Napoli - Ako ode Sari, sve se raspada!?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.02.2018.
11:19
Izvor: Sportske.net

Nema veze sa titulom jer trener Napolija smatra da bi ona bila splet okolnosti, a ne plan. De Laurentisa to ljuti, ali je mnogo obećanja izneverio...

BETA/AP Photo/Salvatore Laporta
BETA/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Mauricio Sari će biti nekoliko klubova na kraju sezone. On će prvo razgovarati sa Napolijem, ne želi da izda klub, ali ne želi ni prazna obećanja, koja se tiču pojačanja.

Svake godine se ponavlja isto, ostaje sa limitiranom ekipom, potrebno mu je više igrača i bolji projekat. Čak i da osvoji "Skudeto" jasno je da su Napoliju potrebna velika ulaganja kako bi na duže staze bio konkurentan.

"Sari želi da radi u klubu koji nema ekonomska i birokratska ograničenja i gde će imati punu slobodu. Takvi su i Arsenal i Čelsi i Pari Sen Žermen, kao i Atletiko, u slučaju da Simeone ode", tvrde italijanski mediji.

On za razliku od ostalih italijanskih trenera nema problem sa jezikom, engleski govori perfektno pre svega jer je bio bankar i to nije prepreka.

Razgovaraće sa De Laurentisom, ali veliki novac ga ne impresionira, nije pitanje ugovora već projekta. Tako na primer, ako ode Gulam i Hisaj kao i golman Rejna, to je već ponovo zidanje od početka, mada De Laurentis obećava zamene.

Ono što je do skora bilo tajna je da bi i mnogi igrači želeli da napuste Napoli ako ode Sari. To bi bio signal za egzodus što je potvrdilo nekoliko menadžera. Napolitanci će ipak krenuti od plusa zbog nove raspodele oko TV prava, Juve će dobiti 16 miliona manje, a Napoli isto toliko više, što će omogućiti ulaganja, tako se nadaju pod Vezuvom.

Ali, sa druge strane, Juventus zarađuje tri puta više od Napolija, ima iza sebe mašineriju porodice Anjeli i svakako da na finansijskom planu južnjaci ne mogu da se mere sa najjačim italijanskim klubom.

Zbog toga dominira fatalistički pristup "skudeto sada ili nikada više", jer Juve ima teže proleće, povrede i teži raspored u finišu. Videćemo hoće li se Napoli slomiti ili napraviti veliki uspeh i prekinuti seriju Juventusa.

Ali, to neće uticati na odluku Sarija, jer je on već rekao da bi titula bila čudo, a ne zasluga projekta što je navodno iznerviralo De Laurentisa.

On navodno ima zamenu, u pitanju je Marko Đampaolo, trener Sampdorije koji je Sarija nasledio u Empoliju i imao odlične rezultate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
scofield
Thursday, 08.02.2018
01:31

Arsenal ko stvoren za njegov stil.

avatar
amigo999
Wednesday, 07.02.2018
19:29

Sari nece nigde osim u Real ili Barcelonu. Izjavio da ga Engleska ne zanima..Tako da bi Englezi morali dobro da zavuku ruku u novcanik....

avatar
John Terry 26
Wednesday, 07.02.2018
16:37

Svaki dan pisete kako ce Konte da ide iz Celsija jer nema moc da dovodi igrace koje zeli, a sad kazete da Sari moze e show sa vama

avatar
chaki
Wednesday, 07.02.2018
13:54

Trebaju im bekovi sa obe strane i jedna klasa od stopera,da ostane ovaj trio u napadu i naravno milik da dodje sebi od povreda

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Wednesday, 07.02.2018
13:21

Ja tvrdim od davnih dana da je najveca zvjezda Napolia upravo Maurizio Sari

avatar
VANDAL_boys
Wednesday, 07.02.2018
13:10

Sari je fenomenalan trener. Za ekipu koja gaji ofanzivan stil. On bi arsenalu legao.

avatar
Zauvek Plavac
Wednesday, 07.02.2018
13:10

Čelsi nije klub u kom bi imao potpunu slobodu, njih otpišite odmah. Arsenal ili PSŽ su moguće opcije za Sarija.

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 07.02.2018
12:55

Najbolje za sve bi bilo da ostane jos dugo !!! Covek uzima 1,5 milki godisno , Max Alegri 7 ....

avatar
Wednesday, 07.02.2018
12:54

Dodji u Milan, Sari, da budemo drugari! :-D

avatar
Mangus
Wednesday, 07.02.2018
12:42

Napoli ima solidnu ekipu, Sari je cini fantasticnom. nAl ne verujem da ce u Celzi, jer se vidi kako je Konte prosao sa pojacanjima i kontrolom.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 07.02.2018
13:54

A i ne zna engleski. A i ne dokazan je.

avatar
Mangus
Thursday, 08.02.2018
09:56

sari tecno prica engleski, a to da li je dokazan... Zavisi kako gledas. Nema trofeje, ali radi fantastican posao sa Napolijem protiv izuzetno jakog juventusa