Napoliju bodovi za minut!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 02.02.2019.
19:54
Izvor: Sportske.net

Mnogo lakše nego što se očekivalo, Napolitanci arhivirali Sampdoriju...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Nakon par lošijih partija, remija u Milanu,  pa onda i eliminacije iz kupa takođe protiv "Rosonera", Napoli se pribojavao opasne Sampdorije predvođenje "zemljakom" Kvaljarelom.

Ponovo je Anćeloti kombinovao tim, mešao karte, u postavi je bio i Maksimović, a ispostavili se da je vicešampion sve rešio za tridesetak sekundi.

Napadali su od početka, ali je izostajao završni pas, da bi u 25. minutu Kaljehon izbegao ofsajd, sjajan pas, Milik nastavlja golgetersku seriju, njegov 14. gol u šampionatu.

To je preseklo Dorijane koji su pola minuta kasnije ponovo izvadili loptu iz mreže, odličan udarac Insinjea posle karambola, Audero je dotakao loptu, ne vredi, završila je u mreži, 2:0.

Kulibali je isključio Kvaljarelu, Ligurijani nemoćni u napadu, a ubedljivo vođstvo je bio znak da Napolitanci spuste ritam. Postigli su još jedan gol, ali je pre šuta Milika, naš Maksimović bio u ofsajdu.

U nastavku pokušaj Insinjea, na drugoj strani Saponara je testirao Mereta, probao je i Berežinski, ali stiče se utisak da se Sampdorija do kraja nije oporavila od dva gola za minut u prvom delu.

Na kraju, VAR je imao reč, Anderson je igrao rukom, a Verdi koji je zamenio Insinjea u finišu vara Audera sa bele tačke sa konačnih 3:0.

U prvom meču dana, remi između Empolija i Kjeva, dan će zatvoriti šampion Juventus koji sada ima +8 u odnosu na Napoli i protiv Parme želi da se vrati do dvocifrene prednosti, ali i rehabilituje za eliminaciju iz kupa u sredu.

Empoli - Kjevo 2:2
Napoli - Sampdorija 3:0
Juventus - Parma 20:30

Nedelja:

SPAL - Torino 12:30
Đenova - Sasuolo 15:00
Udineze - Fiorentina
Inter - Bolonja 18:00
Roma - Milan 20:30

Ponedeljak:

Frozinone - Lacio 19:00
Kaljari - Atalanta 21:00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke