Napoli se vratio na vrh, ali šta je sa Mertensom?!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.02.2018.
22:43
Izvor: Sportske.net

Juventus ređa pobede, ali ne da se ni Napoli. Novi trijumf lidera, ali uz jednu veliku brigu.

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Današnji program u okviru 23. kola Serije A zaključili su Benevento i Napoli.

Gosti iz Napulja su opravdali ulogu favorita i na kraju rutinski slavili sa 2:0, ali raspoloženje im je pokvarila povreda Drisa Mertensa koji je posle jednog starta Đimšitija morao da napusti teren u 76. minutu, kada ga je zamenio Marko Rog.

Upravo je Mertens doneo prednost Napoliju u ovoj utakmici, pogotkom u 20. minutu, kada je šutirao iskosa sa desne strane u suprotni ugao, lopta je zakačila jednog domaćeg fudbalera i prevarila golmana  - 0:1.

U finišu prvog poluvremena naš Filip Đuričić je propustio najbolju priliku za izjednačenje, a tek što je počelo drugo, Napoli je duplirao svoju prednost.

Ovoga puta strelac je bio Marek Hamšik, posle odlične saradnje sa Kaljehonom, koji je poslao loptu u peterac sa desne strane, a Hamšik se našao na pravom mestu i bez problema je sproveo u mrežu - 0:2.

Nešto kasnije, dosuđen je jedanaesterac za Benevento, ali je posle pregledanog snimka ta odluka poništena, jer je prethodno bio ofsajd.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, izuzev pomenute povrede Mertensa, a u domaćem timu Filip Đuričić je na terenu proveo 68 minuta, kada ga je zamenio Memušaj.

Posle 23. kola, Napoli je na vrhu tabele sa 60 bodova, ispred Juventusa sa 59. Benevento je ubedljivo poslednji, sa samo sedam osvojenih bodova.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke