Napoli 'petardirao' Kaljari, het-trik Drisa Mertensa!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.12.2016.
14:23
Izvor: Sportske.net

Zahuktali Napolitanci nastavili su pobedonosni niz na Sardiniji, pošto su nakon Intera i Benfike više nego ubedljivo savladali ekipu Kaljarija.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Pozitivni rezultati koje je ekipa Kaljarija ostvarila u prethodna dva kola Serije A nagovestili su da bi Napoli mogao da ima težak posao na Sardiniji, ali se meč na stadionu "Sent Elija" pokazao igrom mačke i miša.

Fudbaleri Napolija deklasirali su Kaljari u okviru 16. kola Serije A pošto su u nedeljnom matine terminu kao gosti savladali "crveno-plave" sa 0:5 (0:2) u meču koji je obeležen het-trikom Drisa Mertensa.

Domaćin je uspeo da se održi u životu tokom uvodnih pola sata igre, premda je Marek Hampšik propustio idealnu priliku da u 18. minutu donese prednost Napoliju. Slovak je šutirao glavom sa dva, tri metra a uspeo je da pogodi igrača koji se našao na gol liniji.

Jedini udarac ka golu Napolija u prvom poluvremenu uputio je Simone Padoin u 27. minutu ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora bio izblokiran pa Pepe Reina nije imao posla.

Prvi od tri gola na današnjoj utakmici Dris Mertens postiže u 34. minutu posle preciznog udarca u donji levi ugao protivničkog gola.

Na isteku četrdesetog minuta povredio se Kalidu Kulibali pa je Raul Albiol dobio šansu sa klupe.

Strelac vodećeg gola za Napoli pokušao je u 44. minutu makazicama ali je lopta završila preko gola, a ono što nije uspeo Mertens uradio je Marek Hampšik samo minut kasnije.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Lorenco Insinje pogađa prečku a na odbijenu loptu natrčava Marek Hampšik koji bez većih problema pogađa protivničku mrežu i duplira prednost gostiju svojim petim golom u sezoni.

Očigledno je bilo da je drugi primljeni gol dotukao Kaljari pošto su domaći u nastavku delovali kao razbijena vojska i samo zahvaljujući Marku Storariju nisu doživeli debakl epskih razmera.

Golman Kaljarija bio je prepušten na milost i nemilost igračima Napolija ali je i pored pet primljenih golova bio verovatno najbolji pojedinac u redovima domaće ekipe.

Tako je u 50. i 60. minutu meča Marko Storari skinuo zicere Kaljehonu i Mertensu ali kod golova nije mogao da uradi apsolutno ništa.

Najlepši gol na utakmici bio je delo Pjotra Zelinskog koji je sa nekih 25 metara precizno šutirao i pogodio mrežu Kaljarija za vođstvo gostiju od 0:3 u 51. minutu susreta.

Konačnu presuduju domaćinu potpisao je Dris Mertens golovima u 69. i 72. minutu čime je kompletirao het-trik i stigao do kote od šest postignutih golova u tekućoj sezoni.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke