Napadnuta Mesijeva porodica, u Argentini šok...

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 05.07.2015.
10:43
Izvor: Sportske.net

Nije bilo lako Argentincima ni na terenu, ni na tribinama nacionalnog stadiona. Ostali su opet praznih šaka, a Leo Mesi može da traži utehu u tome da ni El Pibe nikada nije bio prvak Južne Amerike.

BETA/AP Photo/Natacha Pisarenko
BETA/AP Photo/Natacha Pisarenko

Povezane vesti

Argentina ostaje praznih šaka, od 1993. su bez trofeja, a prokletstvo u finalima se nastavlja. Izgubili su na penale od Čilea u grotlu stadiona u Santjagu. Mesijev brat je pogođen u glavu, dvojica braće i roditelji fudbalera Argentine su morali meč da gledaju iz TV kabine kako bi ih zaštitili od domaćih navijača.

Slično su prošli Aguerovi roditelji, atmosfera je bila naelektrisana, na kraju veliko pražnjene i prva čileanska titula u 99 godina koliko postoji najstarije reprezentativno takmičenje na svetu.

Mesiju ostaje "Mondijalito", osvojio je SP sa mladom reprezentacijom a olimpijsko zlato nema neku težinu u fudbalu.

Sa seniorima za 10 godina koliko igra za "Albiseleste" porazi u finalu kao navika.

Jasno da su Argentinci bili tužni, a Mesi može da kaže da ni onaj najbolji, sa kim ga porede, Dijego Maradona nije osvojio kontinentalnu titulu.

Ali, razlozi su drugačiji, u njegovo vreme to takmičenje nije zanimalo gotovo nikoga, da nije tako ne bi Urugvaj imao više titula od Brazila i Argentine. Doduše, kada je Maradona hteo da igra, 1993. bio je pod suspenzijom, tada su "Gaučosi" predvođeni Ruđerijem i Batistutom osvojili poslednju titulu za Argentinu.

Dosta tadašnjih velikih zvezda južnoameričkog fudbala nema titulu šampiona Južne Amerike, ali kako rekosmo, nije da su baš rado igrali to takmičenje osamdesetih i devedesetih, tada su uglavnom oni najbolji slali mlade reprezentacije.

Mesi je žarko želeo titulu, ali ponovo se završilo suzama.

Ostaje mu Barselona, posle apsolutnog trijumfa na kraju klupske sezone i dalje je izvesno da će osvojiti novu "Zlatnu loptu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bat
Sunday, 05.07.2015
16:22

Smesnu ekipu imaju ovi argentinci XD Bez Messija ne bi grupu prosli covek gine za dres...treba da ljube ove medalje za 2.mesto...

avatar
Barca4ever
Sunday, 05.07.2015
16:05

Kakve Argentina pravi samo greske sa selektorima a moguce je da im tim sastavljaju sponzori kao i Brazilu. Na SP nisu ubacivali Milita koji je bio u zivotnoj formi.Sada nisu Teveza. Ubacuju Iguania koji sada ima samo ime i nista vise.Tako je na SP ubacio rovitog Aguera koji nije mogao da pruzi ni 20% svojih mogucnosti a izbacio Lavecija koji je tada bio najagilniji igrac na utakmici protiv Nemacke.

avatar
dRose
Sunday, 05.07.2015
16:49

Svaka cast na komentaru!! 👏👏👏

avatar
ppera 1
Sunday, 05.07.2015
14:31

E baš bih im ja ikada više igrao za repku, da sam na mestu Messi-ja, Aguera i ko zna koga još? Neka im objasni Tata Martino zašto je uveo Iguaina u igru? Možda zato što je očekivao izvođenje penala... :-D

avatar
Barça el honor
Sunday, 05.07.2015
13:52

Neverovatno od 1993. bez SP i KA. Koliko su samo finala izgubili pa samo Maskerano 3 srebra na KA i jedno srebro na SP a Mesi jedno srebro od njega manje. Kad nece nece

avatar
Heisenberg321
Sunday, 05.07.2015
13:30

Nema sreće sa Argentino pa to ti je...Izgleda da opet mora da osvoji tripletu sa Barsom. :)

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 05.07.2015
12:30

Aguero panj,Iguain panj,Di Marija panj,zabije glavu u zemlju i trci kao lud glavom kroz zid,a ne gleda dje mu stoje ostali saigraci na terenu...Laveci panj,bilja panj,Banjega panj....Tata martino najveci panj,120 minuta se igralo,a ni jedan minut za Teveza....I naravno,onda je najlakse okriviti Messija sto nije prosao 7 igraca i dao gol za pobjedu....Messi igra u najvecoj krs ekipi koja postoji i ja se ne mogu nacuditi kakao Je Argnetina dosla do finala Mundijala i sada Copa Amerike.

avatar
Emre Can
Sunday, 05.07.2015
18:33

Mesi je pored svih tih ''panjeva'' najgori bio sinoc.

avatar
Barça el honor
Monday, 06.07.2015
01:08

Nemoj da se ljutis ali poznavanje fudbala ti je nula. Iskreno bez ljutnje...pozz

avatar
Madridista
Monday, 06.07.2015
00:50

Sram te bilo. Koliko imas uzak pogled na fudbal i koliko ne razmisljas. Pa svim tim panjevima vise odgovara kad Di Marija probije po boku i ubaci im nego kad kombinuju sa Messijem i spetljaju se jer nisu navikli na takav stil igre. Pa sto se Messi ne prilagodi vecini nego pokusava igru iz Barselone koja im ocito odgovara jer ne igraju tako ninu klubovima. Takidje i Messi je bio kao panj sinoc, nista osim onog dodavanju Laveciju u 92 minutu koji je dodao Higuainu. Svi pokusavaju individualno cak i Messi da deibla ali nikom ne ide. Pa kad su pobjedjivali do sad i davali golove niko od vas ih nije zvao panjevima.

avatar
Komreolne
Sunday, 05.07.2015
12:26

Najbolji fudbaleri danas su posveceni klupskom fudbalu jer klubovi placaju debelo i nije im u interesu da im se igraci, ne daj Boze povrede.I fudbaleri su svesni tako da ne igraju 100% vec mnogo manje.Nasa repka je klasican primer.Jedan bedan savez koji pravi sve moguce kompromise jer normalno nema a i tako funkcionise pa i ne cudi sto nemamo nikakvih rezultata.Imacemo igrace tipa Deki Stankovic, velika imena a malo koristi.Vidice koji ce se oprastati od reprezentativnog dresa 5 godina pre kraja karijere...Nismo samo mi pogodjeni vec i sve zemlje gde je novac problem.Zato mi se svidelo ovo takmicenje U20 jer je bilo maximalno korektno jednostavno sluzi da se vidi ko su pravi talenti.Jedna Srbija,Mali,Madjarska ili Uzbekistan mogu biti jake ekipe.

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 05.07.2015
11:55

Nemoze covjek igrati i pleja i napadaca i beka i zadnjeg veznog...

avatar
Emre Can
Sunday, 05.07.2015
18:33

On sinoc nije igrao nista ;) Pustite vi te price, najjaca ekipa na turniru je Argentina po imenima, vasa opravdanja su smesna GDE JE BIO MESI SINOC?

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 05.07.2015
11:40

Sta im je kriv Messi,jednostavno igrao je sa 10 panjeva i to je to.

avatar
Mića
Sunday, 05.07.2015
11:33

Nije bilo realno očekivati da će Mesi posle osvajanja tripleta sa klubom osvojiti pehar sa reprezentacijom. Ne treba zaboraviti da je došao na turnir kontinenta skoro bez dana odmora posle napornog prvenstva, kup utakmica i lige šampiona. Njegovom sjajnom igrom Barcelona je postala prvi tim u istoriji fudbalske igre sa duplim tripletom.nNaročito u finalnoj utakmici moglo se primetiti da nema dovoljno ni snage ni svežine. Češće je gubio loptu i lako ga je bilo srušiti u duelu. nMada je ..vanzemaljac,, ipak je ljudsko biće.Zamor materijala učinio je svoje. nRana povreda Di Marije nagovestila je loš razvoj situacije po Argentinu. Čileanci su igrali grubo uz malu blagonaklonost sudije. U celoj utakmici sa produžecima imali su dve zrele šanse. Argentina je imala više prilika za gol. Standardno i pored vidljivog zamora Mesi je delio lopte napadačima. Napad bez Di Marije je bio jalov. nČileanci su dobili finale jer su nihovi fudbaleri generalno gledano bili odmorniji. Mora im se prizunati ogromno zalaganje i želja za pobedom. Ali je činjenica da ih je i sportska sreća poslužila.nFudbal je kolektivna igra i rezultat donose sjajni pojednici koji igraju timski. Najbilji primer za tu tvrdnju možemo videti posmatrajući Barselonu. nU finalu Mesi nije blisatao ali je igrao bobro. Ostali igrači Argentine nisu bili na tom nivou, naročito je napad podbacio.

avatar
PakyCFC
Sunday, 05.07.2015
11:04

Dosta mu je Barsa, tamo osvojio sve moguće.