Napoli iz "pozorišta" stiže u grotlo "Marakane"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.09.2018.
14:44
Izvor: Sportske.net

Utakmica koja fudbalere Napolija čeka pred put u Beograd biće odigrana u "pozorišnoj atmosferi".

Epa/Ciro Fusco
Epa/Ciro Fusco

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija ugostiće u subotu ekipu Fiorentine u okviru 4. kola italijanske Serije A. Biće to drugi takmičarski meč koji će tim Karla Anćelotija odigrati na svom terenu u novoj sezoni, a poslednji pred start grupne faze Lige šampiona.

Ono što domaćina može da brine jeste podatak da se ulaznice za derbi susret sa Fiorentinom ne prodaju željenom dinamikom, pa tako postoje najave da će Napoli igrati u pozorišnoj atmosferi.

Italijanski mediji javljaju da je do danas prodato svega 12.000 karata, što je jako malo ako se ima u vidu da je kapacitet "San Paola" 60.240 mesta.

Razlog za ovako slabu prodaju jeste poskupljenje karata u odnosu na prošlu sezonu. Karte su dva puta skuplje, pa tako najvatreniji navijači treba da izdvoje 35 evra umesto dosadašnjih 12.

Ovakva odluka kluba nije slučajna. Gazda Napolija želi da smanji broj ultrasa na stadionu, pa je tako svakoj odrasloj osobi koja plati punu cenu karte omogućeno da uz nju pazari i neograničen broj ulaznica za mlađe od 14 godina po ceni od 2.5 evra.

To znači da Napoli želi porodičnu atmosferu na stadionu, atmosferu u kojoj ne bi bilo mesta za incidente i koja se može videti u nekim drugim ligama.

Videćemo da li će se ove prognoze ostvariti, odnosno da li će Napoli u pozorišnoj atmosferi biti ispraćen na megdan Crvenoj zvezdi čiji navijači spremaju spektakl na rasprodatoj "Marakani".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Thursday, 13.09.2018
17:27

Apsolutna podrska za De Laurentisa. Napoli je do juce bio osrednji klub, njegovim dolaskom su redovni ucesnici Lš i jedan od jacih klubova u kalcu. Navijaci u Napulju su dio mafijaske organizacije i interesuje ih samo 'svoja stvar', veze oni sa fudbalom nemaju.

avatar
NebojshaSO
Thursday, 13.09.2018
21:37

Morao sam da procitam dva puta, nisam bio siguran da li pricas o Napoliju ili o nasim blizancima