, tako je svaki put, ne moze biti slucajnost da Juve tako dobija zadnjih 10 derbija. Mozda bi trebali i u Napoliju da porade na organizovanosti, da ne primaju gol iz jednog centarsuta, dok Juve bez problema brani 50 takvih.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.03.2019
10:13

Jesu bili apsolutni favoriti pre pocetka prvenstva, ali, tih 16 bodova plusa je krajnje nerealna razlika, a sinoc su PONOVO bili pogurani iskljucenjem Mereta- niko ne osporava ko je najkvalitetniji, ali, cemu uvek ta pomoc u odsutnim trenucima, ali, i na nekim malim utakmicama? I nije osma nego sedma u najboljem slucaju, a i ona od prosle sezone ce uvek biti sporna i veoma diskutabilna isto kao i cz u Srbiji. Pravda za Napredak i Napoli! :-D

avatar
juvealexx
Monday, 04.03.2019
15:59

2012,2013,2014,2015,2016,2017,2018 ,i 2019

Netko ne zna računati 😁

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.03.2019
18:28

Neko ne ume da razmislja:-D

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 04.03.2019
16:42

Ovo me vise podsjeca na neke druge uzastopne titule kluba slicnih boja u Srbiji. ;) Inace, iskljucenje Mereta je bilo cisto, ako ne po pravilima onda bar za mene, iako bas i ne veolim Juventus. Meret je isao da srusi Ronalda, u takvim situacijama napadac ima izbor ili da to dopusti i rizikuje povredu, ili da izbjegne kontakt i da ga sto bolje odglumi. Priznaces, odluka je laka, iako je Ronaldo mogao komotno da preskoci i da gol. (ovo sve u slucaju da nije bilo kontakta, u sta nisam siguran iako se tako cini). Nije Napoli imao srece, em crveni, em jos i gol, to je najgori moguci ishod iz jedne jedine situacije.

avatar
Amalainter
Monday, 04.03.2019
10:10